Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 182)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem od Apokalypsy čekala mnohem větší Apokalypsu:) Snímek je výborně natočen, má skvělé herecké obsazení, ale nějak mi v něm chybělo více toho válečného šílenství, vřavy a silných scén. Fenomenální Marlon Brando a jeho postava "skrytá ve stínech." Parádní hudba a rovněž oceňuji dobře zvolený dabing České televize. I když legendární hlášce Roberta Duvalla se v originále nic nevyrovná. "I love the smell of Napalm in the morning." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Milius, Francis Ford Coppola .. Jelikož jsem právě viděl Apokalypsa Director's cut potřetí, mám potřebu se k ní trochu vyjádřit. Celkové hodnocení se sice už od prvního podívání nemění, ale konečně jsem docenil všechny dané aspekty tohoto výjimečného gigantického (proti)válečného díla od Francis Ford Coppola. Napoprvé to byl totiž mírný šok a hůře stravitelná porce .. ale teď a bez debat: Vedle Narozen 4. července ten nejlepší film z prostředí Vietnamské války, protože to co sledujete je skutečně hnusné, drsné, nechutné a nelidské!! Jako zmíněný konflikt. Průtahy a problémy vzniku jsou zde myslím všeobecně známé, ale je dobře, že to Coppola vydržel a všemi silami dokončil tuhle realistickou podívanou. Uznávám, že některé scény se moc táhly ba byly až přebytečné, ale do celku, jako takového nakonec přeci jen zapadají a byla by škoda je stříhat, když za nimi stojí nejen takové úsilí. Po formální stránce snímek skutečně vyniká. Úžasná je především výprava, zachycená výbornou kamerou a velmi propracovaně sestříhaná. To samé platí pro zvuk a hudební složku (legendární úvodní scéna za doprovodu Doors - The End). A režie - bezchybná a na vrcholné úrovni (bez nějakého srovnávání s taktéž výborným Kmotrem). Válka nedává smysl, je plná šílenství a vůbec toho nejhoršího (nebo nejlepšího) co může v člověku být .. válka je peklo. Válka JE Apokalypsa! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Válečné drama, které je však asi tak stejně válečné jako je "Vesmírná odyssea 2001" filmem o letech do vesmíru. Mohl bych říci, že film se ve své poslední třetině rozplyne v morálně-filozofickém oparu, stejně tak jako, že první dvě hodiny filmu jsou jen předehra pro závěrečné existenciální vyvrcholení. Ať si každý vybere sám. Dokonalá filmařina, která ale zejména na žánrově zaměřeného diváka klade už vyšší nároky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediněčný film nejen díky způsobu jakým je natočen, ale i průběhem natáčení a celkově jeho historií. Při čtení zajímavostí jsem byl chvílemi i zděšen. Například: Dennis Hopper dával na place plný průchod své závislosti na drogách a alkoholu. Předčítal mi z Bible a řezal k tomu tlusté špalky hašiše: řekl Laurence Fishbourne, kterému tehdy bylo 14 let !! Nebo samotný režisér prodělal během natáčení epileptický záchvat a pod vlivem drog nadiktoval pokyny, aby v případě jeho smrti dokončil film George Lucas !! Nemluvě o tom, že Americká armáda nechtěla film financovat a neposkytla žádné prostředky, režisér si je musel propůjčit od diktátora Filipín, kde se film natáčel, Fernanda Marcose. Docela nářez, co tento film měl za sebou a nejlepší na tom je, že mrtvoly, kterých je ve filmu nepřeberné množství nejsou jen figuríny...Jestli to byla Apokalypsa tak nejen pro samotné vojáky v té době, ale i pro filmový štáb jako takový. Musím podotknout, že téměř každá scéna je tak nádherně kamerou nasnímaná, a sledovat vzlet vrtulníku za východu slunce je tak oslnivý a symbolický, že se Vám až zachvěje žaludek. . ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Coppola zamíchal "Karty smrti“ a v depresivním river movie žene kapitána Willarda (M.Sheen) se speciálním úkolem do kambodžského vnitrozemí. Čím hlouběji, tím šíleněji. Traumatická cesta tentokrát není cíl. Cílem je Kurtz. A hrůza.. Nálet za východu slunce s Ride of the Valkyres a začátek (The End) považuji za naprosto fenomenální. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (125)

  • Když podplukovník Kilgore (Robert Duvall) poprvé vystupuje z letadla, je jeho brýlích vidět mikrofón. (cztrollolcz)
  • Helikoptéra UH-1 Huey unese maximální zátěž cca 10 500 liber (cca 4763 kg). Proto je nemožné, aby zvedla loď Riverine o hmotnosti mezi 15 000 a 19 000 liber (cca 6800 - 8600 kg). (cztrollolcz)
  • Když se objeví fialový kouř, jde o předzvěst smrti některého z členů lodní posádky. Podobný prvek Coppola použil už v trilogii Kmotr, kde blížící se konec života symbolizoval pomeranč. (Punisher)

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama