Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tvorba Stephena Kinga je tvrdým oříškem pro kteréhokoliv filmového tvůrce a nejeden režisér, už si při její převedení na filmové plátno, vylámal zuby. Tento snímek Davida Cronenberga patří rozhodně k těm zdařilejším počinům! Tentokráte to není takový " úlet " na jaký jsme u Davida zvyklí, ale přesto je zde patrný jeho rukopis. Film je především o atmosféře a tu zde David nastolil opravdu PARÁDNĚ. Co ( kdo ) neskutečně táhne tento snímek je vynikající Christopher Walken v roli mladíka, který po těžké autonehodě a 5 - ti letém komatu, po probrání se z něj náhle získá jasnovidecké schopnosti. Kdo stojí ještě za zmínku je výborný Martin Sheen v roli politika kandidujícího na prezidenta. Vrcholem snímku je vize budoucnosti, kdy zmiňovaný politik spustí atomovou válku. Neskutečně mě zamrazilo při tomto výjevu. Opravdu zajímavý snímek, zručně natočený, který mě po celou dobu sledování dostatečně držel v napětí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tenhle Cronenbergův snímek podle literární předlohy Stephena Kinga sice rád řadím mezi horory, ale nemám ho rád proto, že by byl nějak extra strašidelný či krvavý (to vůbec ne), nýbrž proto, že má přímo dokonalou atmosféru a vynikající příběh podtržený velmi upřímnými hereckými výkony sympaťáka Christophera Walkena a krásky Brooke Adamsové. Zbytek obsazení je samozřejmě také kvalitní, netřeba podrobně rozebírat. Pro Davida Cronenberga je to snímek tak trochu netypický, i když nese charakteristické režisérovy znaky. David se v tomto případě trochu krotil a odpočinul si od vybuchujících hlav, cákanců krve a cárů masa. Dokázal zde ale opět navodit svou skvělou depresivní a tajemnou atmosféru, která nás filmem doprovází od samotného začátku až do úplného konce. Těžko říct, proč zrovna Mrtvá zóna patří mezi mé nejoblíbenější snímky. Vidím v ní prostě emocionální hloubku, kterou jí režisér dokázal vtisknout. To se mi na ní moc líbí. V každém případě musím ještě vyzdvihnout krásný soundtrack Michaela Kamena, což je zároveň největším důvodem, proč toho muže mám mezi nejoblíbenějšími skladateli filmové hudby. Tenhle snímek si zkrátka velmi rád pouštím a závěr mě vždy dokáže dojmout. Mrtvá zóna sice asi každého nenadchne tak, jako mě, ale stejně stojí za vidění. Klobouk dolů vážení, tohle je pecka, kterou každému můžu jen a jen doporučit. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Precizně gradující děj, zanechávající i odhalující tajemství nevšedních schopností neobyčejného pacienta, nabízí toho opravdu mnoho zajímavého, včetně uzemňujících podnětů k zamýšlení zacházejících až do zneklidňujících morálních dilemat (v souvislosti s posledním zasáhem) či nenásilného propojení žánrového filmu s politickým tématem. Dlouhou dobu jsem měl za to, že udělím silné 4 hvězdičky, ale po skončení mě vážně nenapadá nic, co bych vytkl, spíše musím jen chválit... i na vizuálně působivé záblesky dojde (zvláště bych vyzdvihl ten nájezd v studeném tunelu), herecké výkony zúčastněných pomáhají držet film ve vysoce kvalitních vodách a závěr pouze završil silný účinek. Takhle skvěle promyšlených a natočených mysteriózních sci-fi thrillerů jsem mnoho neviděl, tenhle byl po všech stránkách povedený a společně s Dotekem medúzy za mě snad i nejlepší z této specifické kategorie, co jsem viděl. Velmi dobře ztrávitelný, uhlazený snímek Davida Cronenberga, který mi sedl. [90%] ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken původně chtěl změnit jméno hlavní postavy s tím, že "on sám by nikdy nikoho nepojmenoval Johnny Smith". Nakonec od toho však upustil. (Othello)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)

Reklama

Reklama