Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

gojackill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tato komedie není přehnaně trapná ani nechutná. Ústřední dvojice Chris Farley a Matthew Perry funguje velmi dobře a zejména Chris Farley jako bodrý vidlák zvedá tuto komedii o jednu hvězdu výše. Vtipů se dočkáte dost a scénář je velmi vyvážený, nedočkáte se nudného místa a prohlédnete si i pár pěkných přírodních lokalit. Ideální odpočinkový film a divím se, že jsem jej neviděl v televizi dříve, podle mě je to neprávem opomíjený pohodový film pro celou rodinu. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Po Jen blázni spěchají jsem čekal obvyklý nářez gagů a tváří Matthew Perryho, ale s podivem musím konstatovat, že film stojí na Chris Farleym, jeho hlase a jeho pitvoření se. Perry tu hraje "pouze" druhé housle, navíc mi v téhle roli vůbec neseděl. Příběh mne nikterak nezaujal, happy end byl očekávaný a nástrahy také. Takže za co dvě hvězdičky? No, Perrymu tenhle "úlet" odpouštím; dobrý byl konec (staří ninja indiáni), cesta Chrise za orlím vejcem a Chrisovo holení, stříhání a mytí. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná komedie z pro mě hodně zajímavého prostředí. Skvělý výběr herců. M. Perry, Ch. Farley, K. Dunn, E. Levy a do toho krásná L. Barbuscia. Kdysi jsem tuto komedii fakt miloval a teď po dlouhé době připomněl straé dobré hlášky. Fakr výborná zábava! M. Perry hraje, jakoby Chandler jen poskočil o pár set let zpět. * bohužel musím vzít za někdy na mě až moc humusný humor Ch. Farleyho, budiž mu země lehká... Ale jak jsem řekl, pro mě komedie z těch nejlepších! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vynikající, neprávem podceňovaná komedie. Co si na ní především cením, že za těch 90 minut se ani jednou nevydá tou vyloženě trapnou cestou, a naopak vždy vyrukuje s nějakým bláznivým a zaručeně úderným nápadem. Chris Farley a Matthew Perry si krásně sedli, skvěle se doplňují a bez větších problémů přebírají otěže příběhu ve chvíli, kdy scénáři už vyloženě dochází dech. 5* nedávám jen proto, že by to urazilo celou řadu dosti inteligentnějších komedií....))... "Bizoni jsou blízko. - To jsi poznal jen z toho trusu? - Ne, támhle vidím celý stádo." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá historická dobrodružná komedie se skvělou zápletku. Matthew Perry je komediální klasik a o Chrisi Farleym by se dalo říct totéž a tak, když jsou spolu, jistě se nedalo nic pokazit. Scénář je fakt vtipný, gagy zábavné, postavy správně ztřeštěné, krajina nádherná a tyhle závody k cíli já prostě můžu. A ve finále je tohle téma dotaženo k dokonalosti. Veliká spokojenost. Nejlepší role Perryho mimo Přátele. Nejspíš jsem objevil svou novou klasiku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V okamžiku, kdy se Pratt (Hamilton Camp) shýbá pro Bidwellovo (David Packer) ukousnuté ucho, prozpěvuje si melodický úryvek písně "Lullaby" autora Johannese Brahmse. Ta v době, kdy se film odehrává, ovšem neexistovala. (Conspi)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • Film se natáčel poblíž městečka Eureka v Severní Karolíně. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno