Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Grrrr, už to, že je film vysílán v hlavním vysílacím čase ve smrdutém kanále plném nevábných splašků TV hovNOVA mě mohlo varovat, abych si o kvalitě "Strážce" nedělala přehnané iluze. Ach jo, tak stará a pořád tak naivní... Začátek ještě vypadal poměrně solidně, manévry tajné služby působily autenticky. Říkala jsem si: "Hmm, to by mohlo být na 4*!" Potom to začalo malinko nudit (3*), pak mě Michael "obšourník" Douglas a Kim "štětka" Basinger nepřekvapili... no a potom se mi začala každou chvíli drát na jazyk nějaká otázka: proč agenti v akci nemají neprůstřelné vesty? Když ji Douglas má, tak proč ho nestřelí do nohy nebo třeba do prdele a radši ho nechají utéct? Kde vzal jistotu, že bába bude volat hned a ne v okamžiku, kdy vyndá krabičku s odposlechem, lokátorem, či co to tam měl vopchané? Jak tak rychle zjistil, kam vlastně volá? A jak to tak rychle zjistili jeho pronásledovatelé a jaktože byli s Douglasem na místě skoro současně? Kde vzal kolegovo heslo? Jaktože nikoho netrknul chybějící test šéfa? Proč si může první dáma pobíhat v okamžiku ohrožení bez jakékoliv ochranky, kde ji zrovna napadne? Proč v tom poletuje tolik bohů ze stroje? Proč se mi ze závěru chtělo blinkat? Proč se ze zápletky vyklubala taková plytká, chudobně zrežírovaná srajda? Zkrátka: proč se v tom filmu všichni chovají jako dementi? To se radši potřetí podívám na výborného "Nepřítele státu" nebo popáté na skvělého "Uprchlíka", než absolvovat repete (pod)průměrného "Strážce". 48% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Clarka Johnsona zatiaľ poznám len ako pomerne úspešného seriálového tvorcu, tak som chcel vedieť ako dopadne jeho celovečerný film. Natočil síce dosť sterilný thriller, ale film má dosť vydarených miest, no bohužiaľ aj mnoho klišé a trochu nudy. Obsadeniu nemám čo vytknúť, to je prvotriedne, po scénaristickej stránke je to však dosť rutinné. Takže podobných filmov tu už bolo mnoho aj lepších aj horších, myslím, že Strážcu sa oplatí pozrieť, niekomu sa určite zapáči viacej a podľa mňa to film vytiahol na také dobré ***. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a ještě jednou ano! Film ve kterém hrajou dva výborní herci jako je Michael Douglas a můj oblíbenec Kiefer Sutherland, nemohl prostě dopadnout jinak než skvěle.Od začátku do konce jsem koukal ani na chvíli jsem se nenudil.Škoda jen , že to má 62% m protože takových 75% - 80% by si to zasloužilo.Pro mně je toto jeden ze nejlepších filmů co jsem měl možnost tento rok vidět. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celou dobu dobrý, dobrý a od scény "Sutherland míří na Douglase, ale nedokáže ho oddělat" mě to najednou přestalo bavit. Navíc finální přestřelka v chodbách vypadá, jako kdyby jí místo Clarka Johnsona natočila ČT1 (kamera tam furt zabírá nějakej hydrant a celý to tam vypadá jak u nás doma ve sklepě). Herecky je ten film na úrovni a Eva Longoria potěší každýho chlapa. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Abstinenční příznaky z nedostatku Jacka Bauera se začli dostavovat rychleji než jsem čekal. Proto jsem vlastně STRÁŽCE z propadliště dějin vůbec vyhrabal. Můsím říct, že Kiefer Sutherland mě v tomhle ohledu nezklamal, prostě už tyhle role umí a Michael Douglas se na starého páprdu taky slušně ohání (jak herecky tak i pěstmi). Největším záporem celého filmu je scénář, čož je docela zvláštní, když měli pod rukama takhle kvalitní námět. Ale jinak je to celkem příjemná jednohubka na pošmourné dopoledne. 60% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)
  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama