Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, násilí, nadávky. Hooligans tímto vším disponují ve velké míře, což je v rámci žánru a samotné problematiky filmu kladným přínosem. Na jedné straně absolutně nechápu tu zlobu a agresi, která je uvnitř velkého množství postav, avšak na druhou stranu oceňuji autentické zobrazení pouličních bitek. Linie se staříky, kteří chtějí svá poslední léta dožít u protinožců skvěle vyvyžovala svým laděním celý zbytek filmu, který se nesl v barvě krve. Zkrátka snímek, který je směsicí Trainspottingu, Kultu hákového kříže a možná i mnohých dalších a podobných surových filmů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ivor Guest: 1. What A Waster ,2. Going Underground ,3. Rock & Roll Machine ,4. Hunted By A Freak ,5. Swastika Eyes ,6. House Of Jealous Lovers ,7. You're Fit But You Know It ,8. Miss Lucifer ,9. Watermellon ,10. Stumble & Fall ,11. Borstal Breakout ,12. Tunnel Vision ,13. You're The One For Me ,14. Now Is The Time ,15. Bulletproof ,16. Dogzilla ,17. Ever Fallen In Love , ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, co tohle bude. A stalo se to, co jsem čekal. Nebavilo mě to. Tři hvězdy dávám za zpracování. Násilí mezi fanoušky vážně neholduji, a jelikož to zde bylo po celou dobu filmu, aniž by se poukázalo na něco jiného, tak mě to rozhodně nemohlo zaujmout. I když on už samotný žánr filmu není nic pro mě... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu zdejší hodnocení tohoto filmu. Nejenže je nenápadnou oslavou magorů, jejichž nejoblíbenější činností je někomu rozbít hubu, ojet nějakou rajdu a prokládat to šňupáním, navíc je ale taky dost nudný, plný nesympatických postav (karikatur na chlapy), chybí nějaká zajímavější dějová linie a místy zajímavá kamera to nezachrání. Nejvíc mi ale vadí, že ten film s fotbalovými bitkaři dost sympatizuje - a nikdo mi to nevyvrátí. Kdyby aspoň hlavní hrdina na konci došel k jakémus takémus morálnímu ponaučení, bylo by to klišé, ale v tomhle případě bych ho přijala lépe než zjištění hlavní postavy, "že to za to vlastně stálo". A postavy, které mají být pohledem opačné strany (děda-válečný veterán) jsou tam spíš do počtu. Při sledování jsem si vzpomněla na Klub rváčů, který však Football Factory mnohonásobně převyšuje už jen tím pohledem na "oddychové" mlácení se mezi sebou - tam je spíš důsledkem deziluze hlavního (inteligentního!) hrdiny a jeho nespokojenosti s životem, který mu byl víceméně předurčen a který si sám nevybral. Tady se ale látají vypatlaní agresivní tlučhubové, kteří se mlátí, protože je to prostě baví (a protože jejich drogama vymyté mozky nic jiného ani nedokáží). ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Možno by sa tento film obyšiel aj bez komentára. Ale to by nemohol byť pre mňa strašlivým sklamaním. Z dvoch "rovnomenných filmov" som skôr zhliadol amercikého mladšieho bratčeka. Hooligans s Eliahom Woodom (takzvané Green Street Hooligans). Bol to pekný film. Nie však o ňom som chcel. Po zhliadnutí amerického filmu o futbale a chuligánoch som mal zmiešané pocity. A keďže ako správny ultra fan navštevujem futbalové zápasy a z času na čas mám nutkanie si aj zabékať, dostal som avízo o filme Hooligans... V požičovni ma tento film vždy lákal, ale nejako som nikdy nemal náladu požičať si film s lebkou na obale... Po tomto avíze (geniálny film a iné superlatíva padali) som začal zháňať.. Zohnal som...Pol roka som čakal na tú správnu náladu, kedy si konečne film zapnem. chyba prechyba ! ! ! film sa mi absolútne nepáčil, celý bol nejaký podivný, akoby bez dejovej línie a s futbalom nemal nič spoločné. Film absolútne nezachytáva realitu futbalového chuligánstva, tvári sa drsne, absolútne sa mi nepáči. Degraduje celý futbal.. Kludne sa ten film mohol volať Fight Club. Tie podivné sny.. Tie podivné sny majú s chuligánstvom veľmi málo spoločného... Nechápem čo kto na tom vidí, hlavne ľudia čo sa pohybujú do futbalu, ultras, hooligans.. Ďaleko lepšia v tomto smere príde americká "hračka" s Eliahom Woodom. A ešte jedna úsmevná zaujímavosť... Tak ako aj vo filme Green Streeet Hooligans, kde bol úhlavným rivalom West Hamu - Millwall, aj v tomto filme je úhlavným nepriateľom Chelsea - Millwall. V oboch filmoch sa stratnú v FA cupe a hrá sa na ihrisku Millwallu. V oboch je to finálne bitka... : )) (zdá sa mi málo pravdepodobné, že by oba kluby mali úhlavného nepriateľa Millwall, aj keď všetko je možné, veď všetko sú to mestské časti Londýna).. A NEDÁ MI NEZAKONČIŤ VETOU: a možno sa o futbale dobrý film ani natočiť nedá.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)
  • Během zápasu juniorů, kdy po sobě vyjedou Billy Bright a Millwall Fred, improvizoval Frank Harper hodně svých replik, včetně rasistických urážek. Vyprovokoval tím Tamera Hassana k reálně vypadající reakci. (don corleone)
  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)

Reklama

Reklama