Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (947)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Leone a špagety western si mě získali víc než tahle ryze americká podívaná. Ne že by mě Sedm statečných vyloženě nebavilo, ale minimálně první epizodní půlhodina, kdy se sedm hrdinů dává dohromady, a dle mě ne úplně povedená finální přestřelka kradou filmu jednu hvězdu. Je to moc pohádkové, moc naivní, ale ne v tom smyslu, kterým mě Leone dostal. Bavil jsem se, nenudil a film si užil, ale to je vše. Nejvíc utkví stejně pěkná ústřední melodie. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozpočet filmu - ? Výdělek filmu - ? Hudba - ?. Scénář - ?; Oscar - ?; Kamera - ?; Český lev - ?; Počet vypítých nápojů během nátečení - ?; Počet koní ve filmu - ?; Počet vystřelených nábojů - ? Počet obyvatel vesnice - ? Počet banditů - ? Počet klobouků na hlavách kovbojů - ? Počet sombrér na hlavách mexičanů - ? Počet statečných ---- SEDM !!!!!!!!!! Děkuji všem uživatelům, kteří píšou statistický komentáře za inspiraci. Proč psát svoje pocity, proč psát jak se mě film líbil, proč pojmenovat profesionální stránky filmu, proč psát o hereckých výkonech, o postavách ve filmu, o režii, o hudbě, o kameře, o působení filmu na mé vnímaní, na mé srdce, na můj rozum nebo na mou duši, když si pod slovo "komentář k filmu" můžu napsat třeba, že včera Slávie remizovala s Arsenalem, měl jsem 15piv a kuřecí steak s hranolkama, zaplatil asi 440Kč a seznámil jsem se s Kristinou, že je to ostatním u prdele a zajímají je pocity z filmu, kvalita filmu a emoce z filmu, to mě hold nedojde protože jsem blbej jak tank. Mnohem více však děkuji uživatelům, kteří píši kvalitní nebo zábavné komentáře za inspiraci k následnému komentáři. Sedm statečných je už několik desetiletý mimořádný filmový zážitek, díky různorodým charakterům hlavních hrdinů a jejich odlišnou motivací chránit vesničany před banditama a právě to děla ze sedmi statečných tu nejlepší partu filmového plátna a při zvucích té užasné hudby by si asi každý z nás přál, aby to byli právě oni, kdo by nás chránil před současnými bandity v poslanecké sněmovně, před tlupou ožralejch nácků, před lidma co se nestydí zabít druhého pro dvacetikorunu. Vím nejde to, ale tenhle film je doslova brána k romantickům snům o statečných chlapech. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Sedm statečných, sedm hvězd a jasných pět hvězdiček. Za to, že snímek byl desítky let nejoblíbenějším filmem mého táty, který mne naučil dívat se na westerny s láskou. Za Bernsteinovu hudbu: http://www.youtube.com/watch?v=45KAjt7v4t4. Za klidnou odvahu Chrise, když se rozhodl jet s kočárem na pohřební vršek pohřbít indiána. Za Chicův vztek i mladistvé nadšení, za to, že přivolal vesničany a učil je úctě k pistolníkům. Za Bernarda, že chránil děti a prozíravě je naučil psát své jméno. Za Leeho a jeho strach a deprese, že bojoval s bandity, i když už chytnul do dlaně jen jednu mouchu, zatímco kdysi by býval chytnul všechny tři... Za Britta, že dokázal svým posledním hodem nožem vyjádřit více, než ostatní tesají na pomníky. Za Vinův černý humor i v obklíčení Calverovými pistolníky. Za Harryho, který i přes udivené reakce ostatních nepřestával pátrat po ukrytém bohatství. No a za charizmatického padoucha Calveru...Buenos dias. Adios. Vaya con dios. (Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=HWIlGnJDRzw ) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bylo jich sedm a bojovali jako by jich bylo sto... Určitě poctivá westernová klasika, kterou sice neohodnotím plným počtem, ale to neznamená, že bych ten film neuznával. Jenom se občas najdou nějaká ta hluchá místa a ne všichni herci mi tu úplně sedli. Každopádně minimálně čtveřice Brynner, Bronson, Coburn a Wallach a jejich postavy jsou prostě top. Jinak zatím jsem si nikdy nenašel čas na Sedm samurajů, kteří jsou vlastně předlohou pro tento film, ale někdy to snad napravím. Každopádně tenhle lety prověřený kousek hodnotím na 90% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chris, Vin, Bernardo O'Reilly, Lee, Britt, Harry Luck, Chico. X Calvera Naprosto excelentní western! Příběh jak se patří, herci jak mají být (skvělé výkony jak všech statečných, tak i bandity Calvery), dobré scény, napínavý děj = nezapomenutelná legendární podívaná se vším všudy..."Dvacet dolarů? To není vůbec málo." Western s omezením krvavosti (není na škodu - ani omylem). Filmové nedostatky (chyby): 1) Když Chico pronásleduje a stopuje šestici statečných vedenou Chrisem, loví ryby v potoce. Nedostatkem je, že uloví kapra lysce, který není v Americe doma, přičemž lysec je šlechtěná ryba. Nemá tedy v potoce v Mexiku, co dělat. 2) Cestou na hřbitov mají koně, kteří táhnou vůz, na hlavách smuteční ozdoby - chocholy. Jednomu však během jízdy zpět spadne. Při záběru, kdy vůz dojíždí na místo, odkud vyjel, však mají všichni ozdoby opět na hlavách. Na závěr pár hlášek: Chris: The graveyards are full of boys who were very young and very proud. ... Chris: Hey! What's your name? - Vin: Make it Vin. ... Calvera: Stejně se sem dostanu! - Chris: Ale nedostaneš se ven. ... Chris: Už mi za práci nabízeli hodně..ale nikdy ne všechno. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (69)

  • Scenárista filmu William Roberts písal pôvodne komédie, čo sa vo filme odzrkadlilo v spuste fórikov. (marlon)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama