Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

H34D 

všechny recenze uživatele

Když má člověk chuť na nějakou osmdesátkovou "klasiku", Critters nebudou nikdy špatná volba. Hororových pasáží by sice člověk ocenil drobátko více, ale na druhou stranu průvodní děj rámuje masožravé chlupáče do celkem humorných intencí a hlavní postavy také nejsou vůbec otravné, ba naopak, rodinka působi soudržně a sympaticky... Atmosféra je z dnešního pohledu spíče nostalgická, než hrůzostrašná, Critters jsou ryzí béčko, které má spoustu much a momentů, z nichž mohlo být vytěženo víc, ale i tak jako odreagovačka dokáže sloužit... 6/10 ()

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Stalo se to, čeho se lidstvo vždy velmi obávalo. A o čem mluvím? O mimozemské invazi, která nezačala tím, že by nám snad nějací ohyzdové zaváděli anální sondy. Začalo to téměř nenápadným putováním chlupatých, na první pohled roztomilých koulí. Z těch se po bližším ohledání staly malé krvelačné stvůry s dobře naostřenými zoubky. Jelikož jsme my lidi hákliví na postrádání jakékoliv části těla, bylo třeba zasáhnout. Naštěstí máme ve světelných dálkách zastání a příletem pěkného párečku vesmírných gayů se problém vyřešil. Možná. Na svou dobu celkem obstojné sci-fi s ucházejícími efekty, které navíc pobaví. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou malí, ale o to víc jsou nebezpeční. Critters. Celá galaxie to již ví, a tak když se jim podaří uprchnout z vězeňské planety, vzbudí to pěkný poplach. V jejich stopách jsou okamžitě vysláni stopaři, kteří nakonec odhalí, že se Critters chtějí schovat na malé modré planetě v malé sluneční soustavě. Na Zemi. Na farmě Brownových. Ale ti se jen tak nedají, a snaží se mimořádnému nebezpečí ubránit. Dokáží ale přežít, než se na místo dostaví vesmírná policie? ... Critters, Gremlins - dva velmi podobné filmy, které rozhodně ovlivnily celé generace hororových komedií koncem minulého století. Kolik proběhlo slovních (i jiných) hádek, o tom kteří jsou - hezčí, hnusnější, nebezpečnější. V dnešní době sice již film působí takřka archaicky, nicméně i tak bych žádné podobné potvory potkat nechtěl. Ani po herecké stránce není moc co hodnotit, herci předvádí přesně to, co tento žánr vyžaduje - nic víc, nic míň... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

New Line Cinema propagovala Critters jako odpověď na o dva roky starší a mnohem úspěšnější Gremlins, ale mimo chlupatých potvůrek spolu ty filmy moc společného nemají. Tohle je víc horor než komedie, i když strachy jsem u toho neumřel ani já - takže na dnešní i tehdejší poměry je dost měkký. Jestli se můžu spolehnout na mou mlhavou paměť, tak jako dětský film fungoval vcelku uspokojivě. Bohužel v něčem mě vzpomínky přece jenom nezklamaly - ve scénáři toho o moc víc než noční pobíhání po osamocené farmě není. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil naprosto omylem! Spletl jsem si ho s nesrovnatelně lepšími Gremlins a vybral ho na retro filmový večer s o generaci mladšími bratry. A nikdo se u téhle patlaniny nebavil - o horroru nemůže být řeč, humor žádný (pokud nepočítáte to, jak se Critters pohybují) a celkově jsem navzdory kratičké stopáži nudil. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama