Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (457)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film ve všech směrech. 1) Celkvý styl (chápu dobře, že je to retro?), 2) Tempo filmu (místy možná o chlup rozvleklejší, než by bylo zdrávo), 3) Velmi tlumené herecké výkony, až místy působili poměrně chladně) a nezvykle strohý scénář, celkový výsledek však překvapivě zajímavý, nenudí, a sem tam vyvolá lehký úsměv (upřímě - komedií bych to vážně nenazýval. Opravdový záchvat smíchu všehovšudy jeden, spíše sem se opravdu "jen" potutelně usmíval). Sekretářka je velmi zvláštní film, na který musí být člověk správně naladěný, každopádně však neurazí a o problematice sebeubližování pojednává velmi decentním způsobem, který se nesnaží nic řešit, ale neuhýbá od něho, když k něčemu opravdu dojde. Závěrečné 3 hvězdy berte jako "Setsakra poctivé 3 hvězdy". Mnohem lepší tyto pocitvé 3 hvězdy, než nedůvěřivé 4... ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Takovéto neotřelé romaňtiky jsou svým způsobem velmi fajn a Sekretářka je bezesporu kvalitní film. S úctyhodnou hbitostí se vyhýbá zajetým žánrovým kolejím a už v prvních minutách se začíná ohánět bravurní sekvencí různorodých ksichtů Maggie Gyllenhaal. Vlastně hérectvo jako komplet jiskří příkladnými výkony a nejeden ostřílený filmový kritik může uznale pokývat hlavou. Ale to by to nebyl váš lišácký strejda Zeebonk, kdyby neměl v rukávu zastrčené nějako to důmyslné "ale". Tak tedy... Kašli, kašli... Ale ten film mě nudil a sral s takovou intenzitou, že jsem si málem uhryzal první tři články prstů pravé ruky. Navíc jakkoli je ta Maggie fajnová hérečka, tak faktem zůstává, že její postava je krajně nesympatická, hysterická, polodementní, nevyprcaná čubka, kterou je peklo sledovat. Takže lepší tři ať nežeru. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť som myslel, že sa pri komédii pobavím a vyznela z toho dráma! Ale teraz mi to nevadilo, pretože dráma to bola naozaj skvelá. Žiadny otrepaný scenár, prvú pol hodinku som síce nemal páru o čo ide, ale potom sa to rozbehlo do naozaj strhujúceho príbehu. Rodičia súrodeneckej dvojice Gyllenhaalovcov majú byť na čo hrdý, dcérka tu zahrala fakt dobre. 80%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V době, kdy sexuální harašení zaměstnává na plný úvazek právníky i žurnalisty, přišli nezávislí filmaři s touto chytře načasovanou provokací. V jádru je to totiž romantická komedie, jen má více netradiční rozložení rolí. Do vztahu nadřízený – podřízená ještě přibylo trochu lehčího S/M. Maggie Gyllenhaal tu o sobě dala opravdu nepřehlédnutelně vědět a James Spader zase jednou dokázal, že umí hrát (když má zrovna co). Není to žádný trhák, ale zase mi nepřijde, že bych to nadhodnotil tak moc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lee (Maggie Gyllenhaal) má sklony k sebepoškozování, nepomůže ani psychiatr. Najde si místo sekretářky u bohatého právníka (James Spader), který je tak trochu sadista. Zdá se, že Lee se má na co těšit. Nevím přesně, co chtěl režisér Steven Shainberg tímto opusem říct, ale vím jistě, že jeho sdělovací prostředky příliš nefungovaly. Kdo film viděl, mně dá jistě za pravdu, že to bylo celkem obyčejné a onu pověstnou kontroverzi jsem v těch nemnoha rádoby kontroverzních scénách hledal marně. Plusem je herecké obsazení, ale celkově je to tak nějak mnoho povyku pro sadistické a masochistické nic. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Přestože má Lee problémy zvednout plnou nádrž vody nebo vlézt do kontejneru, pro její představitelku Maggie Gyllenhaal nepředstavovaly žádnou větší námahu. (TaNya_)
  • Scény v parku, kterým Lee (Maggie Gyllenhaal) prochází, byly točeny bez povolení, jelikož producenti spletli jeho lokaci a získali povolení na jiný. Během natáčení se proto štáb musel domlouvat a vypořádávat s policisty. (TaNya_)
  • Píseň, která zazní na konci filmu, je „Chariots Rise“ od Lizzie West. Zpívá se v ní „Jaký to blázen jsem, že se takhle zamiluji“. Režisér nechtěl, aby tak diváci o Lee smýšleli, a tak požádal Lizzie West, zdali by píseň přezpívala. Text byl tak změněn na „Jaké to požehnání, že jsem se takhle zamilovala“. (HellFire)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama