Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do dvacátého století dinosauři nepatří. Je ale možno té výzvě odolat? Na začátku 20. století se vydává skupina dobrodruhů na expedici, která má za cíl najít ZTRACENÝ SVĚT izolovaný od moderní doby. Díky katastrofě se všichni ocitnou uvězněni v nebezpečném a tajemném světě a musí se spolehnout jen na pomoc mladé ženy, která se sem dostala ještě jako dítě. Společně musí najít cestu ze země děsivých dinosaurů a dalších podivných a nevyzpytatelných tvorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvoj-film mě pokaždé baví (ale koukat na něj moc často nedoporučuju). Triky nejsou k vysmání, knížku jsem četla a postavy jsou tady ztvárněny docela dobře, Hoskins, Fox a Rhys se do svých rolí hodí, Tom Ward vypadá sice míň, než jak si Roxtona představuju, ale trousí vtipný hlášky a je nad věcí, takže dobrý. Jen bych možná oželila tu linku s romancí, ale asi musí bejt holt v každým filmu, aby to lidi bavilo nebo co. Od TV filmu většinou čekám mnohem míň, tudíž je tohle nadprůměr. Obzvlášť pokud se to srovná s Lovci dinosaurů. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Věrné ztvárnění předlohy A.C.Doyla, technicky dokonalé triky, jenže zkrátka občas viditelně “televizní”. Pokud manželka večer padá do peří zchvácená celodenním obskakováním potomků a vašeho veličenstva, máte ideální příležitost jak na více než 2 hodiny přikurtovat všechna svá antikoncepční selhání k obrazovce a ženu přimět k plnění příjemnějších stránek manželských povinností. Stačí pustit film a provést společný strategický přesun směr ložnice. Toto je film pro děti a mládež. Nic víc, nic míň. A jako takový ho doporučuji. Právě jen dětem a další omladině – zhruba tak do 13 let.  PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Pokud váš partner s polootevřenou tlamou sleduje film, je buď infantilní, nebo vy jste na zajíčky hluboko pod povolenou hranicí zákona. Ani brilantní vykreslení postav obou profesorů, ani několik cudně naznačených love story vás, madame, nepřinutí k výraznější aktivaci emočních center mozku. O samotné šedé kůře ani nemluvě. Vražte domácím divákům do ruky pytlík bonbónů a máte od nich na dvě a půl hodiny pokoj. A vo tom to je, ne? ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na televizní film velmi slušně odvedená práce. Akorát ta první půlka, důsledně se držící původního románu, mohla být zkrácená a v samotném závěru bylo zase až příliš slzopudných umíraní hlavních postav, jinak film mnohdy příjemně překvapuje. Zaujalo mne například jak autoři do děje zařadili lidoopy, kterým sám A.C. Doyle věnoval (zbytečně) mnoho pozornosti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po technické a trikové stránce je to bezesporu nejpovedenější zpracování známé knižní předlohy A.C. Doyla. Možná je trochu na škodu, že děj onu předlohu kopíruje snad až příliš důsledně, že autor scénáře neprokázal trochu vlastní invence, samozřejmě jen v nějaké únosné míře. Ani herecké výkony nijak nenapomáhají zdvihnout úroveň této televizní podívané výše, takže ta televiznost z ní je opravdu chvílemi cítit na míle daleko. Nicméně komu se líbil seriál Putování s dinosaury, ten by se při tomhle nenáročném filmu mohl docela dobře pobavit. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem poprvé viděl, když mi bylo 7 let. Od té doby jsem to viděl teprve dnes. 10 let jsem ten snímek neviděl a když jsem ho po tolika letech shlédnul, zachvátil mě sladký pocit. Je příjemné se na tento TV film kouknout a zvlášť po tak dlouhé době. Bob Hoskins se mi ve filmu líbyl nejvíc, jeho hlášky a herecké umění tomu dodalo šťávu. Snímek by určitě vypadal jinak kdyby ho natočili Američani, ale musím říct, že jsem rád, že se toho ujmuli Britové a to jejich filmy nemusím, ale tenhle je výjimka. Efekty dělalo BBC, nejsou to špatné triky, ale také nejsou nejlepší. V některých záběrech je z toho poznat model a počítač, jako v "Putování s dinosaury". Rozjezd příběhu je sice trochu delší, ale vůbec to nevadí. Film, který napořád budu mít rád. Těší mě, že jsem se tenkrát v sedmi letech na něj kouknul, protože se mi fakt líbí. Jenom o kapinku lepší efekty a byla by jasné desítka! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama