Reklama

Reklama

Schyluje se k velké události - k Zemi se blíží obrovská kometa. Chystají se velké oslavy, ale kometa není poslem míru - díky jejímu působení se většina lidí změní na prach nebo krvelačné příšery. Několik málo lidí, kteří se zachránili, musí nyní založit novou civilizaci... Zkázonosná kometa ovšem není hororem, jakých už jste viděli desítky, ale inteligentní hororovou komedií, která sklidila řadu pochvalných recenzí. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (42)

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film proběhl našimi videopůjčovnami na videokazetách jako ZKÁZONOSNÁ KOMETA a jelikož ho popisek na obalu charakterizoval jako komedii a mezi komediemi byl v mojí videopůjčovně i zařazen, přestože mě názvem vždycky lákal, nechal jsem si ho ujít. Když jsem tu ale ve fotogalerii uviděl obrázek roztleskávačky s uzinou, šly někdejší předsudky stranou, film jsem si sehnal (i když stará videopůjčovna už nestojí) a jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že i když se ten film nebere kdovíjak vážně, primárně o komedii nejde. Litovat svého omylu jsem ale nemusel, protože jak píše Koly, je to slabota po děcka. Režisér si vystačil s prázdným městem, po kterém rozházel šaty jako že mrtvých lidí, se sympatickou pohlednou brunetkou a oranžovým filtrem a s žádným zajímavějším nápadem, dějem, akcí, maskami nebo potoky krve se už neobtěžoval, jen nechal občas odněkud vybafnout nějakého trapného mutanta. Jednu hvězdičku za útok děvčat na obchoďák za doprovodu "Girls just wanna have fun" od Cyndi Lauper. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Post-apokalyptické filmy mám velmi v oblibě, ale tento by se snad ani nedal za sci-fi označit. Laciné červené pozadí mělo očividně zobrazovat vzhled města po dopadu komety, mně spíš přišlo, jako by někdo zapomněl utřít prach:) Dále tu máme pár hromádek prachu, asi dvě zombie, jejichž vzhled zřejmě vytvořilo činorodé dítě, které šlo zrovna kolem a nakonec jakousi tajnou organizaci vědců. A to je jako všechno? Noc komety má potenciál, velmi slušný scénář, lehký humor i dobré obsazení, všechno to celé táhne šikovná Catherine Mary Stewart. Spolu s Kelli Maroney mi obě připomínaly Emmu Stone a Abigail Breslin v Zombielandu. Ale jinak se ve filmu jaksi nic neděje. Pobyt v kině, návštěva obchoďáku, v něm pár cvoků, kteří se začínají měnit v zombie a jinak vlastně nic. Já bych i dala tři hvězdičky, scénář je dobrý, atmosféra pustého města také docela jde, postavy jsou sympatické, žádné pitomé a tupé charaktery, které byste nejradši odstřelili, ale... prostě se tam nic neděje. Je zajímavé, že při sledování mě film skoro vůbec nenudil na to, že dějově je to velká slabota. Ale nejedná se o žádnou stupidní blbost, jen ten děj by to chtělo trochu posílit. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy s post-apokalyptickým scénářem sice nepatří mezi moje nejvyhledávanější, ale občas se rád podívám i na ně. Když jsem tedy konečně narazil na tento kousek, který jsem viděl už hodně dávno – musel jsem si jej prostě pustit znovu a osvěžit si paměť. Bohužel na mě tato směsice scifi – komedie a špetky hororu už tolik nezapůsobila. Spíše bych řekl, že šlo o dost „slabou kávičku“, tedy hlavně co se hororového žánru týče. Samotný námět přitom nevypadal vůbec špatně, jenže film jako celek měl neuvěřitelnou rezervu a to doslova na všech frontách. Zvláště když nás začátek příjemně navnadí a to hned prvotním seznámením s naší ústřední dvojicí. Obě sestry jsou nejen pohledné, ale i správným způsobem trhlé – což mohlo jen dopomoci vytvořit skvělou scifi hororovou komedii. Jenže to by se museli tvůrci více soustředit na vytvoření potřebné atmosféry. Bohužel nadržený divák si musí vystačit s načervenalým obrazem znázorňující vliv komety a několika „proměněnými“. Ti však většinou úřadů mimo záběr kamery, takže si musíme opět vystačit s našimi sestrami a jejich novým kamarádem Hectorem. Přitom liduprázdné ulice a budovy nabízely celou škálu nejrůznějších možností, jak film ještě více okořenit. Jenže to by museli mít tvůrci pořádné koule, takhle se raději začnou věnovat módní přehlídce v obchoďáku a následnému nesmyslnému chování agresorů. Ona celkově tu byla logika v některých pasážích (situacích) dost na štíru. Pokud bych měl tedy přejít k závěrečnému hodnocení – budu muset dost váhat. Po hororové stránce to bylo opravdu dost slabé a jediné co to zachraňuje od podprůměru je zajímavý začátek a několik humorných situací. Takže opravdu váhám mezi 40-50%. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"The MAC-10 submachine gun was practically designed for housewives." Milý snímeček se sympatickými hlavními hrdinkami (a jedním hrdinou), roztomile nízkorozpočtově postapokalyptickým Los Angeles, za vlasy přitaženým příběhem (což byl asi trochu záměr) a hlavně docela povedeným soundtrackem. (♪♫) (♪♫) (x) [viděno 3.10.2020] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu spálí veškeré lidstvo záření z komety a ti co nebyli zasaženi úplně se stávají zombies. Připomíná to Den Triffidů, Já Legenda nebo různé zombie apokalypsy z dnešní doby, dal by se o tom natočit velkofilm, brutální béčko nebo drama. Režisér a osmdesátá léta ozhodly jinak a tak dvojice přeživších jsou dvě teenagerky, které stále řeší kluky (teda jediného co je k mání), užívají si nakupovaní v obchodáku a v rytmu pohodového disca se proplétají postapo světem s nadhledem a humorem. Půlka mého já nadávala že to není akčnější a že tam skoro nejsou zombie a druhá půlka se připitoměle usmívala a výborně bavila u téhle pohodovky, která umí solidně potemět (střetnutí s partičkou vyvolených v bunkru připomíná Fallout). Je to zvláštní udělat z konce světa polokomedii, dneska by to nikdo nenatočil ani omylem, ale bavil jsem se. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Dvaja policajti, ktorí sa objavovali v nočnej more Samanthy (Kelli Maroney), boli vlastne policajti, čo zastavovali premávku počas filmovania. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama