Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

z17 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet s prepracovaným scenárom v kombinácii s fenomenálnym Chrisom Farleyom, to je značka prvotriednej kvality. Veľmi ma potešil kvalitný český dabing. Veľa nápaditých vtipov a scén, rozmanitá výprava i nečakaná zápletka so zaujímavým riešením. Veľmi komické mi pripadalo, ako sa Edwards (Matthew Perry) snažil učiť nevzdelaného "burana" Hunta (Chris Farley) abecedu. Je to jedinečný film a podľa mňa určite najlepší z tvorby Guesta. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to teda dost uhozený, ale pár perel se najde a ty stojí za to. Matthew Perry v roli akurátního a zženštilého dobrodruha předvádí tak trochu podobný typ postavy jako v Přátelích a sedí mu to. Naproti tomu Chris Farley se oblékl do kůže rázného a přímočarého průvodce na cestě. Lisa Barbuscia je asi nejhezčí indiánka co jsem kdy viděl. O děj zde nejde, jádrem filmu jsou humorné situace, takže zápletku ani netřeba jakkoliv pitvat. Jako jednorázová oddechovka proč ne. 60 % Oblíbená část- jsem vycpávač zvířat, ale zubařinu si cvičím ... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Leslie Edwards (Matthew Perry) dozví, že jeho nápad, přejít skrz naskrz Amerikou, již realizují badatelé Lewis a Clark, rozhodne se pospíšit a taktéž expedici vykonat. Najme si průvodce Bartoloměje Hunta (Chris Farley) a společně s nesourodou bandou dobrodruhů se vydávají na nebezpečnou cestu plnou překvapení... Semtam (ale bohužel opravdu jen semtam) jsem měl podobné pocity, jako tenkrát, u sledování podobně laděného Mavericka. Bohužel záblesky vtipů se oproti výše zmíněnému vyskytují jen zřídka, ač Matthewu Perrymu komediální talent nechybí, Chandlera mu asi už nikdo nikdy neodpáře. Chris Farley mu více než dobře sekunduje, ale stále jako by mi něco chybělo. Takže celkově příjemná westernová komedie, která určitě neurazí, a jako film na cestu do autobusu je více než ideální. Pokud ale toužíte po lepší westernové komedii, tak rozhodně sáhněte po výše zmíněném Maverickovi... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj takýmto filmom dávam niekedy priestor a potom som obzvlášť rád, keď sa to oplatí. Je to presne to, čo sa dá od bláznivej komédie čakať. Šialený humor nezachádza až do úplného absurdu a zase tie klišovité scény s pokusom o nejaký scenár nezachádzajú tiež do úplnej absurdity. Perry ušiel, ale ksicht Chandlera mu ostane asi navždy. 65%. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Po Jen blázni spěchají jsem čekal obvyklý nářez gagů a tváří Matthew Perryho, ale s podivem musím konstatovat, že film stojí na Chris Farleym, jeho hlase a jeho pitvoření se. Perry tu hraje "pouze" druhé housle, navíc mi v téhle roli vůbec neseděl. Příběh mne nikterak nezaujal, happy end byl očekávaný a nástrahy také. Takže za co dvě hvězdičky? No, Perrymu tenhle "úlet" odpouštím; dobrý byl konec (staří ninja indiáni), cesta Chrise za orlím vejcem a Chrisovo holení, stříhání a mytí. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • Film se natáčel poblíž městečka Eureka v Severní Karolíně. (raininface)
  • O použití modelové figuríny se lze na vlastní oči přesvědčit ve scéně, kdy je Bidwellovo (David Packer) tělo násilým taženo z kempu běsnícím medvědem. (Conspi)

Reklama

Reklama