Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelní pistolníci vyrážejí do boje proti banditům... Obyvatelé malé mexické vesnice umějí zacházet s motykami, ale ne s kolty a puškami. Skoro všechno, co se jim podaří lopotně vypěstovat, musejí proto odevzdávat zločinnému banditovi Calverovi a jeho mužům. Jednoho dne však dojde trpělivost i jim. Tři z nich se proto vydají k americké hranici. Tam by totiž mohli najít někoho, kdo je naučí bojovat a pomůže jim postavit se Calverovi na odpor. Jako první přijme jejich skromnou nabídku sympatický holohlavý pistolník Chris. Ten se také ujme úkolu získat další muže. Do boje proti Calverově čtyřicetihlavé bandě nakonec vyjíždí sedm zkušených pistolníků: chladnokrevný Chris, bývalý kovboj Vin, mladíček Chico, ranař Bernardo, mlčenlivý samotář Britt, psanec Lee a spiklenecký Harry… Legendární western Johna Sturgese není třeba českým divákům představovat. Snímek z roku 1960 vznikl jako remake slavného japonského dramatu režiséra Akiry Kurosawy Sedm samurajů (1954). Jak japonský originál, tak i americká verze patří do zlatého fondu světové kinematografie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (944)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Původní komentář (2003): Hvězda vedle hvězdy, a narozdíl od hafo jiných případů, tady to jenom prospělo. Je to klasika a geniální kus. Howgh. Update (2016): Sedm Statečných bylo mým prvním letošním kinem. S dobrým zvukem, v původním znění, a hlavně v poctivém extra širokoúhlém 2,35:1. Bylo to prvně, co jsem tenhle Sturgesův div filmu viděl na velkém plátně, a kromě toho je to už hodně dlouho, co jsem ho vůbec viděl. A tak mě dost překvapilo, že je první hodina tak našlapaná humorem - a druhá zase životními moudry, která díky hereckému umění všech zúčastněných nevyznívají trapně. Tenhle film zkrátka nezestárne. Teď si ještě doplnit toho Kurosawu. A letos si to můžeme dovolit tak říct: pro "původních" Sedm Statečných je to jednoznačně 100%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších westernů. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem nadšen. Skvěle vymyšlený scénář s výborným hereckým obsazením (výjimeční jsou především obě hlavní postavy na straně dobra a zla). Nejvíce mě mrzelo, že jich ze sedmičky tolik padlo. Spolu s filmy o Vinnetouovi je tento film řazen na vrchol mého žebříčku westernů. Když už to člověk vidí po třetí a po čvrtý, je jasné, že film své kouzlo ztrácí, ale v tomto případě si nikdy nenechám v televizi ujít sedmičku statečných. 95% ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

V kostce řečeno - podařený remake, s nezapomenutelnou ústřední melodií a charizmatickými pistolníky. Na Leoneho špagetové westerny to zkrátka ztrácí atmosféru. Vždycky mě strašně štval laciný způsob, jakým nechal Struges na konci zemřít své postavy... přišlo mi to, jako by je nechal umřít čistě jenom proto, aby byl remake Kurosawových samurajů úplnější. Jinak samozřejmě pro západního diváka pochopitelnější a zábavnější než japonská předloha. 70% ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Klasika. Pro me jednoznacne nejlepsi western. Ani nevim proc, v podstate na tom není nic originalniho kdyz par neohrozenych chlapku brani vesnici...ale kdyz oni tam sou takovi dobri herci, krasne zapdajici hudba…a ty emoce! Když umirala moje oblibena postava (ten co umel tak dobře vrhat noze) mel sem nakrajicku…ale to uz bylo davno…asi si ten film pustim ted a uvidime co to se mnou udela ;o) 5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne aspoň jedna z klasík westernového žánru, ktorá splnila naplno moje očakávania! Samurajov som ale pred týmto nevidel, takže plné hodnotenie asi aj preto. Príbeh je však naozaj skvostný, logický, umiernený, nezosmiešňujúci a absolútne nič mu neuberá na naivite, ktorá je pre mňa často veľkým kritickým bodom. Hudba je vsadená exkluzívne a pozná ju určite aj ten, kto film ešte nevidel. 90%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (69)

  • Hlavnímu představiteli banditů Eli Wallachovi bylo líto, že westerny zpravidla neukazují, co zločinci dělají s penězi potom, co vyloupí banku nebo přepadnou vlak. Odjel tedy do Mexika a nechal si zasadit dva zlaté zuby, načež se při natáčení snažil, aby se náležitě blýskaly do kamery. K tomu si vyžádal opravdu krásného koně s postříbřeným sedlem, aby při jeho příjezdu bylo hned jasné, že dorazil dle Wallachových slov „vyfiknutý bandita“. (Komiks)
  • Yul Brynner (Chris) se vždy ujišťoval, aby v každém záběru vypadal daleko vyšší než Steve McQueen (Vin). K tomu se používaly násypy zeminy. (Kulmon)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

Snyderova sci-fi našla hlavní hvězdu

03.11.2021

Režisér Zack Snyder (Watchmen, Muž z oceli) zdá se našel představitelku hlavní role pro svůj příští snímek. V jeho obří sci-fi Rebel Moon, kterou Snyder točí pro Netflix, a která původně vznikla jako… (více)

Reklama

Reklama