Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
reich

reich (hodnocení, recenze)

A.MacGyver

Dabing z české televize mě pobavil, ale zároveň jsem ho nedokoukal, Michal Jagelka jako Chico bylo i na mě moc. 😀

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

macikpacik

Vždy sa čudujem, keď v dnešnej dobe niekto kritizuje dabing. Nakoľko neviem o tom, že by niekto niekoho nútil dabovanú verziu počúvať. Konkrétne v tomto prípade vysiela STV aj originálnu stopu a aj skryté titulky. Takže každý má na výber. Čo sa týka tohto konkrétneho slovenského pôvodného dabingu zo 60-tych rokov, je pravda, že nedisponuje "cool" dialógmi napríklad v duchu South Parku. Takže ak niekto nedokáže takýto dabing počúvať, mal by si prepnúť na originál, prípadne svoje kultúrne vyžitie orientovať iným, progresívnejším smerom.

na příspěvěk reagoval Sepp37

macikpacik

macikpacik (hodnocení, recenze)

Práve sledujem film na slovenskej TV stanici so slovenským dabingom. Netuším, kedy dabing robili, ale je to takmer nepočúvateľné. Mám dojem, že to dabovali Štúrovci, s Hviezdoslovom na čele. Neskutočné, to sa nedá počúvať... Ale podľa a, A. MacGyvera aj nový český dabing nepočúvateľný. Nechápem, čo im ten film spravil, že ho takto trestajú. 

na příspěvěk reagoval anderson

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Včera 25.9.2022 na ČT2, bohužel nový dabing. Nesledovatelné, bohužel jsem musel ihned vypnout. Škoda... Nejlepší western jinak

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

macko3uska

Ďakujem ti. Dosiaľ som mal skompletizovaný iba CZ dabing, ale keď sa mi pridal aj ten slovenský (od Markízy, ktorý som nevidel/nepočul asi 18 rokov , a som teraz nesmierne rád), obsiahol všetko, čo som chcel v rámci tohto filmu môjho detstva chcel počuť.   Odhliadnuc od všetkých dabingových verzií  a aktualizácií v každom časovom období, celok  svedčí o univerzálnej nadčasovosti samotného príbehu, ktorý vie vždy čosi ponúknuť... (na čom by sa vedela postaviť krásna diskusia...)

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Super, včera 12.10.21 na Prima Max v původním (pro mě původní) dabingu. Vin Postránecký 👍👍👍

na příspěvěk reagoval reich

throwaway

throwaway (hodnocení, recenze)

Což mě mrzí protože bych si ten brněnský dabing rád poslechl - viděl jsem jenom ty dvě ukázky na youtube ale vypadá to fakt dobře. Zároveň bych si ten dabing rád poslechl i z vědeckých účelů, neboť tam daboval např. Jaromír Pásek či Eva Vosáhlová, jejichž hlasové ukázky ještě nemám.

 

Takže se ptám, opravdu je ten brněnský dabing na uloz.to? Já jsem tam našel akorát hromadu MGM dabingů, ale nevylučuji že jsem se mohl přehlédnout.

na příspěvěk reagoval curunir

Uživatel throwaway smazal svůj příspěvek.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

curunir

kedze slovensky CST dabing vznikol v roku 1966 a brnensky v roku 1968, priznam sa, ze mi unika argumentacia typu "Archaizmy sú aj v brnenskom dabingu, ale v menšej miere a sú vzhľadom na rok výroby viac tolerovateľné." ja osobne si nemyslim, ze by sa za dva roky doba az tak vyrazne "modernizovala"

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

anderson , lepo

Dobre, s tým Adamírom to bola chyba lávky. Už som pozeral, že to bol Jiří Brož, ale znel mi veľmi podobne. Je to za nami a hotovo. Starý český dabing dobre poznám, film som v ňom videl 2x, v novšom z 90. rokov asi 2x,  dabing MGM vynechávam, v 1. sk dabingu 1x, v 2. sk dabingu asi 2-3x. Archaizmy sú aj v brnenskom dabingu, ale v menšej miere a sú vzhľadom na rok výroby viac tolerovateľné.  Kde slovenský dabing  siahol po ,,žandároch", tam Česi použili: armáda, vojsko. Vykanie sa v českom dabingu vyskytuje medzi Chrisom a Vinom iba na okamih, a síce sú tu počuť výrazy ako: hello, boys (používané vtedy v prekladoch mayoviek) alebo Hary (miesto výslovnosti Hery), väčšinou sa jedná iba o jediné slovko a vzhľadom na dané obdobie vzniku dabingu s tým nemám problém. Inak kto by bol zvedavý na dabing Gustáva Valacha z toho obdobia nech si pozrie Kurosawove Nebo a peklo, kde podľa mňa dobre nadaboval Toshira Mifune. A ešte k tomu 2. sk dabingu Siedmych statočných pre Markízu. Príde mi lepší ako prvý dabing, ale hodne dlho som ho nepočul. Ak by niekto vedel, kde ho zohnať, budem rád.

na příspěvěk reagoval anderson, throwaway

Uživatel lepo smazal svůj příspěvek.

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

curunir

brnensky CST dabing absolutne v istych vyrazoch kopiruje one "archaizmy", ktore ti vadia - cize je dost mimo povedat, ze v bratislavskom povodnom dabingu to vadi a brnensky je oproti tomu vyborny - apropo Adamira v brnenskom dabingu nedabuje, dokonca nedabuje ani v ziadnom existujucom ceskom dabingu Siedmych statocnych - celkovo mam z tvojho prispevku znacne pochybnosti, ci si vobec niekedy brnensky CST dabing pocul - keby nahodou nie, na znamom ulozisti je k dispozicii, odporucam na dovzdelanie

na příspěvěk reagoval lepo, curunir, throwaway, throwaway

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

 Po takmer 11 rokoch sa vraciam ku svojmu príspevku vo veci pôvodného slovenského dabingu, nedávno znovu nasadeného na RTVS 1.  Spätne prehodnocujem, nie je to až taká hrôza ako sa zdá a mohla by ešte menšia, keby sa najmä prekladatelia oprostili od toho archaického podanie, o ktorom neverím, že by bolo v 60-tych rokoch bežné (viď. výborný dabing ČST Brno 1968 s Adamírom a spol.). Absolútne mimo je najmä vykanie medzi postavami; na začiatku napr. Brynner a McQueen, neskôr napr. Chico s mexickou dievčinou, ktorej mimochodom najprv tykal. Výber hlasov, až na Bindasa dabujúceho Calveru, nie je najhorší, len v kolísavej zvukovej stope občas splýva a jednotlivých dabérov nie je ľahké odlíšiť. Napr. Dančiaka dabujúceho Chica som mal veľký problém rozpoznať. Inak vedľajšie postavy dedinčanov a podobne vcelku ujdú. Treba to brať tak, že nám RTVS ponúka skôr ako raritu, ktorú má k dispozícií a ktorá by sa inak medzi divákov nemala šancu dostať. 

na příspěvěk reagoval anderson, lepo

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Nedávno vyšla táto legendárna klasika na blu-ray disku. Kto si ju kúpi? Mne rozhodne chýbať nebude.

reich

reich (hodnocení, recenze)

Proč proč? Proč se někdo snaží natočit remake, když to akorát posere. Tenhle film je dost dokonalý a novější verze to potvrdí.

Uživatel Mischel smazal svůj příspěvek.

cz_maxx

cz_maxx (hodnocení, recenze)

Kdo měl zase, do psí *****, potřebu to předabovat? Chris má být Soukup, O'reilly má být Bartoška atd.

x-davidek

x-davidek (hodnocení, recenze)

Váhám jestli je to nejlepší western,u mě je možná o "píď " vepředu Tenkrát na západě.  Tento příspěvek  píšu už potom co jsem viděl snímek sedm samurajů a je velmi zajimavé porovnat si tyto dva filmy, kdy producenti a John Sturges jenom vzali Kurosavův scénář, posadili ho na loď a poslali směrem do Severní Ameriky, to ovšem filmu ani trošku neuškodilo. naopak musím pochválit za to že nezničili  tak jak se mnohdy byť třeba s dobrým záměrem přesně tohle se scénářem stane. Naprosto nepřekonatelný je Yul Brynner, dovolím si ho přirovnat s nadsázkou k Mirkovi Dušínovi, snad mě za to neukamenujete. :-)

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Je to velmi příjemná oddychovka, u které jsem se bavil od začátku do konce, nejlepším dílům svého žánru se to ovšem rovnat nemůže (a tím nemyslím jenom Leoneho).

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

Ja som to sledoval asi 20 min. a potom som to radšej vypol. To sa fakt nedalo počúvať a navyše tie slová ako žándári - najprv sa mi zdalo, že zle počujem. No a tiež pre strašnú podobnosť výberu hlasov, ako keby to oddabovali tak štyria herci. Neviete niekto kedy vznikol alebo kto ho robil? Ušlo mi to.

Jarči

Jarči (hodnocení, recenze)

Ten slovenský dabing je naprosto neskutočný, počuť slová bakuľa, žandáry a iné podobné vo westrne :-)

Mahavishnu

Mahavishnu (hodnocení, recenze)

Dnes šiel na STV fantastický slovenský dabing. Neuveriteľný výber hlasov, prednes ako pri nedeľnej chvíľke poézie, znie to ako Pacho, hybský zbojník alebo ako keby sa Sedem statočných odohrávalo niekde na slovenskej dedine. Skvele som sa pobavil.

dedekvo

dedekvo (hodnocení, recenze)

Můj neooblíbenější film, parádní atmosféra a úžasné palebné scénky.

Garrak

Garrak (hodnocení, recenze)

Když budeš zlej, budeš za to platit. Alespoň v dobrým westernu. A tenhle je sakra dobrej...

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Westerny mám rád, ale tohle mě moc nenadchlo.Sice jsem oznámkoval kdysi 4 * a teď už to měnit nehodlám, ale u Mladých pušek jsem si to užíval víc.A já na filmy koukám, abych si užíval.

Toyotomi

Toyotomi (hodnocení, recenze)

Hele, koukněte na Sedm samurajů od Akiry Kurosawy, originál je lepší ^__^

tengelei

tengelei (hodnocení, recenze)

Určitě lepší než Tenkrát na západě.Leone je příliš zdlouhavý,chvílemi TNZ připomíná němohru.

Revolver

Revolver (hodnocení, recenze)

Leone tohle strčí s přehledem do kapsy. A řekl bych, že i mezi americkými westerny se najde konkurence. Např: Butch Cassidy a Sundance kid, Nesmiřitelní, nebo Velká země.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Leone na tohle prostě nemá a Yulek je tak drsnej, že by pozabíjel všechny postavy Eastwooda, Wayna a Bronsona v jedný přestřelce naráz. :)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama