Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené béčko pro ty, kdo mají rádi silniční humor (spíš než horror). O nějaké atmosféře strachu se v případě auta-démona (které vidí doslova rudě) nedá mluvit, legrace je to ale obstojná. Tvůrci rozhodně dokáží udržet napětí víceméně až do konce. Tu čtvrtou hvězdičku jsem si neodpustila - je za roztomilé zrychlování čehokoli kdekoli se to hodí, takže auto místo aby působilo děsivěji (což byl záměr), vypadá víc jako hračka s přetaženým pérkem, zato čiperně běhající policajti jsou mňamózní. Alespoň se do té televizní stopáže vejde víc děsu, no ne ;) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spielbergovým Duelom inšpirované mainstreamové pobavenie. Trochu formulaické a v jednej akrobatickej scéne kŕčovito nezvládnuté, ale celkovo prekvapivo atmosferické a dynamické. Okolo skvelo navrhnutého auta vytvoril režisér Elliot Silverstein skutočne démonické fluidum a v zaprášených púštnych lokáciách ho prostredníctvom skvelej kamery, rýchleho strihu a rafinovaného zvuku dohnal doslova k oscarovému výkonu. Celkom vydarená blbina. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Vytečný James Brolin v podceňovaném, přitom velmi zábavném a chytrém horroru a vraždícím autu, který je přinejmeším stejně dobrý jako DUEL nebo CHRISTINE. Úvodní scéna filmu s párem cyklistů je skvělá, po celou dobu to má hodně dobrou atmosféru a skvělé lokace a hlavně paletu hodně kvalitních postav a několik celkem surových zvratů. Doporučuji! ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po výtečně vypadajícím začátku..zvlášť scéna s cyklistkou a stopařem..kdy jsem nadšeně poskakoval s Bráníkem na našem zánovním gauči, že TV Fanda konečně pustila pořádný Béčko, přišlo nemilé vystřízlivění v podobě marného pokusu herců o opravdové umírněné hraní a režiséra o opravdové režírování. Naštěstí to všechny pustilo v pravý okamžik před závěrečnou scénou, po které už konečně vím jak se musí cítit člověk s Alzheimerem na koksu. :) Škoda za ten pokažený prostředek, jinak by to byl jasný odpad a béčko roku! ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Na tuhle věcičku jsem narazil v nočních hodinách v bedně. Dělal jsem při tom jinou práci, ale postupem času jsem více a více vnímal spíš film než práci. Tahle záležitost nepřináší nějaký mega oskarové výkony, ale to napětí? To vydalo za všechny herce. To auto ve mě dokonale probouzelo pocity napětí, nejistoty a pořád jsem přemýšlel, kdo by to tak mohl řídit. Nemluvě o tom, že ta kára byla na svou roli luxusně upravená. Chvílema mi běhal mráz po zádech. Opravdu jsem byl příjemně překvapenej a těch průměrných 58% je málo---->za mě 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama