Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Dosti prumerny horor se zviratkem, ktery drzi nad vodou jedine krasna J.LO a celkem dobrej bastard v podani Jona Voighta. Anakonda nevypada spatne, ale objevuje se na scene tak casto, ze uz se nejen neleknete, ale zacnete se spise zajimat o okolni krajinu nez o hada. Herecke vykony nic moc, Jeniffer hraje jaks taks, ale myslim, ze do filmu nebyla obsazena aby neco hrala :) No a Voight hraje zas jednoho ze svych "zlych chlapku" ale nehraje ho spatne, jeho mrknuti okem je vskutku dabelske. No co se dejovosti tyce - docela dobra nuda, clovek se tu prestane bavit po pulce filmu, nema to tempo, ani se vam to nesnazi zabrnkat na nervy, proste nic spolecneho byt jen s naznakem Hororu. Film pusobi spise jako nejaky dokument o amazonske dzungli, ve ktere se skryva had, ktery je sice velky a zravy ale to je u nej tak nejak akceptabilni a normalni. Me tento film proste nenadchl a nebyt krasne Jennifer tak prijde i o druhou hvezdu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na plakátu stojí: „Anakonda - Vám vyrazí dech.“ No leda, že by ji někdo chytl za ocas a praštil vás s ní přes záda.. Jako horor čiré utrpení, jako komedie naprosto úchvatné (vyblinkaný Voight, anakonda na souši rychlá jako průjem po kile třešní a litru mléka), ovšem sto tisíc USD za sekundu digitálního plaza se mi zdá krapítek moc. Osobně si myslím, že osm metrů zahradní hadice a klubko motouzu na vodící šňůrky z OBI by vyšly o něco levněji a efekt by byl stejný. Pokud se budeme bavit o kvalitách filmů, ve kterých je hlavním hrdinou útočící dlouhý had, tak u mě zatím vedou ty s Roccem Siffredim.. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že přerostlá anakonda vypadala spíš jako velká gumová hračka pro děti, nemám sebemenší důvod dávat této dobrodružné nudě víc hvězdiček. Jennifer Lopez nemám rád a stále ji nepovažuji za herečku, Jon Voigt je sice jako záporák skvělý, ale jeho postava je průhledná už od samého počátku a ostatní tam jsou spíš jen do počtu. Anakondu tak může tešit jen ten fakt, že třeba "legendární" Python je ještě o třídu horší. ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Slogan na plakátě nelže. To mi teda fakt ten dech vyrazilo! Chtěla jsem si dokázat, že dokážu překonat svou fobii z hadů, obzvláště tlustých a vlastně se mi to i povedlo. Anakondě jsem fandila, byla tam nejlepší. Škoda, že nesežrala Lopezovou. Nebo jo? Já jsem to totiž nedokoukala, takový masochista zase nejsem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně kultovní béčková záležitost, která jde zhlédnout, avšak nějak zvlášť záživná není. Něco, co tvůrci nevychytali: a) Ve scéně, v níž Jenifer Lopez vystřelí anakondě kus mozku z hlavy, je krásně vidět díra v její hlavě. Když však o chvíli později klesá pod vodu, tak díra je pryč. b) Když žijící posádka lodi uvolňuje loď, která uvízla, můžeme v pozadí vidět vodopád, v němž voda záhadně "padá" vzhůru. S největší pravděpodobností je to trik - film puštěn pozpátku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)
  • Ve scéně, kdy se loď pomalu vrací, je možné si všimnout, že jde o záběr puštěný pozpátku, protože vodopád teče „do kopce“. (Zdroj: ČSFD)
  • Tvůrci původně chtěli ve filmu použít skutečné hady. Nakonec od nápadu upustili, jelikož se jim jejich využití nezdálo příliš bezpečné. (Žralok)

Reklama

Reklama