Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (964)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ježiš né! Kdyby to hodnotili amíci tak neřeknu, ale Vám se to vážně líbí, tahle přiblblá americká tancovačka z 80tých let? Vždyť je to jasná ukázka manipulace americké kinematografie s dívákem. Podstrčit divákům falešného morálně zdatného hrdinu (Patrick) a povrchní spravedlivou nanynku (Jennifer) . Klasický americký happy end a už nikdy víc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý a známý Hříšný tanec. Patrick Swayze ve svých mladých a nejlepších letech společně s mladinkou a křehkou Jennifer Grey, roztančí všechny. Romantický příběh o ošklivém káčátku co dostane svého vysněného prince na bílém koni. Podle mě se nenajde moc lidí co tento film nevidělo. Je to povinnost vidět, ale ne nutnost milovat. PS: kvůli mamince 4* za mě by to bylo někde mezi 3-4*:) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Chápu, že muzikál asi neladí dohromady s oduševnělým scénářem, ale zde si přeci jen mohly scénáristé trošku namáhat mozek. Výskedek je totiž taková laciná harlekýnka s písničkami. Patrick Swayze možná v černém tílku masí dobře, ale to v mých očích nijak dojem z filmu nemění. Na druhou stranu, vlastně ten film až tak úplně mizerný není a asi bych od muzikálu neměl očekávat žádné psychologické sondy apod. Myslím, že 2* jsou fér. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině 80. let velký hit, prakticky s odstupem času těžko pochopitelný kult, protože scénáristicky i podle odvedených hereckých výkonů jde o průměrné dílko. Ještě dnes mám pocit, že v hodnocení snímku hraje nemalou roli nostalgie. Jenže červená knihovna se tehdy ještě u nás nenatáčela, Patrick Swayze byl takový mužný hezoun a mladičká Jennifer křehká a naivní, takže film našel místo na trhu a zabodoval. Pravdou ale je, že písničku, která film doprovázela, si ještě dnes rád poslechnu. Romantický příběh, kde velkou roli hraje hudba a především tanec. Celkový dojem 50 %. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Romantická hudební podívaná, určená primárně dívkám a ženám, ale pobavit se u ní může i nejeden muž. Jeden z těch filmů, kde jsou písně do příběhu vkusně zakomponovány, takže neruší a naopak zaujmou (nejvíc rocková Hungry eyes). No a všestranný Patrick Swayze byl skvělý jako herec i tanečník. Hříšňák je klasika. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (87)

  • Velkým tématem byl vzájemný vztah Patrick Swayze (Johnny) – Jennifer Grey (Baby). Během práce na předchozím Rudém úsvitu (1984) se neměli v oblibě, ale hrany se patrně časem obrousily, protože jejich testovací taneční scény měly podle svědků „dechberoucí chemii“. Počáteční porozumění se však brzy vytratilo, proto producent a režisér iniciovali schůzku, kde hercům promítli testovací scény a přinutili je obnovit vzájemný respekt a původní nadšení. (kenny.h)
  • Ve vrcholné scéně, v níž Johnny (Patrick Swayze) říká: "Baby nebude sedět v koutě," se tato věta Patrickovi nesmírně hnusila a snažil se, aby vůbec nezazněla. To se mu ale nepodařilo. (pufina)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno