Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

z17 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet s prepracovaným scenárom v kombinácii s fenomenálnym Chrisom Farleyom, to je značka prvotriednej kvality. Veľmi ma potešil kvalitný český dabing. Veľa nápaditých vtipov a scén, rozmanitá výprava i nečakaná zápletka so zaujímavým riešením. Veľmi komické mi pripadalo, ako sa Edwards (Matthew Perry) snažil učiť nevzdelaného "burana" Hunta (Chris Farley) abecedu. Je to jedinečný film a podľa mňa určite najlepší z tvorby Guesta. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Ze zdánlivě naprosté kraviny se vyklubala slušná komedie plná absurdních situací, v nichž se hrdinové neustále ocitají. A ačkoli to místy mělo náběhy k trapnému humoru Scary Movie 2 nebo Epic Movie, naštěstí se to vždy udrželo na uzdě a spíš se to překvapivě stočilo jinam. Dokonce ani Matthew Perry, kterého jinak než Chandlera moc nemusím, tady výborně zapadl. Rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná komedie z pro mě hodně zajímavého prostředí. Skvělý výběr herců. M. Perry, Ch. Farley, K. Dunn, E. Levy a do toho krásná L. Barbuscia. Kdysi jsem tuto komedii fakt miloval a teď po dlouhé době připomněl straé dobré hlášky. Fakr výborná zábava! M. Perry hraje, jakoby Chandler jen poskočil o pár set let zpět. * bohužel musím vzít za někdy na mě až moc humusný humor Ch. Farleyho, budiž mu země lehká... Ale jak jsem řekl, pro mě komedie z těch nejlepších! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Na to, že by měl být Farley asi hlavním zdrojem zábavy a mě spíš většinou štval, jsem si film celkem užil. Perry je prostě Chandler v historickém úboru, ale bohatě to stačí. Nikde jsem se nijak přímo neřechtal, ale úsměvné je to často. Postavičky jsou docela fajn a je i zajímavé sledovat, co dalšího hrdinové v divočině nebo v malém městečku okusí za příhody. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s prvky parodie s navrch dobrými herci. Zesnulý Chris Farley a Matthew Perry film dost táhnou a mají cit pro přesně načasovanou komiku. Farley byl navíc komik s živelnou komikou, který i z nevtipného udělal srandu až se dá uchechtnout jeho stylu podání. Mile působí i Perry, který mu zdatně sekunduje. Film asi navíc neměl než si střílet z indiánů a sršet vtipnými momenty. Mohl by působit obyčejně, ale režisér Christopher Guest se blýskl solidní režií, která z filmu dělá dobrou taškařici. Příběh dvou dobrodruhů je natočený v epizodním balení a nějaký souvislý děj by možná byl záhodný. Na 90 minut se lze zabavit velmi obstojně. 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • I poté, co Guy Fontenot (Eugene Levy) Bidwellovi (David Packer) ukousne jeho ucho, je možno jej po zbytek filmu přesto vidět. (Conspi)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)

Reklama

Reklama