Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Až zarážející je fakt, že existuje na světě tolik hokejových legend a existuje jen tak málo filmů, které by se jim dokázaly obstojně poklonit a sdělit jejich životní příběhy. Jeden z těch nejzajímavějších je právě tento. Maurice Richard je právem legenda Canadiens a hokeje obecně. Velmi silný příběh hokejového krále. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný snímok o mimoriadnom hokejistovi hrajúcom v náročnej dobe, ktorému sa “nikdy” nepodarilo plnohodnotne získať rešpekt a úctu okolia napriek tomu, že bol najlepší. Skrátka, takto to dopadá, keď sa do športu miešajú národnostné predsudky a skurvená politika. P.S.: Od hororov na čas svätý pokoj. V maratóne sa ocitlo 18 hororov, z toho boli tri nadpriemer, päť priemer, čiže s desiatimi to bola “strata času”. A potom sleduj priebežne, keď viac ako polka je pasová výroba čo nemá ani hlavu ani pätu, respektíve také, čo v danom žánry ani nemajú čo robiť. Otrasná štatistika. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hokejový snímek, který byl doposud natočený. Děj je od začátku vynikající a vtáhne vás. Scény z ledu jsou fantastické a každý hokejový fanoušek je ocení. Do toho výborný herecký výkon Roy Dupuise, který se do role Maurice Richarda vžil a zahrál ho srdcem. Fascinující je, že tento snímek není klišé, ale krutá realita. Maurice musel být silný člověk a vydržet takový tlak není jednoduché. Pár scén je opravdu srdcových a vryjí se mi do paměti na hodně dlouho dobu. Jelikož jsem hokejový fanoušek, tak právě tento snímek je pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků. Plný počet je tedy na místě.. 10/10 = 100% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama