Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Film , který mě nadchl svým obsazením, svou opravdu "dirty" atmosférou a přes ten poněkud šovinistický nápis na DVD Filmy pro nás chlapy, a přes to, že jediné ženy zde byly prostitutky a nacistické děvky, byl i pro mě. První půlka byla naprosto bez debat na pět hvězdiček - druhá, akční půlka byla trochu nepřehledná, ale stejně - bylo to vynikající. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podla mňa je úvod až zbytočne dlhý. To je podla mňa najväčšie mínus. Strašne pomaly sa ten film rozbieha, ale inak je to celkom dobrý válečnák, ktorý by bol ešte lepší keby mal lepšie napísané postavy, ale viac menej všetko stojí na fantastickom Lee Marvinovi. Plus je aj dobra výprava, kostýmy a a akcia. 80% - 4* ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitné herecké zázemie, svižná práca so strihom ako i realistické akčné scény z bojiska ma ale nedokázali presvedčiť z celkového, mierne chladného dojmu. Taký Veľký útek ma bavil viac a dokázal ma svojou atmosférou vtiahnuť s osudmi rozložených vojakov, hoci by som mu mohol kadečo vyčítať. Dirty dozen je klasika, to nepochybne. Ale aby som inak skvelého Aldricha pochválil, tá pútavosť zápletky nie je hutne a adekvátne konfrontovaná s idealistickými motívmi (ako napr. vo Veľkej ilúzii), ani s nekompromisnými, antimilitaristickými. Toto viac zaujme divákov klasickej americkej vojnovej kinematografie a možno priaznivcov Mashu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zase jedna vynikající klasika, kterou jsem viděl až teď. Vycvičit na speciální misi tucet vězňů je vskutku originální myšlenka a film z ní čerpá na tucet možných situací. Nevím, jestli by se něco takového mohlo odehrát ve skutečnosti, ale na tom nesejde. Občas stačí, když se člověk výtečně pobaví. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout skvělého Lee Marvina, jehož postava je nosným pilířem celého filmu a je vskutku nezapomenutelná. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Potom, ako sa natáčanie filmu natiahlo, mexicko-americký spevák a gitarista Trini López sa po rozhovore s Frankom Sinatrom v obave zo straty popularity rozhodol natáčanie opustiť. Preto jeho postava končí smrťou pri zoskoku v korunách stromov. Jeho neskoršiu snahu o návrat Aldrich odbil komentárom: "Visíš mŕtvy v stromoch, skončil si!" (marlon)
  • Joseph Wladislaw (Charles Bronson) prohlásí, že jeho otec byl horníkem ve Slezsku, což platí i o otci představitele. Bronsonův otec skutečně doloval uhlí, s tím drobným rozdílem, že ne ve Slezsku, ale v Litvě. (Karlos80)
  • Výcviková část filmu se natáčela dva měsíce. (Marek06)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama