Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Recenze (214)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že tenkrát v televizi to byla pecka. S odstupem času a čerstvou projekcí téměř 30ti letého filmu už Runaway train nepůsobí tak osudově a dramaticky jako tenkrát, ale i tak má své nesporné kvality, a to především v námětu. Bohužel zrychlené záběry akčních scén už dnes působí poněkud vtipným dojmem, stejně jako třeba způsob samotného útěku z vězení. Z pohledu scénáře by určitě neškodilo přidání více krizových momentů a zápletek jak na trati, tak mimo ní. Docela rád bych někdy v budoucnu viděl remake. 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Starší film, ale pořád hodně dobrej. Divím se, že jsem ho neviděla už dřív. Zaujal mě hned od prvních minut. Nechybělo napětí a drama. Herci předvedli vynikající výkony a hudba byla taky zajímavá. Jen ten konec by se dal asi udělat líp. I když na tu dobu to bylo nejspíš vyhovující. 80%. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Temny a mrazivy trhriller o dvou uprchlych trestancich - zkuseny Manny - ktery ma ve vezeni zaslouzeny Respekt a mlady Buck, jehoz pocatecni respekt a uznani k Mannymu se postupne meni na nenavist. Celou dobu sledujeme psychologicky vyvoj obou hrdinu, a nutno rici, ze se jejich povahy opravdu zmeni a nebude to jedine zmena ve filmu. Jon Voight tady podal rekl bych svuj nejlepsi vykon - se svym padouskych xichtem do role zapadl a doslova vdechl Mannymu zivot. Eric Roberts taky zvladal svoji roli "bazanta" a i kdyz hraje zprvu druhe housle a vsechno nechava na svem zkusenejsim "kolegovi" tak si zacina uvedomovat ze vzdy neni dobre byt tou tichou vodou. Atmosfera filmu je patricne husta a zvlaste sceny na vlaku sou zvladnute na jednicku. Myslim, ze film si hodnoceni 75% zaslouzi a i kdyz rozpocet urcite nebyl velky to co film splnit mel to taky splnil. A taky se v nem jako ve svem vubec prvnim filmu mihnul Danny Trejo ;) ()

5150 

všechny recenze uživatele

Film vyrobila produkční společnost CANNON a já jej řadím k tomu úplně nejlepšímu, co kdy vypustili do světa. Velikou pochvalu zaslouží zejména čtyři hlavní herečtí představitelé (tři ve vlaku a ředitel věznice), kteří podali opravdu top výkony. Pokud jste nepostřehli, kde se ve filmu ukáže Danny Trejo, tak je to při boxerském utkání, kdy je bit Eric Robertsem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý analógový drsný chlapský film. Už úvod v base a následný útek z nej má parádnu atmosféru. Drsnými xichtami a to aj skutočných exväzňov (Bunker, debutujúci Trejo) sa to tu len hemží. Filmu ale dominuje za žiadnu cenu nezlomný Jon Voight, ktorý síce po rokoch na samotke už nemá ďaleko k divej zveri, ale stále si udržiava určitú ľudskosť. Parťákom proti Voightovej vôli tu je ešte neskutočne snaživý a skvelý Roberts v tej jeho vtedajšej škatuľke, keď balancoval medzi frajerom a zbabelcom. No a ako bonbónik, aby to nebola čisto pánska jazda tu je dobrosrdečná Rebecca De Mornayová, ktorá v zlomovej chvíli dokáže vzbudiť medzi drsnými chlapmi trochu emócii. Čo sa týka akcie, tak tu je len jedna menšia zrážka dvoch vlakov (ale stále je to stokrát pôsobivejšie ako digivýbuchy galalxií), ale napriek tomu si film po celý čas udržuje napínavú atmosféru a spolu s postavami cítite na každom kroku nebezpečie a strašnú zimu. Finále je riadne horkosladké. Voightov hrdina našiel svoje vykúpenie a pomstu zároveň. Proste starý dobrý film pre chlapov. 8/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale puch !!" - "Copak ty jsi nikdy nebyl v kanále ??" - "Né !! Ale jestli se z tohodle dostanem, ustelu si klidně na hromadě hnoje.." ;) A to ještě slaboduchej Buck Erica Robertse netušil, že je čeká daleko větší nebezpečí než kanál plný krys.. Tohle totiž teprve bude jízda !! ;) Přiznám se, že mě Končalovského tvorba plná bizarních netypických charakterů, které však režisér často převrací naruby z těch jejich zdánlivě klišovitých archetypů, začíná opravdu hodně zajímat.. Splašený vlak staví na původním Kurosawově scénáři, když pohollywoodštěný Končalovskij stejně jako mistr pomocí akce zkoumá charaktery v extrémních situacích, a rozhodně i chemii mezi tradičně výborným Johnem Voightem a Ericem Robertsem s tím jeho fyzickým herectvím.. Opravdu výborný film s luxusní vizuální stránkou a pointou, která i dík posledním shakespearovským řádkům ještě dlouho rezonuje.. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TY SI ZVIERA!" ,,NIE. HORŠIE. ČLOVEK!" __ Istým spôsobom typický predstaviteľ ,,chlapských filmov", no medzi absolútnu špičku vo svojom žánri ho vyvyšuje až scenár Akira Kurosawu. Ten sa celý život motal okolo Shakespeara a nezapral sa ani tu. Práve vďaka jeho záverečnej citácii Richarda III. sa z finále filmu uprostred zúriaceho snehového pekla stáva nezabudnuteľný zážitok s účinkami katarzie. Priznávam, že do stanice hviezdičkovej dokonalosti doviedol u mňa ,,Expres do pekla" práve koniec, každopádne celý film je dejovo skvelo vyrovnaný, od začiatku dokáže upútať a aj napriek tomu, že jedna akčná scéna strieda druhú, žiadneho nespočtu mŕtvych sa nemusíte obávať. Vynikajúce po všetkých stránkach, od hercov a réžie až po, napriek veku filmu, stále skvelé technické spracovanie. (1402. hodnotenie, 124. komentár k filmu) ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Trošku starší, ale obstojný triler. Neviem nakoľko sa autori držali pôvodného Kurosawovho scenára, ale toto by som od Akiru nečakal. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nadmíru vyvedlo. Hlavní postavy máte střídavě rádi, střídavě je nesnášíte (ano, mluvím hlavně o zabijáku Johnu Voightovi). Než na akci se film soustředí na psychologii postav Mannyho, Bucka a ředitele věznice. Zimu jsem cítil až v obýváku, zoufalství uprchlíků až v krku a nenávist mezi Mannym a ředitelem ve svém srdci. Takové filmy už se prostě dnes netočí. Bohužel. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně zpracovaný thriller, jehož námět pochází z hlavy japonského filmového mága Akiry Kurosawy. Jon Voight tu předvádí jednu ze svých nejlepších rolí-rozporuplného záporáka, kterého nenávidíte a současně mu držíte palce.. Eric Roberts je výrazně slabší, ale film to ustojí. Povedené dílko, které ale není pro každého.. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který, ačkoliv se odehrává z 90% na jednom místě (a to řítícím se nákladním vlaku), nenechává diváka v klidu. Byla jsem tak nervozní, jako u málokterého filmu. Vřele doporučuji těm, kteří mají rádi napětí. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tomuhle nerozumím. Hrozné postavy, mizerné herecké výkony, primitivní zápletka, nic moc kamera, hudba, co by mě vyhnala i z kómatu, nepřijemná klišé, a to nejhorší je, že z nějakých důvodů jsem to viděl 3x a vždy jsem byl spokojený. Natočit "kvalitní film", co se nikomu nelíbí, je hračka. Natočit dobrej film, který by se líbil bude obtížnější, a zvládnout něco takového, co navíc postrádá akci a humor, to už musí být skoro umění. Vlastně troška humoru tam je... závěrečný citát z Shaekspeara, který s filmem nemá absolutně nic společného :-) Vidím to tak, že ten byl asi v původním scénáři, než zklišoidnili konec a nějak ho pozapoměli smáznout. ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit akční film o splašeném nekontrolovatelném vlaku, který je smyslupně zakončen citátem z Shakespeara? Že ne? Tak se na něj prostě podívejte. Syrové a intenzivní drama, ze kterého vám mráz zaleze pod nehty, i když budete sedět doma v obýváku u krbu. ()

Reklama

Reklama