Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Infantilnější než Mravenec Z, ale pořád zábava a v rámci mého dne připomínání filmů mého dětství, velmi kvalitní zážitek z Pixarského soudku. V době, kdy nastoupila na scénu banda z cirkusu začal být Život brouka opravdu nadmíru vtipný a hláškami se to tam jen hemžilo. Rok animovaných hmyzích kousků považuji za velmi úspěšný, protože oba mě bavily opravdu úplně stejnou měrou. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

První film od Pixarů, který jsem viděl a díky bráchovi i sestře, pro které to byl v jeden okamžik snad nejoblíbenější animovaný film na VHSce ( kdyby tady měli účet, tak tomu bez mrknutí oka napálí plné hodnocení ), jsem se na něj byl nucen koukat nesčetněkrát až se mi malinko zprotivil. Každopádně to vypadá hezky, tématicky stejně jako předešlé Hračky přitažlivé, ale když už, tak si raději pustím těch Sedm Statečných ;) ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít!......... Ocenění: Oscar 1998 - nominace: hudba (muzikál/komedie) Zlaté glóby - nominace: hudba BAFTA - nominace: vizuální efekty Blockbuster Entertainment Awards - animovaný rodinný film Broadcast Film Critics Association Awards - animovaný film (společně s filmem Princ egyptský) Grammy Awards - intrumentální kompozice pro film, televizi nebo jiné vizuální médium Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Satellite Awards - animovaný nebo kombinovaný film........ Scénář : John Lasseter, Andrew Stanton a Joe Ranft. Kamera : Sharon Calahan. CITÁT - Héj, nejsem přece hmyz bez srdce......... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • Jméno Atta (Julia Louis-Dreyfus) odkazuje na druh mravence konzumujícího listí. Česky se tomuto rodu říká střihač. (D3VIL)

Reklama

Reklama