Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal z nostalgie 4*. Teď jsem se ale odhodlal na seriál po nějakých těch 10ti letech znovu podívat a musím jít o jednu níž. A to jsem si po tom prvním dvoudílu říkal že dál to ani zkoušet nebudu, protože to byla hrůza :D Další díly už jsou ale lepší, přibylo vtipu a bylo to celý takový zajímavější. Nicméně hrozné efekty a často i herectví zůstalo...Tehdy mi to evidentně nevadilo, to jsem hltal každej díl a co si pamatuju, tak se mi to líbilo možná ještě víc než Herkules, jenže teď s odstupem času je to něco docela jinýho. Ale musí se tomu nechat že Sindibád s celou posádkou jsou dost sympatičtí a Maeve navíc opravdu pěkná (to se dá vlastně říct i o Rumině :)) A v jednom dílu potěšil Rob Stewart alias Nick Slaughter. Chápu co se mi na tom líbilo a vlastně to zas tak špatný není ani po letech, takže to vidím na takový solidní 3*. ()

luky555 

všechny recenze uživatele

Seriál byl podle mne velmi nadčasový - rozhodně na svou dobu. Tvorba tohoto seriálu by mohla přijít mnoha lidem velmi primitivní a laciná. Je pravda, že seriál nespňuje kritérie pro dnešní televizní diváky, leč o něco starší generace (jako já) na něj ještě dnes vzpomíná. Můj verdikt proto činí tři hvězdy. Půl na půl. Má generaca zbožňující a mladší generace s menším zájmem. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Nevidět to teď znovu po letech, tak by hodnocení bylo určitě vyšší. Ale teď už jinak nemůžu. A to i tak jsou ty dvě hlavně z nostalgie. Na základce jsem tenhle seriál milovala, líbil se mi dokonce ještě víc, než Herkules nebo Xena. To už je ale hodně dávno. Bohužel o nadčasovosti se u tohohle seriálu mluvit nedá. Přesto to byl příjemný návrat do dětství. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Odnož tehdy populárního Herkula. V podstatě jde o to samé, akorát v jiném prostředí. Historicky i podle mýtů je to totálně špatně, zvlášť postavy a kostýmy jsou jak z jinýho světa. Jinak tam bylo dost příšer v tehdá slušném vizuálním zpracování a o to šlo především...jinak je to bezmyšlenkovitá blbina, ale svýho času to dost letělo. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Jak se na kanadský devadesátkový seriál sluší, je to konina. V tomhle případě absolutní. Ale opravdu dementní. Nic jako příběh, charaktery, režie či triky radši řekněme, že neexistuje, ale to bych byl zlej. Všechno je totiž dohromady super, nebo prostě tehdy bylo, víme. Kam se hrabe Herkules i s celym svym Kevinem Sorbem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno