Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už by to asi tak nefungovalo, ale v devadesátých letech, kdy se všežravé potvůrky hojně objevovaly v televizi, to byla absolutní bomba. Nostalgický kult, který by neměl chybět ve sbírce každého sběratele, který to s "hororem" myslí aspoň trochu vážně!! Rád se zase někdy vrátím. Tohle by na pultech hračkářství obstálo!! Alespoň u lehce zvrácených pamětníků.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už vo svojej dobe to bolo béčko najmä pre pažravý vhs-kový trh a dnes je to milá úsmevná spomienka na naše detstvo a v podstate sa skvele hodí si ju pripomenúť v súčasnom osemdesiatkovom fetiše, ktorý ale nie je tak silný, ako sa tvári. Critters príjemne odkazujú na scifíčka 50. rokov, kedy emzáci pristanú vo vidlákove a hlavným protagonistom je hrdina vo veku cieľového publika filmu. Nechýba ani pripomienka sovietskej špionáže. Film sa poriadne rozbehne až niekedy v 50. minúte a príšerky by mohli byť mrštnejšie, pôsobia aj napriek svojim schopnostiam sa gúľať a vystrelovať ihlice z tela trochu ťarbavým dojmom. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů o příšerkách s velkými zuby a řádným apetitem jsou critters kousek za gremliny. Ve své době byli dosti populární, do českých kin se dostali na začátku 90. let stejně jako jejich druhé pokračování. Farma poblíž městečka je samozřejmě ideální místo pro řádění vesmírných žroutů, co dokážou podobně jako dikobraz vystřelovat své ostny. Rudé oči, spousty zubů a neuvěřitelná rychlost. S chutí jsem si připomněl pár scének, co člověku uvíznou v paměti - ukousnutý prst a následně vidle, spolknutá petarda a chlazení v záchodové míse. A samozřejmě naprostá devastace domu, jelikož lovce zajímají jen critters. Více horor než komedie. Původní hodnocení ponechávám, i když bych ho po letech přeci jen o něco snížil, ale nostalgie vítězí. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Critters ma veľmi potešil, hlavne svojou béčkovitou jednoduchosťou. Je to hrôzostrašné, napínavé, chvíľami vtipné, coolové, troška primitívne a lacné, ale ja som sa skvele bavil a troška aj bál. Pár scénok som videl kedysi na nejakej nemeckej stanici, keď som mal nejakých 7 rokov a vtedy som sa brutálne bál, to si pamätám. Teraz s odstupom času už tak nie. Film sa s ničím neserie, ide bezhlavo za nosom, má to spád, vtip, napätie a ubehne to veľmi rýchlo, čo je možno aj trochu škoda, nejakých 20 minút by som veru ešte zniesol. Je to hovadinka, ale oplatí sa vidieť. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Má premiéra se odbyla až v roce 2013 - hanba mi. Vím že Critty dávali několikrát v televizi, ale tehdy, kdy bylo analogové vysílání nám šly pouze tři programy a je právě dávaly na tom čtvrtým, který nešel. Film jako takový se povedl, v mnoha ohledech je podobný Gremlinům, ale Critti mají své vlastní vychytávky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama