Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Marseille dostane tip na narkotika ukrytá v zásilce ryb a prohlíží celý náklad. Do toho přijíždí z New Yorku policista Doyle, aby zde chytil drogového obchodníka Charniera,který mu v Americe uprchl. Spolupracovat má s komisařem Henrym Bárthélémyim, jenže od počátku si zrovna nepadnou do oka. Brzy je zabit i Doylův člověk a ukáže se, že Doyle tu má být vlastně jakousi návnadou na Charniera. Ten také Doyla při jedné akci zahlédne a večer je Doyle přepaden a unesen skupinou mužů. Únosci - Charnierovi muži - ho drží ve starém hotelu tři týdny a neustále mu píchají drogy, zatímco policie ho intenzivně hledá. Nakonec ho Charnier nechá úplně zdrogovaného vyhodit před policejní stanicí. Lékaři se sice podaří zachránit mu život, ale Doyle se musí léčit z drogové závislosti. Barthélémy se o něj stará. Když se Doyle po čase ze všeho dostane, uvědomí si, že byl pouhou návnadou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Francouzska Spojka 2 je uz o cosi menej napinava ako vyborna jednicka. Tvorcovia sa viac zamerali na psychologicku dramu nez na plnohodnotny akcnak a film opat stoji a pada na Gene Hackmanovi. Williama Friedkina na poste rezisera vystriedal John Frankenheimer /Vlak 1964/. Celkovo vsak pre mna uz slabsie pokracovanie : 66 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

Když vznikla jednička s docela nejsaným koncem, řekli si producenti, že natočí jak to má vypadat dál.Kdyby se něco takového dělo nyní, nedopadlo by to příliš dobře.Šlo by hlavně o to udělat pokračování lepší, větší, výbušnější.Ovšem před 30 lety to neplatilo.Také se pokračování moc netočila.Frankenheimer se hlavně snaží překonat atmosféru.Francouzský přístav Marseille je zašedlý, hlučný a špinavý pokud se dostanete dál jak za pláž.Bují zde obchod s drogami a vraždí se nepohodlní lidé.Režisér nám dále ukazuje těžkou závislost na drogách, strhující honičku - po svých - přes město a geniální všeříkající ale zároveň utnutý konec - Charniere! Prásk Prásk! Podle mně jedno z mála pokračování, které překonalo originál. ()

Reklama

farmnf

všechny recenze uživatele

K jedničce-Mysteriózní krimi, jaké se dnes již netočí. Pepek je břídil, šťourá se mezi prsty. Když vystřelí pak zpravidla zabije poldu. Taky je hrozný ochlasta ale má vůli jít po zločincích. Hledal jsem na tomto filmu nějakou chybu ale nenašel. Další vyjímkou kinematografie je to, že dvojka je lepší než jednička a nenudí. Je z jiného prostředí a o něčem jiném, Pepek tam ale zůstává a zase to posere aby v závěru zvítězil. No a Fernando Rey je skutečně krásný zloduch, hned jsem si ho zamiloval. ----------------------------------------------------------- Dvojka - Velmi ale velmi důstojné pokračování jedničky od jiného režiséra. Pepek přijíždí do Francie kde hned všechny nasere. Krásná je postava šéfa ktriminálky, který je z příjezdu nezodpovědného pitomého amíka velice odvázaný. Charnier vyrazí do boje proti Pepkovi tou nejlepší zbraní - drogou. Na filmu ze 70. let je krásně vidět jak vyžadování angličtiny na každém kroku a americké whisky a čokolády už tenkrát svět sraly, jak dnes serou mě. Film obsahuje i velmi nepovedenou scénu žvanění odvykajícího si Pepka o bejsbolu. Francouz nechápe a ani se nedivím. Ale jinak...moc povedené krimi. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Stále ještě dobrá krimi, i když oproti jedničce o poznání horší. Nejvíce mi tu asi chyběl parťák z jedničky v podání Roye Schneidera. Zkrátka Pepkovi chyběl nějaký ten charizmatický parťák. A kdyby nedostal Hackman oscara už v jedničce, myslím si, že tady by ta nominace určitě byla, protože jeho absťák je až strhující. Už to nebylo tak autentické a hlavně se trošku vytratila napínavost oproti jedničce. Takže suma sumárum bych to viděl za obstojnék, i když trošku slabší, ****. Ale mohlo to dopadnout hůř a já si myslím, že lépe to dopadnout nemohlo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Francouzské spojky jsem také viděl poprvé někde v dětství a pak ještě několikrát a nikdy se mi nezdál horší, než ten první. Po letech tu trošku rozdíl je. Dvojka už nemá ten punc originality prvního dílu a není tu ani ta mravenčí policejní práce co byla v jedničce. Doyle se ocitá v Marseille, kde mu nikdo nerozumí, místní policajti se ho snaží zbavit a tak se v první půlce víceméně poflakuje, dělá binec a doufá, že si ho všimnou, což se nakonec stane. Zbytek je výborný - pár ostrých přestřelek s lépe vyzbrojenými mafiány, nezapomenutelný běh přístavem (s výbornou ruční kamerou!) na konci a atmosféra špinavého města plného bordelu. Především je tu ale asi půlhodinová pasáž, kdy je hrdina chycen, naučen na heroin a pak prochází peklem odvykačky. To se mi ve 12ti zarylo tak hluboko do paměti, že to byl spolu s četbou Mementa jeden z důvodů, proč jsem se podobnému svinstvu nikdy ani v nejdivočejších letech ani nepřiblížil. O kousek slabší, ale stále výborná 4* kriminálka se zadostiučiněním na konci. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Zatímco první příběh byl natočen podle skutečných událostí, pokračování Francouzská spojka 2 je čistou fikcí. (Terva)
  • Vila u moře, kde bydlí záporák Charnier (Fernando Rey), je ve městě Cassis u Marseille. (ČSFD)
  • Kvůli větě "Mickey Mantle je hovno" musel producent Robert L. Rosen bývalou hvězdu vyhledat a požádat o svolení. Mantle jakmile záběr uviděl, rozesmál se a dal souhlas k užití jeho jména. (Terva)

Reklama

Reklama