Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (447)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, který ti zcela záměrně a několikrát chce zlomit srdce pohledem do smutných korálkových očiček a s každým nádechem vlhkého čumáčku. Příběh o putující psí duši nabízí několik příběhů lidí, se kterými se postupně setkává, ale nakonec zůstane u příběhu prvního, který měl největší potenciál. Je to sladkobolný kýč, u kterého si milovníci psů od srdce zapláčou. OK, nazvala bych to ušlechtilý kýč a takové jsou občas potřeba, ale… SHRNUTÍ: … ups, já radši kočky! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pustiť sa do filmu, kde psí život komentuje zo svojho pohľadu samotný pes, chce odo mňa veľkú odvahu. Napriek tomu musím priznať, že sa mi tento príbeh páčil a jeho spracovanie bolo na slušnej úrovni. Teda, pokiaľ neprišla polovica filmu, kde sa dej zastavil a začal odznova s iným psom... Dramaturgická blamáž bola na svete, všetko sa totiž podriadilo podivne nastavenej myšlienke reinkarnácii ďalších psov v príbehu. Záver síce vracia film k "prvej" poviedke, je však ušitý veľmi horúcou ihlou. Pritom vôbec nejde o zlý snímok, Lasse Hallström je síce dojič sĺz ale prácu s emóciami zvláda dokonale, hlavne že neprekračuje únosnú mieru. Mnoho ľudí však bude hodnotiť film nie ako film ale ako svoju oddanosť k psíkom, čo hodnotenie skresľuje. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí ta hlavní zidealizovaná myšlenka filmu, kde jsou psi něčím, čím doopravdy nejsou, ale pokud to budeme brát jako fantasy, tak je to asi v pořádku. Film jako takový je ale děsná vyděračka na city, zvláště jeho druhá polovina, kterou musí pejskař nebo aspoň citlivější divák zákonitě ořvat. A pro ostatní to bude asi jenom celkem standardní rodinný film. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Uf, tak takovou citovou vydíračku už teda sakra dlouho nepamatuju. Nutno ale říct, že nejde o žádný kýč, jak by se to mohlo zdát po těch podprůměrných ohlasech z USA (jsem ale přesvědčený o tom, že to zapříčilo i zveřejněné video ze zákulisí). Neříkám, že je to filmařsky nějak mega výrazné a že není občas scénář lehce vyumělkovaný, ale rozhodně bych tomu nedal 40 % jak nějakému béčkovému rodinnému TV filmu. Mně se to naopak moc líbilo, byl to samozřejmě doják jak prase, brečelo celé kino... no dobrá, i já jsem měl párkrát co dělat, abych se tam hystericky nerozbulel hihi... :) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to nehorázná citová vydíračka. Na ždímání divákových pocitů prakticky stavěl celý film. O kvalitní filmařině se zas tolik mluvit nedá. Neříkám, že to citové vydírání na mě nefungovalo. Ano, fungovalo, ale jen do jisté míry. Protože k závěru z toho začal být nekonečný, až skoro sci-fi snímek. ---spoiler--- Závěr, v podobě nekonečných vedlejších příběhů psích postav mi přišel hodně přes čáru. Bez toho by se celý film jistojistě obešel. Je krásné, že nám tvůrci chtěli ukázat reinkarnaci psů, ale tohle fakt né, pánové!---konec spoileru--- ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Tvůrci filmu sklidili ostrou kritiku, když server TMZ zveřejnil video z natáčení, na kterém je německý ovčák nucený vlézt do nádrže, která simuluje divoké peřeje. Pes vypadá vyděšeně a do vody je násilím nucen proti své vůli. V závěru videa dokonce pes zmizí pod hladinou, kdy není jasné, jestli se jedná o součást scénáře nebo se jedná o nešťastné vyústění celé situace. Režisér filmu Lasse Hallström popřel, že by byl v době incidentu přítomen, přestože server TMZ, tvrdí opak. Zároveň dodal, že by jinak incidentu zabránil. Producent filmu Gavin Polone podrobně vysvětlil, co se vlastně toho dne stalo. Video bylo složeno ze dvou záběrů. Polone připustil, že při prvním pokusu o natočení scény byl pes do vody chvíli přemlouván a při druhém pokusu se pes skutečně ponořil pod hladinu, ale jenom na pár vteřin a následně ho okamžitě vylovil bezpečnostní tým, aniž by to na psovi zanechalo nějaké stopy. (ČSFD)
  • Bryce Gheisar, který hraje mladého Ethana, má v reálném životě kočku se jménem Bailey. (BMW12)
  • Dennis Quaid nosil farebné kontaktné šošovky, aby mal hnedé oči. V skutočnom živote má modré. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama