Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je na svojom mieste a dá sa povedať, že lepšie ani tento príbeh byť sfilmovaný nemohol. I keď občas sme svedkami príliš rýchleho posunutia udalostí na časovej ose vpred, ale keďže nejde o seriál a tvorcovia chceli ostať aj čo sa týka stopáže príčetní, tak nejde o chybu, len suché konštatovanie. Lenže, Medvedík Pooh ma nikdy neoslovil a ako dieťa som ho myslím ani nepoznal, takže aj príbeh o jeho stvoriteľovi ma zanechal chladným. Priznávam, že je to čisto môj problém. Kvitujem, že sa tvorcovia vzhľadom na vykreslenie postáv nevydali smerom vytvorenia umelého milostného trojuholníka, takto ma ale trochu zaráža až príliš negatívne vykreslenie manželky hlavného hrdinu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pů jsem měl rád (kdo ne), ale je to tak dávno, co jsem jej viděl, až jsem si říkal, že by bylo fajn zavzpomínat na dobu, kdy jsem byl ještě na střední škole...no, ale Kryštůfek Robin mě nenadchl...docela jsem se nudil, táhlo se to jako prasátkův balonek a herecké obsazení mě nikterak neoslnilo. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba i okolnosti nepřály vzniku tak kouzelného příběhu, ale jeden malý snílek byl proti. Partička ze Stokorcového lesa tady hraje pouze druhé housle. Film zobrazuje hlavně strasti, které přinesl celosvětový úspěch Medvídka Pú pro autora i jeho syna. Milne rozhodně nebyl otcem roku, o jeho manželce raději ani nemluvím, ale Kryštůfkovu chůvu nejde nemilovat. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už od dětství miluji Medvídka Pú a proto jsem se na tenhle film moc těšila. Domhnall Gleeson se po Králíčku Petrovi konečně vrhnul na něco vážnějšího a normálního a vyplatilo se to. Celkově postava A.A.Milnea je dost podivínská a Domhnall se na to vážně hodil. Nejlepší roli měl ale Will Tilston o němž ten film vlastně je, jak se dokázal zžít s knižní postavou svého já a měl to vážně těžké. Margot Robbie mi byla silně protivná, ale taková zřejmě byla její role, příběhově to bylo skvělé, bavilo mě to, poplakala jsem si, zasmála jsem se. Zajímavé zákulisí legendárního příběhu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem věděl, že vzniká nějaký film Kryštůfek Robin na motivy života jeho tvůrce A. A. Milnea. Nevěděl jsem ale, že o rok dřív vznikl film Sbohem Kryštůfku Robine, který je podobného střihu. Nu, dobrá, lidské příběhy mám rád a tak jsem mu s chutí dal šanci. Výsledek je zvláštně neortodoxní životopisný film, který na žádné z postav nehledá jen to dobré nebo jen to zlé. Jak táta, máma tak malej Kryštůfek tu jsou postavy, které mají svoje pozitivní, ale i negativní stránky. Ve filmu to pak působí velice zvláštně. Jednou jste na malýho Kryštůfka naštvaní, po druhé Vás dojímá k pláči. O jeho rodičích ani nemluvě. Máma, přes svých pár pozitiv, byla spíš na přes držku a táta byl zase hodně složitá osobnost. Zřejmě to byl ale záměr nenatočit černobílý film, protože tu jejich bytnou, kterou tu hraje Kelly Macdonald, prostě musíte mít rádi. Herecky se ale jedná o skvělý film. Sice chvílemi nudí, ale to jen do té doby, než vznikne samotný Medvídek Pů, pak už to má grády dobrého životopisného filmu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)

Reklama

Reklama