Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (301)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu to není úplně špičková podívaná, ale 4 hvězdičky si to jistě zaslouží. Za perfektní animaci, barevnost a množství sympatických postaviček, tedy myšleno ve hmyzí podobě. Kdyby byl ještě trošku vylepšený samotný příběh, asi bych dal hodnocení o stupínek větší. Takhle je zřejmé, že se tvůrci soustředili hlavně na mladší publikum, které se bude na všechny ty mravenečky, broučky, kobylky atd. dívat v reálném světě přece jen jinýma očima. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animace tu samozřejmě brutálně kulhá. Nicméně je nutné si povšimnout, že se píše rok 1998. Pro mě je naprosto zarážející, na jakých strojích film vznikal a kolik to muselo zabrat času a otravné práce. Takže po této stránce skládám tvůrcům obrovskou poklonu. Animační vrchol filmu je padající déšť v samotném závěru. Takřka se ve filmu nevyskytují látky, vlasy a další obtížně naanimovatelné věci. Ale znovu poukazuji, že je to vzhledem k podmínkám a k tomu, že byla počítačová animace ve svých počátcích je to jednoduše geniální. Od doby vzniku tohoto filmu udělalo studio PIXAR obrovský skok. Tento animák však položil jeden z pevných prvních kamenů do základu. Moje hodnocení ani tak nevypovídá o tom, jak se mi animák líbil, ale je to kombinace toho jak se mi líbil a toho co do budoucna způsobil se světem animovaného filmu. Pálím 3* a trošku se stydím, že jsem film viděl až 15 let po jeho premiéře. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $162,798,565Tržby Celosvetovo $363,398,565║ Prv ma tieto CGI rozprávky moc nebavili teraz ich žeriem ako malý chalan, pekná počítačová animácia, výborný príbeh, prepracované postavičky, dialógy a rovnako tak slušná zábavnosť. PIXAR je nedobytná pevnosť! vládnuca svetu počítačovej animácie. /95%/ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Obrazovo a farebne vydarený, počítačo animovaný film z dielne štúdia Pixar vyniká akčným dejom, množstvom zaujímavých scén, ktoré sa vzhľadom na ich nahustenosť dajú zhliadnuť bez toho, že by zvlášť nudili. Scenár vychádza z klasického pôdorysu Siedmich samurajov o ohrozenej porobenej komunite, ktorá rozkvitne s príchodom záchrancov. Ukazuje, ako veľmi záleží na vonkajšom zdaní nejakého vzdelania, či profesie (krásna scénka odmietnutia a vyhnania záchrancov – ktorým celé mravenisko dôverovalo až do chvíle, než sa dozvedelo o koho v skutočnosti ide) bez ohľadu na skutočné hodnoty. Vyzdvihnutie individualizmu s občasnou potrebou kolektívnej pomoci. Po druhom zhliadnutí som nebol tak nadšený ako prvýkrát, ale nádherne svietiace huby ma zaujali aj tentokrát (vzhľadom na farbu mravcov, žeby holohlavce?). ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí.Život brouka je sice o něco dětštější a méně dokonalý než pozdější klenoty tohoto studia,ale přesto se jedná o řádně promakaný animák s pestrým a krásně vykresleným světem hmyzu a perfektní animací.Mezi pixarovkami sice slabší kousek,ale celkově mezi animáky pořád hodně vysoko. 85 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V začiatkoch výroby sa uvažovalo o názvoch "Army Ants" alebo "The Ant and the Grasshopper". (Greenpeacak)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať falošné "nepodarené scény". (JADIM)
  • První počítačově vytvořený film, jenž byl promítán v poměru stran 2,35:1. (D3VIL)

Reklama

Reklama