Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Výtečná dokumentární žánrovka, kterou s klidným svědomím můžu zařadit k těm poveděnějším found footage hororům. Však víme kolik už doteď vzniklo balastu. I přes svou délku jsem podobně jako při sledování televizních reportáží hltal postupné klíčování paranormálních záhad. Krůček po krůčku jsou nám předkládány na první pohled nesouvisející úkazy, které na konci nabydou svého děsivého smyslu. Střih je velmi rafinovaný a spolu s hudebním podkladem utváří napínavou moziaku. Noroi mě opravdu překvapil. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Japonské horory obecně nevyhledávám. Pravdou je, že když se objeví americká předělávka japonského hororu, je to o poznání lepší. Takže jsem zvědav, jestli se i Noroi dočká své předělávky. Co se týče této japonské verze, tak mě to tolik neoslovilo, jako např. podobné filmy, které jsou vpravo dole doporučovány. Z počátku měl film díky své zajímavě strašidelné atmosféře hodně nabito, ale postupně to upadalo a dechberoucího napětí a lekavých scén tu téměř nebylo. Závěr to trochu napravil, zejména scéna v lese. Ovšem Pan Hori byl podle mě jenom pro smích, což doufám nebylo účelem. Takže ten tu byl pro mě jako rušivý element. Jo a utkvěl mi v paměti ten pán na balkóně, co si dává holuby k večeři :) Když to ale sečtu, nebylo to ve finále tak strašné, ale další shlédnutí v dohledné době rozhodně neplánuji. 60% ()

Reklama

Caminzind odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak to snad raději měli natočit pořádné scat porno s tou reportérkou, to by byl daleko větší odvaz. Hlavně za tu TOTÁLNÍ ZHOVADILOST v závěru musím zrušit i ty poslední dvě hvězdy, které jsem si chystal. Aby někdo natáčel smrt vlastní rodiny, tak to už je příliš i na mě (fanouška Hanekeho). To už by mi fakt bylo trilionkrát milejší sežrat hovno od toho mrtvého obžery z filmu Se7en. Přesto je to takový lepší odpad. 10-20% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jo tohle mě zklamalo. Po hodně kladných ohlasech jsem čekal něco ve stylu Blair witch project, tedy film kde se budu bát a budu napnutej. Bohužel film se mi splnil tak z poloviny. První půlka je dobrá, ne moc strašidelná ale dokáže navodit kvalitní atmosféru. Bohužel pak se film rozmělňuje a ty výslechy u toho blázna začali být více méně nudné. Je tu sem tam kvalitní scéna která se snaží vyděsit ale bohužel jakoby režisér nevěděl jak člověka vystrašit tak to prostě ustřihl. pro mě průměr. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Začátek mi dost připomněl "dokument" EL CHUPACABRA od Troma studios (viz. chlápek navlečený v alobalu), ale s přibývajíci stopáží atmosféra houstla jako omáčka, která se nechá přes noc v ledničce. Chtě nechtě jsem se do příběhu zažral a určitě se mi líbí, jakým způsobem Shiraishi předkládá divákovi jednotlivé záběry a indicie, které až v samotném závěru do sebe zapadnou. NOROI se hravě slavnějšímu THE BLAIR WITCH PROJECT vyrovná a leckdy ho i překonává (viz.noční scéna v lese). Není moc horrorově laděných snímků, které by dokázaly diváka bavit po celých 115 minut. NOROI se to podařilo skvělým způsobem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama