Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Shit 

všechny recenze uživatele

Auto skvělý, klakson božskej a herci slušný, bohužel příběh je trošku málo napínavej, i když je teda pravda, že jakmile se objeví auto a začne hrát ta božská zneklidňující hudba, tak to má fakt koule, ale mimo tyhle scény je to chvílema nuda a taky trošku zamrzí odfláknutý přejízděcí scény. Ale díky střídmý délce, několika vychytaným scénám a častýmu objevování auta na scéně se jedná o fakt dobrej starej horor, kterej i v dnešní době dokáže vyvolat slušnou atmosféru strachu ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s nie veľmi zaujímavým dejom a nie celkom dobre natočený. Ale musím hodnotiť trochu nadpriemerne, lebo snímok má tú nádhernú atmosféru 70. rokov v Amerike. K tomu si ešte zachováva trochu tajomnosti a ani herecké výkony nie sú zlé. Po sľubnom začiatku som čakal trochu viac pekých báb no bohužiaľ nedočkal som sa. A k tomu ani žiadne gore tu nebolo... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější počin a nenechte se zmást, The Car není špatný film, jen selhává v rovině akčních scén, v nichž není nic vidět a celkově dobrý střih a kamera tady nepochopitelně selhávají. Scény, v nichž vraždící vůz koná jsou bezkrevné, a to doslova, a zabíjejí veškerou průběžnou snahu o naléhavou atmosféru, jakkoliv je téma vraždícího auta přitažené za vlasy. Ale mohlo to fungovat, nebýt zmíněného a pár naivních scén, které se těžce tlučou s jinak reálně se tvářicím vším ostatním. 60% P.S. A všimněte si, jak moc se někdy James Brolin podobá Christianu Baleovi :-) ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bomba, neskutečně natočený horor o vraždícím autě poháněné zlým duchem, které kosí na koho narazí. Navíc to má naprosto temnou atmosféru a dokonalou hudbu. No prostě klasická 70. léta v plné palbě, kdy vzniklo neskutečné množství kvalitních hororů, které hrály především na atmosféru a přesně to je tento případ. Mám nutkání dát plnej počet, ale něco málo tomu ještě chybělo, ale spokojenost je rozhodně na místě a pokud někdo chce vidět opravdu parádní atmosférický horor tak by tento kousek rozhodně neměl vynechat. Tohle jsou prostě 70. léta v plné palbě, přesně tak jak je máme rádi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama