Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený animák pre menších. Animácia nebola vždy veľmi vydarená, sem tam to vyzeralo dosť lacno. Pre menšie deti je to dosť poučné. Inak je to milé, zábavné a sem tam aj akčné a napínavé. Podobných animovaných filmov je v poslednej dobe až-až a toto je taký menší nenápadný prírastok, no len priemerný. Postavy nahovorila skupinka výrazných hollywoodskych mien. Ja som sa bavil pomerne dobre. 65% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že tato animárna má poměrně nízké hodnocení. Zřejmě dnešní nejen mladé publikum potřebuje ke štěstí, aby to všude jen bouchalo, rámusilo a střílelo. Přitom v tomto příběhu je krásně ukázáno, jak důležitý je týmový duch a jak vše funguje, když každý ví, co má dělat a když své úkoly bezezbytku plní. Proto jsou mraveniště tak důmyslná a obdivuhodná. Samozřejmě jsem také zastáncem individualismu. Přece jen jsou ale obory lidských činností, které se bez týmové práce neobejdou. Tento pěkný a roztomilý příběh by mohl být pro mladé publikum i velice poučný a obohacující. Jenže se tam prostě nestřílí. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný a ještě k tomu nechutně předražený animák. Kdyby takhle natočili Čapkovu hru Ze života hmyzu, nebyl bych vůbec proti, ale nesměli by se oddálit od předlohy, což by hollywoodší tvůrci nedokázali. Jak tam není sdostatek sentimentu, patetismu, moralismu a hrdinství, není to dobrý animák. Postavy jsou nepropracované, prakticky jen karikatury, děj nudný a častokrát dříve omletý, humor trapný a i když se člověk párkrát usměje, i tak mi to přišlo příliš křečovité. Malé děti si ale přijdou na své, přestože nikdo jiný. A je to zvláštní, dřív byly pohádky (skutečné pohádky, ne ty dnešní polodramatický sitkomový 3D výtvory, který za ně vydávají), který byly jak pro dospělý, tak pro ty nejmenší, kde i přes infantilnost děje si na svý přišel každej. Dnes se snaží do pohádek nacpat realitu na každým kroku, ale realitu nereálnou, zabalenou do hloupostí a s umělým moralizováním a hrdinstvím. A já říkám, už dost, už je toho trochu moc, už to chce zase nějakou tu výhybku někam jinam. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo do polepšovny? Tam by mělo jít hodně lidí. Hlavně do té mravenčí. Další z nekonečné řady animáků, které se na nás chrlí jak houby po dešti. Snímek nenadchne, ale ani neurazí. Je to poučení pro všechny malé děti, aby nemířili vodní pistolí na mravence. Je to animák spíše pro mladší diváky. Petr Rychlý zde dabuje skoro mistrně a po Pavlu Rímském (Freeman, Stallone) ho řadím mezi mé nejoblíbenější dabéry. Jen škoda, že se ztrapňuje v růžovce. Co se týče animace, tak ta je na úrovni. I když v dnešní době to už ani tak nepřekvapí. První polovina filmu trochu nudí, protože vidíme jen, jak mravenci přijímají malého hrdinu z říše lidí mezi sebe. Za to druhá půlka snímku je podstatně lepší, protože děj začíná nabírat patřičné obrátky a oko diváka ani na chvíli nemrkne. Je škoda, že animáky vznikají až v dnešní době a já jsem už dospělý. Kdybych Mravenčí polepšovnu viděl v dětství, tak bych hodnotil více než 60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama