Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ignorace katastrofální dvojky a návrat ke kořenům včetně dějové linky se jeví jako rozumný krok, ale nečekejte žádný Miracle. Krátkozraký Lambert nezáživně putuje v čase i prostoru, zoufale mu při tom schází Královna, jednou na jeho katanu nalehne badatelka Unger a všudypřítomné modré blesky doprovodí zoufalé trikové nápady (what the fuck scéna s utíkající dolní polovinou těla Kanea připomněla holografické problémy Rimmera v epizodě Queeg). Apropo, Van Peeblesův kondomy žvýkající sorcerer docela slaboučký. Clancy „Kurgan“ Brown by ho shodil ze střechy továrny na značky jen dloubnutím ukazováčku.. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další z podhonocenejch filmů. Zásadní chybou Highlandera 3 je to, že je v podstatě jen horší kopií prvního dílu. Jinak si ale akční fanoušci nemají na co stěžovat. Morahan je talentovanej režisér a film má solidní drajv a i akční scény jsou natočený velmi dobře. Po fimařský stránce je Highlander 3 špičkovej film, kterej nenudí. 70% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Christopher Guy Denis Lambert je dnes zabudnutý, zbytočný a nežiadaný herec. No zhruba tak pred dvadsatimi piatimi rokmi bol hviezda. Upozornil na seba tým, že perfektným spôsobom stvárnil titulnú úlohu v snímku "Tarzan". Avšak jeho životnou rolou bola postava skoro nesmrteľného škótskeho horala Connora MacLeoda, ktorého si zahral v akčnej fantasy sérii "Highlander". V roku 1994 bola natočená tretia časť s podtitulom "The Sorcerer (Čarodejník)“. *** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti svého učitele se Connor MacLeod (Christpher Lambert) vydává do Japonska, aby se u bájného mága Nakana dále zdokonalil v umění vlády s mečem. Po čase je ale Nakana napaden zákeřným Kanem, a MacLeodovi se jen tak tak podaří uniknout. Kana a jeho muže naštěstí uvězní zával. Po čtyřstech letech je ale Kane osvobozen archeology, a jediné po čem touží je se pomstít MacLeodovi... Po hodně tragické dvojce jsem měl obavy, jestli jsem si závazkem, že shlédnu všechny díly Highlandera nevzal až příliš velké sousto. Ale trojka mne docela mile překvapila - nejenže je na hony vzdálena ubohosti dvojky, ale navíc je vcelku věrnou kopií původní jedničky (bez Queenů), za to s mnohem hezčí vizuální stránkou (přece jen - doba pokročila). Po herecké stránce film nikterak neoslnil, ale podívat se na něj dalo.. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Trojka Highlandera začíná podivuhodně už v titulcích. Na postu režiséra figuruje na CSFD i na IMDB Andrew Morahan, přitom v titulcích ve filmu je uveden Andy Morahan. Stejně tak podtitulek filmu je proměnlivý. Někde je uváděn „The Sorcerer“, jinde „The Final Dimension“. Asi proto mě nepřekvapilo, že trojka ignoruje utrápenou dvojku a Lambert se po eskapádách, kterým musel čelit v předchozím díle, stejně vrací, aby si zopakoval roli, která ho proslavila po celém světě (holt síla peněz je nezlomná). Úvod s nájezdníky, kteří vypálí chudou vesnici, až příliš nápadně připomíná Conana s tím rozdílem, že tady hraje nehodící se techno hudba. Na druhou stranu tréninková sekvence a vůbec prvních patnáctiminutovka se na poměry série povedla a zbytek má obstojnou atmosféru, kterou kazí jen přemíra flashbacků. Rozhodně nejkompetentnější z první trojice. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama