Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdičky. Zdaleka to není taková sranda, jako jiné filmy od Pixaru (rozhodně větší sranda, než Nemo, ale zase to není po technické stránce tak úžasné).. Podle mě jednoznačně nejslabší Pixarovskej animák. ale když sem byl malej, byl sem na tom 2x a moc se mi to líbilo. Fakt je, že celá ta pasáž v Cirkuse nemá chybu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít!......... Ocenění: Oscar 1998 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: hudba BAFTA - nominace: vizuální efekty Blockbuster Entertainment Awards - animovaný rodinný film Broadcast Film Critics Association Awards - animovaný film (společně s filmem Princ egyptský) Grammy Awards - intrumentální kompozice pro film, televizi nebo jiné vizuální médium Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Satellite Awards - animovaný nebo kombinovaný film........ Scénář : John Lasseter, Andrew Stanton a Joe Ranft. Kamera : Sharon Calahan. CITÁT - Héj, nejsem přece hmyz bez srdce......... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní film o animátorského studia Pixar. Jejich prvotina byla úžasná, druhý pokus je dle mého dělán s dosti vlažným přístupem, který si nedokáži vysvětlit. Na jednu stranu Život brouka uteče, tak rychle jako 24 hodin života much ;-) , ale na druhou stranu je to tak obyčejné, až se stydím právě něco takového napsat. Scénář je jako vždy originální, vtipný a svižný, ale nevím, celkový dojem je obyčejný, což se mi u pixarovek nestává. Život brouka je hezký, ale nakonec se vytratí z hlavy, až příliš rychle. Nejslabší pixarovka. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Animáciou PIXAR roku 1998 rozhodne zažiaril, dnes už však takto podobne vyzerajú niektoré detské seriály, ale nevyzerá to vôbec zle. Príbeh trochu zaostáva a nie je ničím špeciálny, aj keď narážky na druhy hmyzu celkom pobavili. Keď mám porovnať Život chrobáka a Mravca Z, tak to vidím narovnako. V niečom bol lepší ten a v niečom ďalšom bol lepší ten druhý. Život chrobáka bol síce trochu detskejší, ale mal lepšiu animáciu a zase Mravec Z mal iné prednosti. Celkovo je to priemerný film. PIXAR už vyprodukoval oveľa lepšie kúsky, ale niekde to začať muselo a tu sa ešte rozbiehal :) 6/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Na krabicích, z nichž je složeno město, jsou napsána jména dětí autorů filmu. Například JuJu's Litter nebo Hannah's Bananas. (D3VIL)
  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 162,8 milionu amerických dolarů, z celosvětových pak 363,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno