Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinná posádka kosmické lodi, která je ve službách zásilkové společnosti Planet Express, se potýká s internetovým gangem nudistických vetřelců, který získal kontrolu nad jejich robotem Benderem a proti jeho vůli(?) ho poslal zpět do minulosti, kde má Bender za úkol uloupit ty největší světové poklady...

Tento film je první z připravované čtveřice, ostatní mají být na DVD trh uvedeny v roce 2008. Posléze pak budou rozděleny, každý do čtyř epizod, a to tak, že každá epizoda bude tvořit víceméně uzavřený příběh. Vznikne tak nová, šestá, řada seriálu. (havLord)

(více)

Recenze (334)

Vitason 

všechny recenze uživatele

K popsání posádky zásilkové služby Planet Express by jste mohli použít ty nejhorší adjektiva a i přesto je tato vesmírná sebranka tolik populární a po delší odmlce přichází podobně jako slavná rodinka se žloutenkou ve filmové podobě. Jenže Futurama: Bender's Big Score nedosahuje kvalit Simpsonových ani náhodou. Benderova partička vsadila na hutný příběh, ale ten se až příliš utápí v časových paradoxech a scénáristických kotrmelcích. Na konec tyto časové puzzle do sebe hezky zapadnou, ale humor tolik klasický pro tento seriál se nějak nedostavuje. Je tu sice několik dobrých vtipů (Bendernátor se vrací do minulosti determinovat Frye), ale těch povedených gagů je tu asi jako v jedné epizodě a navíc je tu několik vysloveně zbytečných a nudných časových linií (Fry s velrybou). Do dalších filmů by mohli scénáristé ubrat na houbičkách k snídani a soustředit se více na vtipy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ach jo... Smutněl jsem v případě celovečerních Simpsonů, ale to jsem ještě ani ve snu netušil, že se připravuje i celovečerní Futurama...a po jejím zhlédnutí smutním ještě o řád více... Jedná se prý o součást připravované šesté řady seriálu, ale už to skoro vypadá, že je jí téměř zbytečné točit. Formát celovečerního filmu rozmělnil dříve tak silně dávkovaný humor, z Bendera (stejně jako v případě Homera Simpsona) udělali tvůrci karikaturu sebe sama a film vycpali nečekaným množstvím animované vaty... Dokonce i aluze omšely a tak divák vidí deja vu - stokrát viděné parafráze Terminátora či Hvězdných válek, dříve v seriálu realizované v jediném vypointovaném gagu, nyní v předlouhé opakující se sekvenci. Občas se ve filmu mihne neuctivá narážka na mateřskou televizi Fox, občas probleskne i docela dobrý a vtipný nápad (tajemství receptu KFC, předávání Nobelovy ceny za...), ale ,,koule" původních pěti řad seriálu to nemá... Matt Groening, Futurama ani Bender tentokrát příliš nezaskórovali... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bender coby zloděj nejcennějších světových pokladů nebo "terminator" neměl chybu, líbilo se mi i povedené pohrávání si s cestováním časem a pak samozřejmě ty obvyklé futuramácké vtípky (židovský TIE fighter), bez určitých epizodek (obzvlášť Santa) bych se ovšem obešel. Benderovo parádní terno mě bavilo, ale Futuramě přesto více sluší seriál. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Futurama už mi dlouho chyběla. A když jsem uslyšel o tomhle počinu, nemohl jsem se dočkat. Autoři se strefují do mnoha aktuálních - více či méně důležitých - problémů, parafrázují stokrát parafrázované - přesto vtipné - momenty z jiných filmů a servírují cestování v čase tak rychle, že z toho jde hlava kolem..zkrátka Futurama jak má být. ;) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Njn.. v roce 2007 scammeři atakujou zákazníky České spořitelny, v roce 3007 už na to doplatí celá Země. Stará známá posádka Planet Express čelí bandičce mimozemských naháčů, kteří za pomoci Fryova zadku a Benderovy sexuchtivosti shromáždí veškeré poklady minulosti. Hodina a půl osvědčeného humoru futuristické Srandoramy, v níž se objeví všechny známé postavičky, Leelou počínaje a Zappem Branniganem konče, mě nenechala na pochybách, že The Simpsons Movie tímto získal rovnocennou konkurenci. Oproti příběhu žluté springfieldské rodinky má Bender's Big Score jistě lépe vypointovaný závěr (pasáž s narvalem rozhodně není nudná nebo nadbytečná - její vyvrcholení bylo pro mě největším překvapením filmu). Stroj času je sice už možná ohrané téma, ale zde je dovedené ad absurdum...Vtipnou epizodku si střihne i bývalý budoucí prezident USA. Co dodat? "Hasta la vista, meatbag" Těšíme se na další... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Fryovo tetování v binární abecedě se přeloží do klasické jako "I know binary". (CrypzzXD)
  • V tomto filmu Nibbler potřetí promluví. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno