Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

viperblade 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to jde z kopce a to doslova. Začne to dobře, pokračujeme tam, kde první díl skončil, ale pak se začnou dít věci… především mi nejde do hlavy jedna věc - proč posílali záchranu někomu, kdo letěl na misi? Myslím tím ospravedlní faktu, že tam není Heston ale nějaký James. Tohle mi prostě nesedí, pošlete někoho na výzkumnou misi, o které se vědělo, že bude trvat delší čas (jak o tom v jedničce mluví) a najednou museli někoho poslat? Je mi jasné, že museli divákům vysvětlit, proč tam je levnější verze Charltona Hestona, ale takhle blbě? To scenáristy nenapadlo něco lepšího? A právě od tohoto momentu jde vše dolů - sice potěší návrat pár známých tváří a úplný fatální konec, ale vše mezi tím je hodně zvláštní. Přesto si myslím, že tenhle díl není zas TAK špatný, jak by se podle zdejšího hodnocení mohlo zdát. Je to sice hodně na hraně, ale těch 70 % druhému dílu přeci jen dám. A jsem zvědavý, jaké budou zbývající tři díly, které mě ještě čekají. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Tvorcovia sa snažili posunúť dej z prvého dielu dopredu, ale nevyšlo im to. Snaha je vidieť, no dejovo to až moc odskočilo od kultovej jednotky (a vlastne od celej série). Pozerať sa na nejakých nadľudí so schopnosťou telepatie?! ma má akože zaujaťť? Minimálne prvá polovica je pozerateľná, žiaľ od nástupu spomínaných nadľudí sa koná otočka o 180 stupňov a i ked to navonok vyzerá ako, že sa vysvetlujú niektoré z veci z Planéty opíc... prichádza jedna nelogická vec za druhou, doprevádzané jednou stupiditou za druhou. Apokalyptický záver pridáva štipku na zaujímavosti a otvára dvere daľším dielom, ktoré možu priniesť (a priniesli) pohľad na Planétu opíc z iného uhľu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chudobnejší príbuzný Schaffnernovej klasiky z roku 1968, ktorý sa zo svojho predchodca snaží vyťažiť čo sa dá. A dlho sa to aj darí, ale v momente, keď sa objavia na scéne "inteligentní" ľudia obývajúci planétu, ide to "do kytičiek" a vytráca sa logika a prichádza skôr absurdita. Vynikajúci výkon ale podáva James Franciscus a záver tohto filmu je ozaj výborný, presne taký, aký som si prial. Film určite nedosahuje kvality predošlej Planéty opíc, ale treba uznať, že na to, čo sa dialo (natáčalo) na túto tému v neskorších rokoch a pokračovaniach, tak Do vnútra planéty opíc je ešte celkom uchádzajúci film, ktorý ani nenadchne ani nesklame. Proste priemer. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Jasně, Planeta opic je jen jedna a v porovnání s ní nemůže toto pokračování obstát. Není to ale vůbec špatný film. Pravda, v první třetině filmu to zavání lehkým průšvihem, ale pak se film rozjede a má rozhodně co nabídnout. Velice povedený konec (zejména závěrečná věta) mi pak celkem vyrazil dech. 70% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (19)

  • V raných přípravách filmu měli mít mutanti obrovské nosy a třetí oko. Scenárista Paul Dehn zpočátku chtěl, aby jejich vzhled působil mnohem „hororověji“ – myšlenku však zavrhl, aby byl snímek vhodný i pro rodiny s dětmi. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno