Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Recenze (451)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som dala 5* (keď som mala 14). Ale už mi vzťahy typu: šialená, agresívna baba a slaboch, ktorý so sebou nechá mávať, nepripadajú vtipné ani romantické, ale toxické, na ktoré sa nedá pozerať bez toho, aby som z toho nebola otrávená. Rovnako si nemyslím, žeby správanie sa k druhému ako k handre dalo ospravedlniť tým, že človek prekonáva ťažké obdobie. Bohužiaľ, tento trend (na ktorý už nemám toleranciu) stále pokračuje. Radšej si pozriem niečo zdravé, aj keby to malo byť klišé. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s korejským filmem (tuším, že to bylo někdy v září-říjnu 2006) a hned nádherný kousek. Díky tomuto filmu jsem se vlastně následně setkal (a stále setkávám) s dalšími filmy z Asie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takhle rozporuplný film jsem už dlouho neviděl. Zatímco první polovina je hrozně nesympatická, otravná a nevtipná, v momentě, kdy zazní Pachelbelův Canon in D se najednou film úplně změní, postava Ji-hyeon Jeon se najednou nechová už tak pitomě a film z toho nakonec vybruslí jako klasické jihokorejské melodrama. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabný počin. Potřeštěná panenka pestře peskuje poddajného pětadvacátníka. Přibližování pokračuje pozvolna. Počáteční prapodivné přátelství přesáhne původně plánované. Propojení přeroste. Potíže - pocházející předchozímu - pár pocuchá. Panenka přes palubu poddajného postrčí. Pauza prospěje. Pohádkové plnění přání počká... Podléhajíc příjemným pocitům pálím pět puntíků. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Ty dva svérázné (obzvláště ona) mladé životy svedla dohromady náhoda. A to navíc za okolností, které jsou sice pozvracení se hodné, ale úžasně zábavné. Ti dva asi vždy patřily k sobě, jen o sobě zatím nevěděli. A přejete jim lásku a užíváte si s nimi hodně zábavy při jejich nevšedních setkáních. Samozřejmě se bavíte víc, než oni dva. Alespoň v první půli filmu. A v té druhé? Ta je zlom v tom, na jakou část těla film zabírá nejvíce: zatímco nejprve je to na Vaši bránici, druhá polovina útočí na Vaše srdce. A to tak, že nejeden drsňák zašmátrá po kapesníku, aby otřel zamlžené hledí a četl (nemluví-li tedy roztomile houpavou korejštinou) odpověď na otázku: „Co je to osud?“ „Stavba mostu příležitostí pro toho, koho miluješ.“ . A jak to s nimi dopadne? Půjdete spát slastně ukojeni naplněnou láskou, nebo s rozervaným srdcem? No, nakonec ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několikrát zaznělo i pro mě to je nejlepší romantická komedie co jsem kdy viděl. Vynikající ve všech směrech, hlavně soundtrack je boží. Hlavní změna oproti jiným podobným filmům je v charakteru hlavní hrdinky, který je určitě neobvyklý, lehce agresivní a celkově neokoukatelný. Bavil jsem se po celou dobu. Před Ji-hyeon Jeon klobouk dolů. Nejlepší film o lásce, který znám. Výborný komentář - uživatel Xeelee. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři.. Na mě trochu až moc netypická romantika, pár věcí mi tam dosti vadilo, ale tak nebylo to špatné, zlepšilo mi to náladu. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Čím šikmější máte oči a čím víc se blížíte věku hlavních hrdinů, tím víc si tenhle film užijete. Ti, co už dávno zapomněli na svoje školní lásky a nikdy neměli tu čest setkat se s asijskou kinematografií, budou asi zklamáni. Já to mám tak 50:50, takže jsem první "veselou" polovinu napůl prodřímal a napůl se proklínal, jak jsem zas naletěl na fámu o geniálním díle. Druhá polovina filmu to sice zachránila, ale i tak to vidím "jen" na čtyři hvězdičky. Náladu mi lehce srazilo i to, že závěrečnou pointu jsem vytušil z předchozích narážek, takže kýžený emocionální orgasmus se nekonal :-( ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Infantilní, ale neskutečné milé. Škoda té přepálené stopáže, jinak by to bylo na pět... Wanna die? ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

(Ne)tradiční komedie, která si je plně vědoma svých filmových dispozic a nebojí se je dávat najevo. 1. Neupřesněnou prácí s časovými úseky a jejich dávkováním - Je vytyčen první, zásadní deadline - 2 roky, mimo něj se však o uplynulém ději nedozvídáme pomocí časových údajů, ale pouze z interakce mezi hlavními dvěma protagonisty. Po dlouhém čase je nám odhalen úsek 100 dní, ale jen proto, že slouží k rozvíjení dalších scén a i přesto zůstává vzhledem k neustále diskutovanému cestování časem a neměnosti prostředí i hrdinů neurčitý. 2. Prací s maskami( subžánrem dané profily postav) partnerů, jejich přehazováním a shazováním, ale nikoliv na úkor žánru( odpor k opilým děvčatům/chlapcům, rande na slepo, všechny typické pro asijskou komunitu ...) . 3. Tematizováním romantických komedií, nejen v korejské produkci ( film je založen na pravdivých událostech, ale na konci se dozvídáme že to může být zároveň i Gyeon-wooův scénář psaný během oněch dvou let - situace kdy se film vsoukává sám do sebe ) ale i oproti ostatním filmovým žánrům ( nerealizované scénáře akčních a historických filmů, typických pro Asii, " nehodící se " anglicky zpívaný love-song uprostřed snímku) . 4. Důrazným oddělováním částí příběhu./ Zamrzí Director's Cut, který nepřidává snímků nové myšlenky, nezvýrazňuje důležité pasáže. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

úplně čistých pět to není-na to je tenhle hravý film chvilkama až moc rozvláčný a jeho tempo a schopnost poutat diváka trochu kolísá-ale za ten pěkný konec tam tu pátou hvězdu ještě dotlačím........Každopádně jde asi o jednu z nejsmysluplnějších romantických komedií vůbec=80%(možná víc :) ) ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

"Wanna die? Drink coffee." Vtipný snímek se silnou emoční vlnou absurdního příběhu o vztahu, který může fungovat jenom v asijském kabátě. ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Takových "neuvěřitelných" příběhů o lásce se na Zemi jistě odehrává nespočet denně. Je tedy s podivem, že jich je jen hrstka natočena (potažmo již napsána) takovým neklasickým způsobem. Vždyť tady je rozsah námětů přímo nepřeberný. Ale asi je to právě tou neuchopitelností a křehkostí každého vztahu ... jako by se snad pravá láska dala jedním slovem "zakřiknout". Ale tvůrci tohoto filmu dokázali takový příběh zachytit, aniž by nějak narušili jeho strukturu. Je až neuvěřitelné, co dokáže náhoda. Nebo osud, jak kdo chce. Ale určitě má ve většině případů velkou moc také naše momentální rozhodnutí, takže držím palce všem, co jí vyjdou naproti...a všem, co "staví mosty příležitostí pro ty, které milují"... ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho filmu ještě malinko víc, možná to je tím, že jsem na konci neuronil ani slzu jako třeba u Sekai no chushin, de ai o sakebu, který se mi líbil o mnoho více. To ale nic nemění na tom, že tahle romantická komedie zaslouží plný počet. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..aj keď som rada, že som nepodľahla nutkaniu dopozerať film po uplynutí jeho dvadsiatich minút..úvod mi prišiel fakt trochu zakopávajúci, no následné "chceš zomrieť" a iné prejavy trucovitého feminizmu ma dostali..btw., chalani, ruku na srdce (na srdce, hovorím), kto z vás by si vymenil topánky?..(a presne o tom je to slovko "romantická").. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Film ze tří naprosto nesourodých částí. Můžete sice namítnout, že jsou odděleny úmyslně. To je pravda. Ale jakýmsi kompaktním dojmem by měly působit stejně. Kladem byla docela podařená uvěřitelnost postav, čímž se film liší od amerických konkurentů. To by ale stačilo tak na ***. Epilog jednu přidal, jelikož byl filmařsky a citově jedinou naprosto povedenou záležitostí. Dávám tedy tak 73%. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

88 %? Excuse me? Za čo? Za neuveriteľne otravné, nudné, nevtipné, neromantické a naivné(až neuveriteľné...) skoro dva a pol hodiny? No nech sa páči, ale odmietam sa zúčastniť...Síce mám kórejské filmy väčšinou rád(napr. Nae meori sogui jiugae - to je romantika ako sa patrí...), ale tento sa teda kruto nevydaril. Neoslovil ma ani epilóg(okrem radostných pocitov, že moje utrpenie pri pozeraní tohto filmu sa čoskoro skončí). Proste veľmi slabé, veľmi. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Krásný film. A ani mi kupodivu nevadila jeho délka, jak mne hned od prvních minut zaujal. S Ji-hyeon Jeon jsem se setkala již ve filmu Deiji, ale to, co předvedla v tomto snímku, mi doslova bralo dech! Nicméně, plné hodnocení dát nemůžu. Něco mi tady chybělo. Nevím přesně co, našla jsem zde milý vtip, obdivuhodné herecké výkony, příběh odkrývající pravý charakter postavy, i Terminátorku, ale přesto mně zase tolik za srdce nechytnul. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se po většinu filmu chová jako totální kráva, on také není typický Casanova, přesto soudím, že je "My Sassy Girl" jedním z nejkouzelnějších romantických filmů světové kinematografie, alespoň s nimiž jsem se prozatím setkal. A to ani nemluvím o jihokorejském národním filmu, v rámci slzavého údolí, kteréžto je pro tuto zemi zcela typické, je vtipnost tohoto snímku vítaným osvěžením. Jasně doporučeníhodný film, a to říkám jako divák, který k podobnému typu humoru, na němž film dá se říct stojí (když už ne celý film, tak jeho první část určitě), nemám vůbec kladný vztah. 85% ()

Související novinky

Reklama

Reklama