Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeanne  St. Remy de Valois se  narodila na panství, ale její otec, Darnell de Valois, sympatizoval s obyčejným lidem, usiloval za jejich lepší životní podmínky a jméno de Valois, začalo být královskému dvoru na obtíž. Královští vojáci na rozkaz krále Ludvíka XVI., zabavili jejich majetek a královský soudce odsoudil Darnella k trestu smrti. Jeannenina matka nevydržela tvrdý život, o pár měsíců později umřela a Jeanne se probojovala těžkým životem až do dospělosti, kdy začala usilovat o navrácení majetku a svého postavení. Provdala se za  hraběte Nicolase De La Motte, který si dělal co chtěl a většinu dobu trvání jejich manželství, spolu nežili. Jeanne Nicolasovo počínání tolik nevadilo, jelikož se soustředila na své zájmy, jak se dostat zpět ke svému majetku a jménu. Jako hraběnka navštěvovala královský dvůr, kde se snažila dostat ke královně, ale královna Marie-Antoinette ignorovala veškeré její pokusy o setkání. U královského dvora se pohybuje Rétaux de Vilette, jehož mají v oblibě starší dámy, které on obšťastňuje svou společností. Rétaux se s Jeanne spojí a nabídne jí svou pomoc u královského dvora, jelikož je mezi dámami oblíbený a tudíž získává pro Jeanne protekci a ta se konečně dostává k lidem, kteří jí mohou oficiálně pomoci získat zpět jméno. Veškeré Rétauxovi kontakty Jeanne využije, ale nikde neuspěje se svými požadavky. Přátelství s Rétauxem se změní v lásku. Vymyslí společně plán, jehož hlavními aktéry bude královna a kardinál Louis de Rohan. Královna uvrhla kardinála před lety v nemilost a Rétaux s Jeanne tohoto využijí. Jeanne se představí kardinálovi jako dáma blízká královně Antoinette, ale ten neví, zda jí má věřit a vezme jí na seanci do katakomb, kde se pár lidí setkává s věštcem, hrabětem Cagliostroem. Po seanci se Jeanne zastaví za Cagliostrem, s nímž se domluví, aby podporoval u kardinála spojení s ní. Jeanne přinese první dopis, jako od královny, na nějž kardinál rád odpoví, čímž se rozběhne korespondence a za každý dopis si Jeanne řekne určitou finanční částku, čímž se jí začne žít lépe. Do plánu zasvětí Jeanne i manžela, který se vrátil z cest. Klenotník Bohmer nabídl královně náhrdelník z diamantů velké hodnoty, ale ta ho odmítla a Jeanne donutí malou lstí kardinála zaplatit za náhrdelník klenotníkovi. Jeanne má zpět majetek a Nicolas začne prodávat diamanty z náhrdelníku, o němž si kardinál myslel, že ho koupil pro královnu... (TV Prima)

(více)

Recenze (55)

hans500 

všechny recenze uživatele

Tento film by dost dobrý, počínaje námětem a slušným scénářem přes dobrou režii až k obsazení (Swank, Pryce, Brody, Cox, Walken), takže 3,5*. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Krásný kostýmní příběh v čele pro mě opravdu ošklivou Hilary Swank, která mi ale pokaždé dokáže, že v jejím případě na vzhledu nezáleží, jelikož je výborná herečka, poté okouzlující Simon Baker, bravurní Adrien Brody a vynikající Brian Cox, který pro mě dokázal celý film uloupit pro sebe, i když tam téměř nebyl :) Příběh vynikající, vystihující, skvělé intriky a zápletka, která poukázala na tehdejší dobový problém v čele s ženou, jež neznala limity své pokladnice. Co se mi ale fakt nelíbilo byly zpomalené záběry, kterých tam bylo přehršel a taky jsem nepochopila hudbu - jedna z nejhorších, co jsem kdy slyšela a do tohoto filmu se vůbec nehodila. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám ráda historické filmy, mám ráda Hilary Swank a éru Ludvíka XVI., ale tahle adaptace je zvrhlost od začátku až do konce.. S režisérem na gilotinu :-D ()

zsn 

všechny recenze uživatele

"Příběh plný vášní", kde jediná vášeň zde byla honba za pozemkem. Takže nuda. Jakákoli aféra s náhrdelníkem nebo jinými cetkami absolutně nestála za zfilmování. Nudný děj a příliš mnoho známých herců, kteří tak svou roli, potažmo celý film naprosto "zlevnili". Hvězdičky za ptáka na hlavě, za Adriena Brodyho, který si zaplať Pánbů stihl zachránit život a za ohyzdnou Joely Richardson, která přišla o hlavu. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Luxusně obsazená a výborně zahraná historická podívaná s výtečnou hudbou od Davida Newmana a klasickou od Händela, Monteverdiho, Vivaldiho, Schuberta a Mozarta. Zazní i Dead Can Dance s Lisou Gerrard. Film je založen na skutečné události, ale všichni víme, jak si filmaři skutečnosti upravují ,aby jim šli do "krámu". Hilary je éteričnost sama a její odhodlanost nezná mezí. Walken jako Cagliostro je správně démonický a Pryceumu věříte každé gesto. Kamera je úžasná hlavně v záběrech na svit světla a hru sněhových vloček. Až na pár drobností jsem velmi spokojen. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Zcela prumerne historicke, lehce romanticke, drama aneb jak okrast kardinala, zamilovat se do Mentalisty a podkopat zaklady monarchie. 0,5% akce, 99,5% intrik. Pekna vyprava, kostymy i skladby, ale jinak nic zvlastniho. Navic na DVD z edice Aha! me stvala velka desynchonizace titulku, dokonce casto nektere chybely...doporucuji tuto smejdskou verzi vubec nekupovat a radsi film stahnout, pripadne zkusit bluray nebo dabing. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pěkná výprava, zajímavý příběh a silné herecké obsazení. S těmito trumpfy, ale bohužel Charles Shyer spíše mrhal, než je pořádně využil. Ze začátku se mu však daří, divák je napnutý jak to dopadne. Ale jakmile spiklenci získají náhrdelník, vše jde do háje. Scénář začíná se brodit v bezradnosti. A tím i herci. Reřisér náhle neví co a jak má říci. Skrátka celý film jde do háje. Aféra s náhrdelníkem je výrazným sklamáním, nedokáže diváky pobavit, ani jim dát něco vydatnějšího.Všem kdo by rádi spatřili opravdu dobrý film o intrikách na dvoru Ludvíka XVI., vřele doporučuji francouzdké drama Nevinné krutosti. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Pěkně pojaté historické drama o jednom z největších skandálů v dějinách.. Co mi tam hodně chybělo, byla atmosféra předrevoluční Francie, bez toho jsem si nedokázal představit, jakou mohla mít aféra dopad na budoucí přelomové události.. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

No náhodou to celkom ušlo. A viac než ušlo, v podstate ani neviem čo by som tomu mala vytknúť. Tieto francúzske "rozprávky" mám rada a vždy ma poteší keď natrafím na príbeh, o ktorom som ešte nepočula a ktorý je zároveň takto pekne filmovo spracovaný. Krásne kostýmy, hudba, samotný príbeh, láska, šarmantný humor a dojatie, všetko tam bolo vyvážene namiešané. Na moje veľké prekvapenie mi nevadila ani Hilary Swank, ktorú inak príliš nevyhľadávam, práve naopak musím ju len chváliť. Takže tí čo majú radi historické príbehy, nemajú čo váhať. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

I mě tam Hilary moc nesedla ona je celkově neslaná nemastná.Vzhledem k tomu že ta aféra otřásla královstvím ,bych čekala nějakou lišku podšitou - když už teda intrikovala . Ale další herecké postavy odvedly skvěle svoji práci takže se to u ní ztratilo.Celkově je film zábavný.Hláška vypravěče že lid viděl svoji královnu v jiném světle a k tomu záběr na.....to mě fakt dostalo.Jinak jsem přišla na chuť filmům kde je zapojen i vypravěč.Konec vás překvapí.Film mě opravdu zaujal.Dobrý dabingU mě dobrý. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Občas mě překvapuje, jak je H. Swank tvárná. Tahle aféra mi nepřipadala katastrofická, ona svou roli zahrála fakt dobře, a příběh ač trochu jednoduchý a strohý se dal zvládnout. Trochu mi vadila kombinace právě Hilary a Simona Bakera, protože mi k sobě moc nešly. A taky bych časovou hranici o něco omezila. Jinak 5/10 ()

Alf 

všechny recenze uživatele

působivá výprava, ale jinak dost zmatený scénář, který navíc - jak je v dnešní době módou - dělá z obyčejné podvodnice bojovnici za spravedlnost, vcelku pěkně barevná nuda... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava, nádherná hudba, plytké dialogy a velmi povrchní zpracování tématu. Nicméně jako historický román ušlo. Za mne slušné 3*. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Romantizácii sme sa celkom nevyhli, keď je nám podsúvané, že de Motte-Valois bola motivovaná nejakými ušľachtilejšími cieľmi. Ak od toho odhliadnem, musím tvorcov pochváliť za to, ako triezvo vylíčili obsah aféry; pozoruhodné je tiež neobvyklé, ani príliš negatívne, ani príliš pozitívne, zobrazenie Márie Antoinetty. Zdá sa však, že moja túžba, aby historické filmy boli podľa možnosti vecné, môže mať niekedy trochu devastujúce účinky na ich atmosféru: za srdce ma to veľmi nechytilo. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Štandardný historický film, rutinne nakrútený, ktorý vyniká hlavne hereckým obsadením. O tom, do akej mieri je verný histórii by sa dalo pochybovať, ale určite nie je zlý. 6+/10 ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem to celý nepochopil, připadalo mi to strašně nudný, rozvláčný a nekonečný. První film, ve kterém jsem viděl Hillary Swank. Kvůli špatnému dojmu z filmu jsem jí neměl rád. Reputaci si u mě napravila až později díky Milion Dollar Baby nebo kluci nepláčou. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré historické drama, tím zajímavější, že je napsáno podle skutečné události. Ničím mě to mimořádně nezaujalo, ale ani ničím nezklamalo. Velmi slušné řemeslo, dobré herecké výkony, samozřejmě krásné kostýmy. Hillary Swank mě bohužel nijak nebere, celkem vynikající byl ale Jonathan Pryce. Nadchla mě hudba, korunovaná magickými Dead Can Dance v závěru. 117 minut dobré zábavy. Hodnotím to tak na 70% -> trochu slabší 4. ()

Reklama

Reklama