Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (298)

DENIROSIS 

všechny recenze uživatele

Film Jakubův žebřík,jsem dlouho nevěděl,kam ho zařadit,i když jsem ho viděl po dlouhé době podruhé,pořád ve mě zanechává rozporuplmé pocity.Rozhodně není špatný,nevím co to vlastně bylo thriller,horor či psychologický film.Výborný výkon Tima Robbinse,hlavně nezapomenutelná scéna z párty. ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík je vynikající mysteriozní horor, který má velmi hustou atmosféru. Skvělé strašidelné pasáže, hlavně scéna v metru a nemocnici. Film je po režijní stránce velmi dobře natočen, skvělý scénář a Tim Robbins předvádí dobrý herecký výkon. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Dost dobré! Zbytečně dlouho jsem se tomuto alegorickému filmu s krásně paranoidní atmosférou vyhýbal. Je to opravdu silná káva, která vaši mysl povzbudí k intenzivnímu, i když temnému, přemýšlení. Jinak teda jsem rád, že jsem se o tuto možnost nepřipravil přečtením obsahu filmu nebo některých místních spoilerů před jeho zhlédnutím. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už ubehol pekne dlhý čas odvtedy, ako som Jakubov rebrík videl prvý krát. A jediné čo som si o ňom pamätal bolo, že to bol celkom zaujímavý flik v ktorom hrá Tim Robbins. A tak ma napadlo, žeby nebolo od veci dať to znova a trochu si to pripomenúť. Aj keď človek pozná rok výroby, neznamená to že neostane prekvapený z tak mladistvého výzoru už spomínaného Robbinsa alebo Elizabeth Peña. Pane na nebi ale starneme. Tak čo k tomu napísať? Rozhodne to nenudí, a to ani po rokoch. Podobnú premisu alebo žáner mám rád a pokiaľ je to správne prevedené (ako tu) vždy ma to dostane. Jedného by asi napadlo, kam tvorcovia na podobné výjavy ála tanečný parket chodia. Ja mám akú-takú predstavu ale nerád by som sa o nej rozpisoval. Adrian Lyne tu odviedol obrovský kus poctivej filmariny a takáto zápletka resp. aj pointa bola na dobu svojho vzniku jednoducho pecková. Určite s tým súvisí aj omnoho menšie množstvo filmových prostriedkov ako je tomu dnes a celkom ma zaujala predstava, ako by asi mohol vyzerať taký remake, ak by to chytil do rúk opäť niekto talentovaný. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele

Není to teda žádná slávie, ale zase ani uplnej aušus, hlavu a patu to má, nicméně bohužel jsem od toho nedostal, co jsem očekával.. Každopádně haluzarna je to teda pěkná :-).. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Veľmi by som ocenil, keby mi niekto vysvetlil, čo som si nevšímal, že som sa väčšinu filmu tak šialene nudil. Jacob's Ladder možno je jedným z tých filmov, ktoré sa spoliehajú na to, že celý wtf priebeh spasí pointa, ale u mňa zúfalo pohorel. Je to škoda, lebo atmosféru má miestami perfektnú a niektoré scény sú naozaj hutné. Ale...prečo toto? A prečo takto? ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Místy hodně velké psycho se skvělým nápadem jak diváka bezpečně vtáhnout do děje a nebezpečně mu vyvolat pocit mrazení. Kompletní názor na film jsem si samozřejmě udělal až při samotném závěru a byl jsem velmi spokojen nejen s výkonem Tima Robbinse, ale i s poutavým (i když dost depresivním) příběhem. Jakubův žebřík se dá pojmout dvěma způsoby, ale určitě tu nebudu spoilerovat, abych případně nezkazil zážitek komukoli, kdo by náhodou narazil na můj komentář. ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Zacatek super, tezka schiza, psycho....scenka v metru je omracujici nebo na psychiatrii, skoro cekam nejakou lynchovinu... bohuzel ocekavani, ktera pote vyvstanou jiz nejsou tak nejak naplnena....misto napinaveho psycho-psychedeliko akcnaku je to takove levne becko, ktere je casem skoro pro legraci....skoda:( ()

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Není to horror a ten konec zmrvili, když se do příběhu moc zamotali. Kromě posledních cca 2 minut výborný film, jenž se jen velmi těžko popisuje. Radši se na něj podívejte. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík jsem zkouknul podruhé asi po patnácti letech a uzemnil mě stejně jako tenkrát. Nejen režie Adriana Lyneho a herecký koncert Tima Robbinse, zde stojí za pozornost. Nápaditá kamera a hudba kterou složil otec slavného skladatele syntezátorové hudby Jeana Michela Jarreho, skvěle doplňují potemělou atmosféru snímku. Jediné co tak trochu kazí celkový dojem z filmu, je za uši tahající český dabing. A proto s lehkým důrazem všem doporučuji, upřednostnit film v originálním znění s titulky. ()

CaMMe 

všechny recenze uživatele

Ono když se ani minutu nenudíte, tak není co řešit! Takhle si představuji mysteriózní drama na 5*, horor nikoliv. 85% ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Atmosférický zásek. Dobře pojatý snímek balící do sebe témata post - válečného traumatu , armádních experimentů s agresivitou vojáků a (někdy) složité cesty duše do nebe. Tim Robbins vytvořil velkou roli a za prvních šest minut filmu zachycujících vietnamskou válku se režisérovi klaním. 85% za anděla chiropraktika. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Zaujmavé podanie zo strany režiséra. Asi do polovice filmu som vlastne nevedel aký druh filmu pozerám. či to bude psycho, horor, dráma alebo thriller. ()

Morsie 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvaceti minutách jsem věděla, že tenhle film je přesně pro mě, a že ho budu milovat a pouštět si pořád dokola! Skvěle propracované, výborný scénář... A i když jsem už asi tak v polovině tušila, jak to všechno dopadne, o to víc jsem si celý zbytek filmu užívala, a o to víc jsem byla potěšená, že jsem myšlenku správně pochopila. Ovšem Jacob´s ladder v sobě nese víc, než to, co je na první shlédnutí jasné. Pohled na experimentování s drogami, přes traumata vojáků, až po uchopení života z té filozofické, objektivní stránky. Jacob´s ladder je ve všech ohledech kvalitní, různými sděleními nabušený, film. ()

Reklama

Reklama