Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Takovej kurevsky atraktivní námět... Sexy vražedkyně, oběti mladý masíčka, psychopatický vraždící novomanželský pár. Výsledek je ale krutě neuspokojivej. Donna ze Zlatých sedmdesátých film neutáhne a ten frajer v hlavní roli je jak z Hledá se táta a máma. Má to momenty, ale celkově z Bestie kouká místy až strašidelnej amatérismus. Propracovaný psychologický drama se nekoná, pouze průměrný televizní film. Příběh je zajímavější jako text na wikipedii než v provedení Joela Bendera a jeho týmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek je především temnou psychologickou sondou jedné vražedné ženy, jejichž kořeny sahají až do Česka. Jde o skutečný případ, který vzbudil veliké vášně veřejnosti, takže nebylo překvapením, že po tom okamžitě sáhli filmoví tvůrci. Vypravěčský styl zvolili krapet netradiční, ale po oné psychologické stránce velice silný. Karla má být brzy propuštěna a tak musí podstoupit pohovor z psychiatrem, kterému postupně odvypráví svůj příběh. A tak na střídačku sledujeme onen pohovor a velmi brutální dějství plný beznaděje, týrání a masochismu, který nenechal nikoho klidným. Vyprávění není nijak rychlé, ale zato je velice důrazné na dané skutečnosti. Šokující atmosféra by se dala krájet a byť to celé evokuje až k hororu, tvůrci to dokázali ukočírovat a přinesli film, který mnoho živé akce sice nepřinese, tudíž může i značně nudit, ale zato poukáže na silný osud ženy, která se dostala na scestí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Z thrilleru inspirovaného skutečnými postavami zvrhlé manželské dvojice, která šokovala Kanadu, cítím nerozhodnost a nenaplněné ambice. Ze záměru o autentické zpracování podpořené syrovou kamerou a méně známým hereckým obsazením se vyloupl film, který měl jednoznačně navíc, ale režisér Joel Bender se spokojil s tuctovostí. Pro tenhle film je to velká škoda. Klady: film zaujme svým autentickým zpracováním, kontroverzní námět, méně známé herecké obsazení, syrová kamera. Zápory: většina scén jde do ztracena vlivem nedůrazné režie, málo silných a zapamatovatelných scén, odtažité a tuctové zpracování, jednorozměrné charaktery postav, povrchní psychologie postav, slabá gradace příběhu, kolísavé napětí. Mé hodnocení: 60% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

masr 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit film, který vám někdy od desáté minuty až do konce přijde odporný. Zvedá se z něj kufr, protože všechno to násilí v něm vlastně o ničem nevypovídá, je samostředné. "Hrdinové" jsou jeden odpornější jak druhý: on naprostý úchyl, ona chladná přihlížející mrcha neschopná jakéhokoli opravdu lidského činu. Proč to ale ukazovat? Všichni víme, že svinstva je ve světě dost - ale proč ho na sebe dvě hodiny házet, když to svinsto nemá nic za sebou a když chybí jakákoli očista, katarze. Film, který bezúčelně zneužívá hnus. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)

Reklama

Reklama