Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 151)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ač jsem sám nevěřil, že se něco takového může stát, jsou Ti druzí na druhé zhlédnutí ještě mnohem lepší než na první. Příjemné drama jedné rodinky s nástavbou hororu je jasnou ukázkou dobře zvládnutého filmu. Samotný snímek začíná nevinně. Příběh známe jen okrajově a narozdíl od jiných žánrových kousků je nám tu nabízeno více než jedno téma. Autoři pracují s divákem, a to přímo úžasným způsobem. Pomaličku vykládají karty na stůl a když se začné zdát, že divák má vyhráno, rychle vyloží trumf. Počáteční minimalismus není na škodu, právě naopak, skvěle dokresluje komorní atmosféru rodinného dramatu. Nicole Kidman uchopila roli skvělým způsobem a hraje velmi podobně jako v Trierově Dogvillu (dokonce i obě její postavy mají stejné jméno). Samotná strašidelnost vyplývá pouze z faktu, že se jedná o horor. Ano je to tak. Ono se vlastně vcelku nic neděje. Autoři sice něco málo naznačují, ale divák se chytá do pasti zcela sám. Pokud by bylo jasně uvedeno, že Ti druzí jsou pouze dramatem, byl by počáteční přístup diváka naprosto odlišný. Atmosféru pak dokresluje veliké sídlo plné temných koutů, pochmurná atmosféra, nejistota v tom co se vlastně děje, dokonce i doba, ve které se film odehrává a v neposlední řadě komorní, kteří se nám ke konci začnou pěkně vybarvovat. Zajímavý je pak závěr, který je diametrálně odlišný od doposavadního dění. Náznaky dostávají pevné obrysy a na povrch vychází pravda, která se však ještě několikrát převrátí vzhůru nohama. Alejandro Amenábar od počáteční nevinnosti postupně přitvrzuje, ale nikdy nevyjede z jasně dané linie. Příběh graduje až do závěru a to postupně. Ti druzí nabízejí opravdu povedený divácký zážitek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok figuruje v mojej top desine najlepších horrorov, čo som mal možnosť vidieť. Podarený po každej stránke. Nicole Kidman tu podáva obdivuhodný výkon. Svoje úlohy však zvládli aj ďalší herci, a to aj tí detskí. Dokonale spracovaný scenár mi na konci filmu doslova vyrazil dych. Duchársky horror z ktorého atmosféry až mrazí. Výborné! ***** ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po tomto zimomriavkovom počine by som mal všetkým doterajším duchárskym hororom, s výnimkou The Sixth Sense ubrať po hviezdičke. To som si hovoril prvé dve tretiny filmu. Ale čím bližšie bol záver, tým viac som mal vo filme jasnejšie. Proste záver ma trošku sklamal. Ale inak hrobové dielo! Ozaj husto nahodená atmosféra, Nicole hrá matku tak presvedčivo, akoby už vychovala celý detský domov a k tomu mrazivá hudba mi často rozbúchala srdce a prebudila nervy! 90%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající, velmi napínavý a překvapivý thriller s hororovými prvky. Fantastická kamera s bezchybnou režií dokáží navodit atmosféru několikanásobně tíživější, než hektolitry krve. Pokud bych mohl přirovnat, pak snad k Šestému smyslu, ale váhy na straně "The Others" ! Nejen kvůli výborné Nicole Kidman. Rozhodně si nenechte ujít ! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Reinkarnace anglického hororu s plnou parádou. A nejzajímavější na tom všem je, že ani minuta filmu nebyla natočena ve Velké Británii a tvůrcem je Španěl Alejandro Amenábar. Ovšem to na věci nic nemění. Atmosféra je úžasně temná, a jemné mrazení snad za celou dobu neustane. Těch pár postav je výtečně napsaných i zahraných. Nicole Kidmanová mě opět pouze utvrdila v tom, že je nejlepší herečka. A pointa? Kam se hrabe Šestý smysl. Paráda. Horor jak má být. 100%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Dům, ve kterém Grace (Nicole Kidman) čeká na návrat svého manžela z války, se ve skutečnosti nachází na adrese Palacio de los Hornillos, 39450 Arenas de Iguña v Cantabrii ve Španělsku. (pornogrind)
  • Děti hlavní postavy Grace (Nicole Kidman) mají velmi vzácné vrozené onemocnění, která se jmenuje "xeroderma pigmentosum". Na světě ji má pouze několik tisíc lidí. Onemocnění se vyznačuje extrémní citlivostí na UV záření. U pacientů způsobuje těžké poškození buněk, které nejsou schopny se následně regenerovat a stávají se škodlivými pro vlastní tělo. Nejvíce poškozená bývá kůže a oči. (don corleone)
  • Tom Cruise se na filmu podílel jako producent. Šlo o poslední spolupráci mezi ním a Nicole Kidman před jejich rozvodem. Ten se uskutečnil ve stejném týdnu, v jakém měli Ti druzí světovou premiéru. (don corleone)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama