Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Recenze (718)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Kruegerem proběhlo někdy ve třetí třídě. Byl to asi třetí nebo čtvrtý díl a bavilo mě to hodně. První díl jsem ale včera viděl poprvé a ty pocity jsou všechno jen ne nadšené. Že to nebude extra strašidelné, s tím jsem počítal. Horší je, že to chování hlavních postav je většinu času na palici. A to už omlouvat rokem vzniku nejde. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem hororový fajnšmekr, co už něco viděl, tak mě jen tak něco nedokáže překvapit. Alespoň ne pozitivně. Ale když jsem si během letošní okurkové sezóny (rozuměj "dneska točí samé sračky") pustil toto, tak jsem byl velice mile překvapen. Těžko uvěřit, že s těmi efekty je to 35 let starý. Fakt jsem si šmakoval a sere mě pouze jediná věc - že jsem to neviděl jako malý fracek, kterého by to ještě donutilo přes usnutím kouknout pod postel. Lahoda. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Konečně na filmové plátno nastoupil pořádnej zabiják, kabrňák a hlavně sympaťák, kterej se s tím nemazlí a seká to hlava nehlava. Nabrousí si své drápky a řeže a řeže. Holkám se o něm zdává, o sympatickém strýci s plstěným svetrem. Dokonce občas mívají noční poluce, které se promění v krvavou lázeň k potěšení nás všech a hlavně hlavního protagonisty, kterej si svůj úděl fakt užívá. Není, co dodat, možná jenom to, že si podobné dobrodružství z říše našich snů můžeme zopakovat v dalších dílech této zábavné série. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Oh god I look twenty years old.... (Heather Langenkamp, 20 let) Bál jsem se že usnu a šlo to na mě, ale možnost hodinu a půl sledovat prsaté, prdelaté dvacítky (představující patnáctileté středoškolačky) v páraných nočních košilích a jiných nočních úborech mě držely při vědomí stejně efektivně jako speed, jímž se ládovali hlavní hrdinové. Wes Craven určitě věděl, že narazil na zlatou žílu, když mu došlo, kolik příležitostí prouplatnění polo-pornografických scén jeho námět poskytuje. V podmanivě zestárlých kulisách a mezi mnoha těmi méně povedenými překvapí ty dodnes působivé nápady - související se syntetizátorovým soundtrackem Charlese Bernsteina a třeba Johnny Depp ve sloupci kubrickovsky prýštící krve. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů vůbec, který představil snad nejlegendárnějšího hororového zabijáka - Freddyho Kruegra. Robert Englund je prostě sakra ikonickej jako Freddy a nikdo ho nikdy nebude moc zahrát tak dobře jako zrovna Robert. Celá atmosféra filmu je dokonalá a narozdíl od velké většiny ostatních hororových zabijáku jde z Freddyho opravdovej strach, vzhledem k tomu že před Myersem, Voorheesem, Leatherfacem atd. můžeš utíct, ale Freddy si tě zabije hezky ve snu. Jediný fuck up je trochu ten konec :D Mladej Johnny Depp je mega super. Později, kdy se ze mě stal už mnohem větší hororový fanoušek jsem si všiml lehké inspirace u filmu Phantasm (1979). 9,5/10 ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se u filmu bál. Vzhledem k chytrému námětu můžeme skoro celou dobu sledovat osamocenou postavu pohybující se ve více či méně přehledném prostředí se skřípavými zvuky... A když vám pak uprostřed noci šustne něco v kuchyni, necítíte se úplně komfortně. ()

colapso 

všechny recenze uživatele

Neni potřeba nic dodávat.Freddy je nejoriginálnějším vrahem všech dob,co smrt to zábava:-) Toto je začátek jedné z nejlepších hororových serií. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejsem extra velikým milovníkem hororů, ale série Nočních můr se mi zalíbila a je opravdovou klasikou svého žánru. Skvělé masky, triky, nápad postavený na smrti číhající ve snu se ukázal býti geniálním. Wes Craven dokázal vytvořit na poměrně jednoduchém dějovém skeletu výtečný slasher s poctivě budovanou atmosférou, ze kterého doslova čiší napětí, tajemno, strach a díky hláškujícímu Freddymu i náznaky černého humoru. Tento film prostě musel mít úspěch! ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Freddy Krueger u mě rozhodně nezabodoval tak, jak bych očekával. Skutečně nedokážu rozumově popsat, proč se nedostavovalo napětí (bylo to zastaralými efekty? trochu amatérskou maskou padoucha?). Co naopak u A Nightmare on Elm Street oceňuji, je úžasný námět. Považuji horor za jakési nabourávání našich "bezpečných míst". A kde bychom se měli cítit bezpečněji než v posteli, když spíme? I proto mě mrzí, že jsme se s tímhle filmem tak moc neskamarádili. Možná při příštím promítání... Nevím. Zatím tedy solidní 3*. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Robert Englund ala Freddy Krueger je king všech hororových postav. Napětí až do konce, svíjení se v peřině, snažit se neusnout, to všechno jsem zažíval po shlédnutí tohoto horovového maxidíla. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hororů, které jsem viděl. Takže ve mě určitě nechal nějakou tu stopu. Ale musím uznat, že jsem později viděl i lepší... ()

t.mon 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme zase jeho jméno-našeho krále-Wese Cravena. Už nám stvořil The Last House on the Left a The Hills Have Eyes a ještě nán stvoří Scream, toto je ovšem společně se Scream tvoří Cravenovo numero uno, BEST FOREVER a nejlepší osmdesátka. Freddy mě děsí dokonce i dnes, Robert Englund se svými břitvami ruluje a tvoří jednoho z mých nejoblíbenějších filmových zabijáků. Plus (ne)krásná Heather Langenkamp to zahrála skvěle (ta scéna ve vaně mě opravdu dostala). ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Drvivá väčšina produkcie Wesa Cravena sú kraviny ( Vreskoty? Bléééé-to si snáď robíte kozy! ), ale výnimočne sa mu niečo podarilo. Stvoril totiž Freddyho Kruegera, šialeného, zoškvareného psychopata s britvami na ruke čo vstupuje ľuďom do snov aby ich efektne zabíjal a ešte k tomu hádzal hlášky. V jednotke ešte síce tak nevtipkuje, ale aj tak to nie je nejaký suchopárny, dementný buran ako Leatherface čo len rozhadzuje rukami. Freddy má štýl a preto ho ľudia žerú už takmer 30 rokov. Vražda na strope či krvavý gejzír z postele, to sú nezabudnuteľné scénky a nedávny remake sa ani zo všetkými digitálnymi vychytávkami nepriblížil pôsobivosti jednoduchých mechanickývh efektov. Taktiež záverečný duel Nancy vs. Freddy v štýle Sám Doma je dobre natočený a pôsobivý. Jednoducho klasika. ...a figúrka Freddyho s harmonikovými rukami sa na mňa cerí z poličky aby mi zabezpečila inšpirujúce sny... ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Nesmírně originální film, ten nejlepší příklad VHS hororů (nevím jak v zahraničí, ale tady určitě). Freddy ještě nebyl nikomu pro srandu. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Štve mě, že tomu hororu nemůžu dát pětku, ale za co? Za to, že mě na tom filmu nic nepřekvapilo, nezaujalo a ani moc nepobavilo? Za to teda pětku dávat fakt nebudu. Freddy Krueger je můj asi nejoblíbenější hororový zabiják, ale to hned neznamená, že samotný horor, ve kterém působí je hned taky skvělý, to ani nápad. Přesto, že se mi Nightmare docela líbilo, tak na pětku to vážně nestačilo... aspoň teda pro mě ne. Možná jsem už trošku "předávkovaný" Cravenovou režií a jeho stylem k jeho režii hororů, tím na něj nechci narážet. Jeho (v té době) budoucí hororová série Scream se mi teda líbila daleko víc. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Priekopník hororu Wes Craven vsádza na tajomnosť podvedomia a faktu, že najviac desí ľudí to čo nedokážeme vysvetliť. Preto niet pochýb, že je jeho Freddy Krueger po Mikovi Myersovi a Jasonovi Voorheesovi treťou ikonickou postavičkou slasheru. Za veľa vďačí Robertovi Englundovi, užívajúcemu si celý rad neotrelých nápadov (súboj na strope, sluchátko, prepadajúce sa schody). Herecké osadenstvo vrátane mladého Johnyho Deppa je tuctové tak akurát a príbeh. Ten počíta s Freddyho silnou osobnosťou a schopnosťou navodiť v kľúčových scénach (ne)príjemný pocit strachu, čím sa mu darí maskovať nie zrovna vynaliezavé dejové zákutia. Inými slovami prím tu hrá popálený pán v pásikovom svetri, ktorý hneď na prvý pokus predviedol svoj nemalý potenciál a taktiež predznamenal, že pár králikov z rukáva ešte hodlá vypustiť. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Paráda! Na Noční můru jsem se tajně koukala po nocích, kdy máma spala, a pak jsem měla co dělat, abych prošla temným bytem z obýváku do svého pokoje! A představa, že není úniku ani ve spánku...fuj! Jedna dvě, Fredy jde, tři čtyři, už se blíží... ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Klasika v hororovém žánru.V době svého vzniku Freddy strašil miliony lidí po celém světě a nedal jim spát.Perfektně vybroušené prostředí kotelen působí velice stísněně a depresivně. Za zmínku také stojí že se jedná o první zářez Deppa 80% ()

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama