Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (947)

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne aspoň jedna z klasík westernového žánru, ktorá splnila naplno moje očakávania! Samurajov som ale pred týmto nevidel, takže plné hodnotenie asi aj preto. Príbeh je však naozaj skvostný, logický, umiernený, nezosmiešňujúci a absolútne nič mu neuberá na naivite, ktorá je pre mňa často veľkým kritickým bodom. Hudba je vsadená exkluzívne a pozná ju určite aj ten, kto film ešte nevidel. 90%. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film je prostě klasika, legenda westernů. Lepší herecké obsazení už snad ani nešlo, takové esa, těžká nechápačka. Tato banda mě přirostla k srdci a sakra rychle, nejvíce se musím přiznat, že Charles Bronson a James Coburn, machři jak se patří. Atmosféra, hrdinství, hudba, která mě vtáhla a nepustila, prostě klasa. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika, která za ty roky ztratila akorát ze sytosti barev. Sedm neohrožených pistolníků se za nicotných 20 dolarů odhodlává bránit malou mexickou vísku před nájezdy banditů. Jsou to hrdinové bez bázně a hany, kteří ví, co je to čest a morálka. Ač o tom čas od času pochybují. A jejich úhlavní nepřítel? Žádný arcizlosyn, jen pragmatik, který potřebuje nakrmit svou hladovou bandu. Jíst musí všichni. Vítěz je každopádně vždy jenom jeden, ten, který stojí opodál a tiše se směje. Jeden ze vzácných případů, kdy remake překonal originál, byť nemá jeho ambice nabídnout kromě skvělé zábavy i socio-politický portrét určité doby. 85% Zajímavé komentáře: Melies, Exkvizitor, Pacco, wipeout, gudaulin ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tak, když jsem se podívala na Sedm statečných poprvé, byla jsem uchvácena. Někde vzadu v hlavě přitom zůstával malý osten, že něco mi tam přece jenom nevoní, nebo by se mi líbilo udělané jinak. Teď, poté, co jsem viděla i Sedm samurajů, už přesně vím, co to je. Je to ta žoviální melodramatičnost, prezentovaná dokonale závěrem. Upřednostňuji chladnou tragičnost originálu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér John Sturges a jeho kultový snímok "Sedem statočných" (The Magnificent Seven). Kto by nepoznal túto westernovú klasiku. Pre mňa je to najlepší western všetkých čias. Sedem tvrdých chlapíkov, každý inej povahy, ale všetci nebezpeční a drsní pištoľníci, ktorí sa podujali pomôcť vykorisťovaným roľníkom z malej zapadnutej mexickej dedinky. Proti nim stojí slizký bandita Calvera s jeho ozbrojenou tlupou zurvalých banditov. Je to jeden z tých päťhviezdičkových filmov, ktoré som videl už nespočet krát a stále ma ešte baví. Vždy si ho s radosťou znova pozriem. Odľahčene ukončím tento komentár názvom jednej skladby anglickej, punkovej hudobnej skupiny Toy Dolls - Yul Brynner was a skinhead! ***** ()

Galerie (74)

Zajímavosti (69)

  • Yul Brynner ako Chris Larabee Adams odhalil svoju plešatú lebku len raz a síce v scéne, kde si pri budovaní obranného valu dal dole klobúk, aby si otrel pot. (marlon)
  • Jedinou hvězdou v obsazení byl Yul Brynner (Chris). Pro většinu ostatních, tehdy v podstatě „bezejmenných", se stalo účinkování ve filmu odrazovým můstkem ke slávě. Platí to zejména v případě Stevea McQueena (Vin), ale také Eliho Wallacha (Calvera) či Jamese Coburna (Britt). (Zdroj: ČSFD)
  • Všimněte si v úvodní scéně, kde Calvera (Eli Wallach) nadává na náboženství, že má pohár v levé ruce. Když dokončí svůj proslov, tak ho drží v ruce pravé. (don corleone)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama