Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Goodlooker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto splnilo všechna má očekávání. Rozhodně nejhorší film roku 2005, vedle kterého je The Fog hvězdným trhákem. Kde začít? Get Rich or Die Tryin' je film prošpikovaný neuvěřitelnou dávkou amerických klišé, naprosto amatérskými hereckými výkony a marnou snahou 50 Centa napodobit úspěšnou 8 Mile svého kolegy z branže Eminema. Film navíc nechtěně zesměšňuje rapovou hudbu, která v průběhu takové dvouhodinové pohromy s tak děsivým dějem, působí jako znělka Kouzelné Školky. Silně na mne zanechala dojem scéna s nožem ve sprše, to jsem málem spadnul ze sedačky a popadal se za břicho. Ať se jde 50 Cent zahrabat, tohle je tak na 3% ať nežeru... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že 50 Cent to neměl v životě lehký, ale jeho herecký výkon se rovná bodu mrazu. Hudba je poslouchatelná a od režiséra, jako je Jim Sheridan jsem čekal mnohé. Bohužel vcelku neslaný film, který místy hodně nudí a připadal mi až moc natahovaný. Nevtáhlo mě to, nikomu jsem nefandil a dění na plátně mě bylo ukradené. Film, který nenadchne ani neurazí a nemám potřebu ani chuť vidět podruhé. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Toto sa netočilo s ambíciami na Oscara pre hercov. Ešteže hrá 50 Cent klasického gangstra amerického čierneho gangu. Lebo z jeho výrazov mám pocit, že v inej úlohe, plnokrvnej postave, by prudko pohorel. Herectvo ostatných vyzerá podobne, ale svoje jednorozmerné postavy spoľahlivo zvládajú. Na podobnú tému mi bolo viac ľúto rapera menom Plan B v songu End Credits a to má len 3 minúty. Tu je to zbytočne zdĺhavé a rozťahané, navyše problémy sa riešia hlúpymi náhodami, nie cielenými činnosťami. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Filmov, ktoré sa snažili priblížiť život tej časti afroamerickej komunity, ktorá je odkázaná od narodenia sa pretĺkať nástrahami ghetta a kde jediný spôsob ako prežiť a získať nejaké peniaze je dať sa na cestu zločinu, som už videl dosť. Zvyčajne však bývajú ešte drsnejšie (Boyz N the Hood, Menace II Society...). Tu je to predsa len trochu prikrášlené a zidealizované. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu má film (aj samotný príbeh) celkom slušnú kvalitu. 50 Cent svoju prvú hlavnú rolu zvládol veľmi dobre, na rozdiel od väčšiny ostatných spevákov, ktorí zatúžili stať sa filmovou hviezdou. Dobre mu sekunduje tradične skvelý Terrence Howard a Joy Bryant je veľmi príjemná na pohľad. K tomu pohodová Fiftyho muzička... 70%. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Bez žádné upjatosti k hip hopové kultuře, či náklonnosti k rapu, čistě neutrálně říkám, že ten film má šťávu. A jestli je ten příběh opravdu příběhem Curtise Jacksona alias 50 Centa, smekám i před ním. Nebýt nudnějších pasáží ve filmu,dal bych 4 a půl hvězdy.P. S. :nechápu kometáře KryplXxXe a dalších,co mají problém s barvou pleti. Chlapci, to jste na špatné stránce, tady se hodnotí filmy! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • 50 Cent napozeral všetky filmy Jima Sheridana, aby sa pripravil na svoju rolu. Jeho najobľúbenejší je The Boxer (1997). (Flipper)

Reklama

Reklama