Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Som Záhorák a Moravské Slovácko je ako múj druhý domov. Oblast kde sa natáčal tento seriál je mi velmi dobré známá. Jura Klásek a Matúš Pagáč tu zažívajú samé dobrodružstvá a dokonalo nás bavjá. Tak neváhajte a podívajte sa na tento podla mňa kultový seriál, kerý má stále tú neopakovatelnú atmosféru. Fírnajs kurník. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Mosím sa připójit k těm ogarom a robám co dali najlepší hodnocéní. Sú v tem životní múdra, co neplatíja enem na slovácku. Možu doporučit aj přečténí knížek: Slovácko sa súdí a Slovácko sa nesúdi od Galušky, protože všecko natočené nebylo. Já su z teho pomezí a tož su jednů nohů z valach a druhů ze slovácka a možu řéct že ten folklór tu eště trochu je, ale ztrácá sa a proto je tento seriál tak vzácný. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k davům, který tento geniální seriál chválí. Dlouho jsem čekal, až dostanu možnost Slovácko sa nesúdí vidět, ale když opravdu přišla, byl jsem v šoku. Vcelku jednoduché dílo dokáže diváka okouzlit nejen díky krátké stopáži, která mu více než svědčí ale také díky úsměvnému folklornímu humoru a hlavním představitelům. 80% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tož, ten kdo nebývá v centrumu tehoto kraja, nemože nikdá pochopit, co je na temto seriálu tak fajnového. A plést semkaj jakési hanácké nářečí je capina, protože tentok kraj se jmenuje Moravské Slovácko a kemu to nende pod fúse, ať si hnedkaj chlópne jednu po papuli lebo skončí na kerchově Originální lidová slovesnost vypravěče Zdeňka Galušky patří v místním kraji ke kultu, který vedle modlitebních knížek patří k povinné výbavě každé řádné knihovny. Seriálová podoba tohoto díla mohla sice dopadnout lépe (hlavně někteří pražští herci nikdy nedokáží s lehkostí vyslovit většinu peprných slov), ale naprosto geniální obsazení Jozefa Krónera zvedá toto dílko na úroveň předlohy ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva postarší slováčtí kamarádi strkají za Rakouska-Uherska nos všude možně a dělají si šoufky z ostatních. Takoví dva zastydlí srandisté. Posouvání děje pomocí živých obrazů, v každé epizodě československý herecký all stars team, někdy až bizarní, avšak skvěle vypointované zápletky, atmosféra slovácké vesnice i padnoucí cimbálová hudba (kterou jinak opravdu nemusím), mě nutí po letech a další repríze přihodit pátou hvězdu. A dávám ji rád. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Poprvé můžeme vidět před kamerou herce Oldřicha Navrátila. (M.B)
  • Seriál se natáčel v několikách vesnicích, například v Hluku, Petrově, Pavlově, Svatobořicích-Mistříně, Vlčnově, Veletinách, Vacenovicích, Ostrožské Lhotě a Hradčovicích (konkrétně scény z hospody). (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama