Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou naprosto famózní, střed seriálu nuda a pak se to opět zvedá. Místy herci vypadávají z rolí bo jsou přece jen z Prahy. Možná trochu víc preciznosti by bývalo nezaškodilo, ale jinak dobrá zábava, rozhodně filozofii Slovácka v tom člověk pochytí. Doporučuji vřele tento národopisný seriál.... ()

Sheryl22 

všechny recenze uživatele

Jak někdo može napsat, že je tento úžasný seriál nevěrohodný?!! Podle teho co tu na Slovácku vypráví stařečkové a stařenky je to naprosto věrohodné a z jejich vzpomínek by šlo natočit další a další pokračování. Je tu skvělé herecké obsazení v čele s Josefem Kronerem. Jediná "vada na kráse" jsou tady akorát herci, kterým jejich nářečí nikdo neuvěří. Za mě 95% ...a naprosto souhlasím s komentářem uživatele Isherwood ()

Reklama

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Co díl, to skvost. Inteligentní příběhy v kombinaci se slováckou náturou aneb konečně někdo neukazuje moraváky prvoplánově jako blbé vidláky. Herecké výkony jsou všechny skvělé, ale s přehledem tomu vévodí Jozef Kroner. Divoká slovácká hudba a vůbec folklór jako řemen. A to ani nejsem Moravák, nýbrž Čech jako poleno. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě volný, na sebe nenavazující sled národopisných obrázků ze života jedné slovácké vesnice, pospojovaný osobami dvou staříčků, je ve skutečnosti kritickým pohledem na "malé" lidské vlastnosti. Dobré, místy špičkové herecké obsazení jen násobí tuto přehlídku krojované autorovy přesvědčivosti a nesmlouvavosti. Za smíchem, který se nám prakticky bez přestání dere na rty, cítíme mnohdy potlačenou slzu, bolestný vzdech, křivdu, která nepřebolí. Ale i smích a výskot těch, kteří dokázali odolat tlaku místní malosti a malichernosti. Zvláštní ocenění zaslouží Kysučan Króner, jehož Pagáč nabývá až sanchopanchovských rysů. Z tváře slovácké vesnice na přelomu 19. a 20. století, kterou SLOVÁCKO zachycuje, ledacos přežívá i dnes. A nejenom na Slovácku. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Možná vás to překvapí, ale my z tohoto prostředí pocházíme. Jasně, my víme, že to s naším hodnocením nejde do hromady, ale nás tento seriál nijak zvlášť nezaujal. Prostředí je krásné a my ho známe dobře (musíme uznat, že ho dovedli ukázat dokonale, to ne že ne), ale nepříjde nám to vůbec vtipné. Takže průměr :( 50% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Stařeček Pagáč (Jozef Kroner) říká nad rozpitým demižonem slivovice, že mu ho dala jeho žena ke zlaté svatbě, což je 50. výročí sňatku. Později při scéně na hřbitově je vidět, že se stařenka Pagáčová, která nedávno zemřela, dožila 59 let. Svatbu by tak mohli mít nejpozději v jejích 9 letech. (cundak)
  • Autorem scénáře je ve skutečnosti Jaroslav Dietl, ale z důvodů jeho nesouhlasu s tím, aby seriál režíroval Petr Tuček, odmítl uvedení svého jména. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama