Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není takový průser jak by se díky zdejšímu hodnocení mohlo zdát. Je to o poznání slabší než původní film, ale já se alespoň do okamžiku než se na scéně objevili pošuci s atomovou bombou docela bavil. Škoda, že už v tom Heston nechtěl hrát a objevil s e jenom na začátku a na konci (btw. při tý scéně, kde zmizel jsem málem umřel smíchy:-)) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím zařazení tohoto titulu na čestné místo na www.badmovies.org . První polovinu se celkem bez invence parazituje na slavném filmu, aby se zúročily kulisy Opičího města a nákladné masky a kostýmy, nástupem ´Společenstva Radioaktivního Spadu´ se z toho stává rozkošné béčkové guilty-pleasure. Telepatické mučení, bohoslužba za atomovou bombu („…Óoo, Velká Bombo Všemocná, ty všechno děláš skvěle….vše, co je moudré, plné krás, je dobré Bomby plod!…“), obskurní masky alá Fantomas, nechtěně vtipné hlášky („My jsme mírumilovný lid. My své nepřátele nezabíjíme, zařizujeme to tak, aby se zabili navzájem“) atd., to všechno sice devalvuje slavného filmového předchůdce, ale zároveň činí sebe samého vynikající komedií :o) Několikaminutové (a luxusně zaplacené) cameo Charltona Hestona je tu jen proto, aby se jeho jméno dobře vyjímalo na plakátu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chudobnejší príbuzný Schaffnernovej klasiky z roku 1968, ktorý sa zo svojho predchodca snaží vyťažiť čo sa dá. A dlho sa to aj darí, ale v momente, keď sa objavia na scéne "inteligentní" ľudia obývajúci planétu, ide to "do kytičiek" a vytráca sa logika a prichádza skôr absurdita. Vynikajúci výkon ale podáva James Franciscus a záver tohto filmu je ozaj výborný, presne taký, aký som si prial. Film určite nedosahuje kvality predošlej Planéty opíc, ale treba uznať, že na to, čo sa dialo (natáčalo) na túto tému v neskorších rokoch a pokračovaniach, tak Do vnútra planéty opíc je ešte celkom uchádzajúci film, ktorý ani nenadchne ani nesklame. Proste priemer. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediné celkem snesitelné pokračování původního kultovního filmu - první hodina je sice o ničem (jen nudná a zkrácená variace na první díl, nepřinášející nic nového nebo zajímavého), naštěstí to dost zachraňuje sice béčkově idiotská, ale zato fakt zábavná poslední půlhodina - ti "mutanti" s telepatickými schopnostmi a neskutečný závěr pro mě mají dodnes své specifické (a hodně guilty) kouzlo. 60 % ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane Bože, my jsme ten svět opravdu zničili !! Nakonec k tomu vážně došlo.." Škoda, že při svém objevu je Brent, jehož si užil James Franciscus, už zřejmě poslední, kdo netušil, o co jde, zvlášť když oproti divákovi zaostává o víc než jeden biják.. Holt blondýn !! Velký, tentokrát ovšem zcela bosý..;) Další Ted Post(apokalyptický), tentokrát ovšem o poznání pravidlo sequelů potvrzujíce slabší než v případě přímé adaptace Boulleho bestselleru.. Jinak ovšem mistrně atmosférické.. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama