Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

honzikt 

všechny recenze uživatele

Jak být hvězdou fotbalu a mít krásnou přítelkyni? Talent, několikrát štěstí a skromnost. Nic víc:) Film je ideální relax pro všechno. Ti co milují fotbal budou nadšení, ti co ho nemusí, tak je to třeba zlomí a navíc si myslím, že i několik zástupkyň něžného pohlaví se půjde podívat na nějaký ten zápas díky tomuto filmu. Za mě 4h. ()

Picour 

všechny recenze uživatele

Přišel, dřel a zvítězil. Klišovité vyprávění o tom, jak talentovaný, leč chudý muchacho ke štěstí přišel má ovšem neskutečnou sílu. Protože překážek na cestě k cíli je moc, protože záběry s kulatým nesmyslem působí skutečně věrohodně, protože Anna Friel je k nakousnutí. Proto 4 ****. ()

henny2010 

všechny recenze uživatele

Fotbal je ve světě velkej fenomén i já jsem se mu velmi rychle poddal. Proto pro mě byla jakási povinnost shlédnout tento film. Tenhle film je pro fotbalového fanouška prostě pohlazením na fotbalovou duši. Mladý talentovaný fotbalista pocházející z Mexika, žijící na bohatém středoseveru se věnume fotbalu, a čirou náhodou si ho všimne lovič talentů. Je to trošku naivní, ale budiž. Pokračujeme dále. Dostane se do mužstva Newcastle United (zpočátku na farmě, potom základ), který patří mezi top týmy anglické premiere league, teda bývávalo, ted už popravdě ani náhodou. Čekají ho nečekané nástrahy, počáteční nezdary, ale vznik nových přátelství a nalezení děvčete ho postavily zpět na nohy. Pořád se to zdá naivní, ale poračujeme. Nakonec se stane oporou týmu a dá jeden z nejdůležitějších gólů (mimochodem ten gól stál za to) své kariéry. Jak je to lehké že? Ale ono není. Dočkal jsem se opravdu kvalitních hereckých výkonů a výborné fotbalové atmosféry. Emoce převažovali pozitivní, ale pákrát to škřípalo no. Když opominu úlet jménem goal 2, tak se to povedlo do puntíku. Ale jak jsem naznačil, je to pro mně naivní film, pro mladé nadějné hráče (třeba naší kapr ligy) docela povzbuzující film, že naděje existuje...Přeji mnoho zdaru kluci..za vás 80% ()

Highbury 

všechny recenze uživatele

Typický příběh jak se stát z nuly hvězdou, z mexického chudého kluka hvězdou anglické Premier League. Velkou nevýhodou filmu je fakt, že se drží klasického scénáře a vy prakticky od začátku víte jak ten film dopadne. Přesto - kdo má rád fotbal, tak si ten film užije ()

Dusan-Be 

všechny recenze uživatele

asi nejlepší film o fotbale. nicméně mohli hlavního hrdinu aspoň naučit trochu fotbalových pohybů, jeho střelba na bránu je fakt dementní ()

JirkaWade 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fotbalista, tak se mi to nemůže nelíbit. Každý fotbalový hráč má nejdříve sen, že bude někdo jako v Santi a je příjemný si ho na chvíli zase obnovit. Jediný, co mě štve, že si víc nepohráli se střelbou, protože vypadá úplně nereálně. To, že rozhodne zápas výstavní trefou, už je prostě filmová klasika a to je v pořádku. Navíc je zde výborně zachycený život mimo fotbalový trávník. ()

JR54 

všechny recenze uživatele

Docela rád bych dal tomuto filmu 3*, ale když se podívám na mé ostatní "tříhvězdičkové" filmy, tak to má u mě za 2*. Film je reklama na Premier League, hlavní hrdina moc zajímavý není a po většinu filmu se člověk spíše nudí. ()

bron 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsme již viděli zázraky v leckterých sportovních odvětvích, leč na klasický evropský fotbal jakoby si tvůrci moc netroufali. Leč nakonec se odvážlivci našli a stvořili vcelku povedený snímek, byť nepředvedli bůhvíjakou originalitu a důvtip a nevyhnuli se takovým těm sportovním klišé. Ta ale na druhou stranu k tomuto žánru prostě patří. Fotbalového fandu také jistě potěší camea mnoha známých osobností. 60 % ()

cerva82 

všechny recenze uživatele

Fotbal to je moje a tento film poukazuje na to, ze pokud ma clovek talent a stesti, tak dokaze v zivote hodne. Chlapec mel vice stesti nez by bylo zdravo... Brankari nekdy az laxne pousteli goly a nekdy vypadalo, ze se o balon jen lehce oprel a balon letel jako strela. To vsak nemeni nic, co by se mi na tomto filmu nemelo libit. Hezke 4* si zaslouzi. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Výborně pojatý sportovní příběh.. Film pojednává o nejpopulárnějším sportu planety, Góóól ! Je plný emocí, autentických záběrů z fotbalových zápasů a skutečných fotbalových hvězd.. Snímek má drive, skvělou atmosféru i zpracování. U mě dobrý **** ()

martydivis 

všechny recenze uživatele

Miluji tento film. Když jsem ho poprvé viděl v kině, věděl jsem, že ho uvidím ještě snad tisíckrát! Film vám dá naději věřit ve své sny. Silný příběh mladého Santiaga hltal a hltá snad každý kdo kdy hrál fotbal. Samozřejmě je tam spoustu chyb, ale ty já nevyhledávám, takže když vidím jak Santi dává gól Liverpoolu, hřeje mě na srdci, ikdyž vím že levačkou by ho asi stěží dal. TOP! ()

TTjohn 

všechny recenze uživatele

Ano, přál jsem mu předem očekávaný konec kdy šel kopat přímák ale přeci jen mě to svým způsobem štvalo, nic proti filmu nebo tomu jak je natočený, je to jen tím že jsem fanouškem Liverpoolu. Potěšilo mě že ve filmu bylo spousta skutečných hráčů(Šmicer,Gerrard) ()

adamqq468 

všechny recenze uživatele

Som veľky fanušik futbalu takže každy dobre spracovaný film o futbale ma teší. Páči sa mi príbeh chlapca ktorého najde skaut. Film nie je len o tom že skaut nájde dobrého hráča a je z neho veľká hviezda. Musí si prejsť pádmi až tak streliť svoj prvý gól. ()

Reklama

Reklama