Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 150)

RHK 

všechny recenze uživatele

Amenábarův horůrek bez vražd a bez násilí se solidní temnou atmosférou. Žena žije bez manžela v obrovském domě v temnotě se závěsy se svými dvěmi fotosenzitivními dětmi. Výborný výkon Nicol Kidman, to určitě, a taky Alakiny Mann, která za filmovou roli dcery Anne dostala nominaci hned na tři filmové ceny. Na Šestý smysl, ke kterému je snímek Ti druzí přirovnáván, však nemá ani omylem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Vu494-Dr5po ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Upjatá pizda v obrovském temném baráku terorizuje služebnictvo, vlastní děti i ty druhé, co dům obývají proti vůli majitelky. Nikolka mi vskutku pila krev, ale to holt vyžadovala její role, nelze to považovat za zápor. Atmosférický horůrek šíří spíše pocity zmatku, než že by vzbuzoval vyloženě strach. Ba dokonce ani s lekačkami nepracuje, tím pádem jsem si pro jednou mohla vychutnávat tísnivou temnotu bez nutnosti přeprat si po skončení filmu spodní prádlo. Pointa je fajnová, i když zdaleka ne tak překvapivá, jak by si tvůrci asi přáli. Španělé holt umí, dokazují to opakovaně, a pro jednou jim to ani ostatní národy ničím nepotrtkaly, i český dabing se celkem povedl. "Ti druzí" mi padli do noty: 80% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zase po dlouhé době jeden horor, který se obejde bez vizuálních efektů a snaží se vystrašit a zaujmout něčím jiným. Což se tady velmi dobře daří - atmosféra a stylizace jsou naprosto perfektní, Nicole Kidman je úžasná a poměrně komorní a minimalistický (teď si nejsem jistá, jestli jde o správná slova, ale příhodnější mě nenapadají) příběh je promyšlený, napínavý a zajímavý. Překvapení na konci ale celkem (alespoň mě) odrazuje od opakovaného shlédnutí, protože háv tajemna a nevědomosti už bude pryč. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alejandro Amenábar | Hudba: Alejandro Amenábar | Produkcia: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda, StudioCanal | Distribúcia: Dimension Films (US), Warner Bros. (SPA) | Štúdio: | Rozpočet: 17 miliónov $ | Tržby: 218,947,037 $ || Vynikajúca mysteriodráma, ktorá tvorí svoju atmosféru skoro z ,,ničoho,,. Scéna, kde sa zabuchnú dvere, je jedna z najefektívnejších lakačiek bez akejkoľvek brutálnosti vo filmovej histórii vôbec. Štruktúra deja však zapečatí ten fakt, že na tento film sa oplatí pozrieť len raz. A to je veľká škoda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film by byl poloviční, kdyby si Amenábar tak zručně nevypomáhal kamerou a hudbou. Právě díky tomu se to nebojím zařadit do kategorie skutečných hororů, kterých jsem zatím viděl sotva deset. Klasické lekačky ve stylu dlouhé ticho a najednou baf už mě nebaví pěkých pár let, ale tady ve mně kvůli temným tónům a statické kameře několikrát nepříjemně hrklo. Nicole na sebe strhává velké množství pozornosti, ale zároveň je tak šílená, že jí těžko můžete věřit, a tak jste v pozoru až do závěrečné pointy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Španělsko se na filmu podílelo jako koproducent a díky tomu se film počítá do španělské kinematografie. Po dvou měsících promítání ve světových kinech se proto stal nejúspěšnějším španělským filmem všech dob. (don corleone)
  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)
  • Natáčelo se od 26. června do 21. listopadu 2000 ve městě Santander ve Španělsku, dále v Anglii, New Yorku (USA) a na Normanských ostrovech (Channel Islands). (Varan)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama