Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (209)

vlciak_007 

všechny recenze uživatele

Takže musím uznať, že to už nebolo také úchylné ako jednotka, ale stále som sa perfektne bavil. Garfield už nebol taký vtipný a skvelý dezert, už mi to pripadal ako nejaké slabé predjedlo. Ale aj tak super!!! Chcem aby bol Bill Murray môj QFF (či jak to hovoria tí tínedžeri), lebo je fakt skvelý! 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci podruhé krapet znásilnili proslulého kocoura Garfielda, a divák si při sledování jeho vylomenin uvědomí, jaký velký rozdíl je mezi stránkami časopisu a filmovým plátnem. Tentotkrát s Garfieldem a jeho páníčkem Breckinem Meyerem zavítáme do konzervativní Anglie, kde panuje kocouří princ, který je Garfieldovi k nerozeznání podobný. A jak správně tušíte, dojde k záměně obou kocourů, která však nějaké výrazné nápady se záměnou nenabízí, a tak je tady hlavně hamižný lord Billa Connollyho, který obstaral nejlepší scény filmu, protože urozenému kocourovi spadlo do klína pohádkové dědictví, a tak je třeba se ho zbavit. Jeho nenávist ke zvířatům, a zvláště k urozenému kocourovi, báječně dodala filmu vtip a švih, protože oproti jeho intrikám, je Jennifer L.Hewitt vyloženě otravná a Breckin Meyer zase až moc nudný, a navíc jejich postavy tentokrát hrají jako by druhé housle. Garfield je přes všechnu snahu stále nesympatický, stejně jako v jedničce a může za to nejen ošklivá digitální podoba, ale také nepříjemný fakt, že kocour si u diváka nedokáže zjednat potřebný respekt, a to ani svou usilovnou snahou jadrně komentovat dění kolem sebe, protože jeho hlášky nejsou tak trefné jako v kreslené podobě. Po technické stránce ze všech mluvících zvířat Garfield dopadl opět nejhůře, protože v několika záběrech jeho digitální tělo nepříliš dobře lícuje s okolním prostředím a nepřirozeně vystupuje z obrazu. Na pobavení to však stačí, a oproti slabé jedničce, je tohle hotový zázrak. K plusu lze připočíst i povedený český dabing. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Už jednička se mi nelíbila. V domě, kdy se na nás chrlí jeden animák za druhým, tohle zkrátka neohromí, ba naopak, unudí k smrti. Už u jedničky se mi zpracování kocoura vůbec nelíbilo. Taková divná, oranžová koule. No grafici by se mohli polepšit. Dvojka je ještě horší. Příběh je trapný, nudný, jedno velké klišé. Záměna kocourů - to už si nemohli vymyslet něco lepšího? Tohle už bylo ve filmech snad milionkrát. Něco tak neoriginálního jsem dlouho neviděla. Sranda nikde, vtip, herecké "výkony" nezaujmou, jsou špatné. Prostě blbost. Myslím, že to nenadchne ani malé děti. Garfield měl zůstat na papíře jako komiks, kde mu to sluší. Ne se cpát do filmu za každou cenu! ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Upřímně, po tom, co kritika strhala první filmový počin s Garfieldem v hlavní roli jsem nevěřil tomu, že se objeví jeho pokračování. Diváci však názor s kritiky nesdíleli a film slušně vydělal a bavil nejen děti po celém světě. A jsem rád, že se druhý díl objevil. Bavil jsem se náramně a to i přes to, že kritici opět trousí mezi zuby hanlivá slova. Copak v dnešní době nemůže film POUZE bavit? Zvlášť takový, který je určen hlavně menším divákům? Co na tom, že dějová linka pokulhává, postavy jsou nevyvážené a Jon s Liz nedostali tolik prostoru, kolik by zasloužili? Tento film je tady proto, aby pobavil. Je tady proto, aby se děti smály a rodiče nenudili (hm, přemýšlím, zda se nějaký rodič nudil, pokud si ale pamatuji, sál se bavil NÁRAMNĚ). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle snad tvurci nemohli myslet vazne, tohle bylo neco otresnyho. Pribeh je klasicky tema zameny, coz obcas staci a mozna, ze by to stacilo i tady, kdyby mel Garfield porad slusny hlasky, coz nema, jenze tvurci sem narvali asi tak miliardu zvirat a to fakt delat nemeli. Deticky mozna budou slintat a ukazovat na pobihajici kravy a kachny, ale pro me to bylo neco otresnyho. A Billy Connolly si tohle fakt nezaslouzil, jeho uloha ve filmu je bud honit Garfielda nebo utikat pred zviratama. Proste trapna krec, pri ktery jsem se ani jednou nezasmal. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Garfieldovo pokračování během úvodního víkendu (16. – 18. 6. 2006) utržilo 7,2 mil. dolarů a celkový výdělek v kinech USA se vyšplhal na 27,8 milionů. Jeho předchůdce utržil před dvěma lety 75,3 milionů v Severní Americe a 200 milionů v kinech celého světa. (imro)
  • Ve scéně, kdy John (Breckin Meyer) na konci žádá Lis (Jennifer Love Hewitt) o ruku, nemůže najít snubní prsten, načež mu jej Garfield donese. Když ho Garfield nese, má krabička fialovou barvu. Když ho však John předává Lis, je krabička modrá. (Mr.Hudson)
  • Scenáristi sa inšpirovali skutočným príbehom, keď po nebohých milionároch dedili pes so slúžkou. (Greenpeacak)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama