Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž je uväznený v uzavretom priestore, pripomínajúcom úzku šachtu a márne pátra v pamäti - ako a prečo sa tu ocitol. Priestorom sa ozývajú desivé zvuky, chvíľu ho dokonca akási neznáma sila vlečie po zemi a udiera do hlavy. Po čase objaví zmasakrované ľudské mŕtvoly a medzi nimi jediného živého človeka, neznámu ženu, ktorá je odhodlaná nájsť východ z tejto hrozivej pasce. Zdá sa, že cesta von vedie cez nádrž plnú krvavej vody s torzami ľudských tiel... (Nick Tow)

(více)

Recenze (39)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ak trpíte klaustrofóbiou, vyhnite sa tomuto filmu oblúkom. Praktický celý "príbeh" /našťastie ide o krátkometrážny film/ sa totiž odohráva v akejsi temnej šachte, plnej desivých zvukov a výjavov, ktoré môžu byť skutočnosťou, ale rovnako tak halucináciou protagonistu. Temný, bezvýchodiskový feeling spolu s premisou človeku nemôže nepripomenúť Kocku, hoci Tsukamoto predsa len ide na "vec" trochu inak, minimalisticky - a v konečnom dôsledku introspektívnejšie. Záver filmu je prekvapivý, ale nemožno ho nazvať čistokrvnou pointou, pretože namiesto vysvetlenia iba rozširuje možnosti interpretácie. Výber je na divákovi. Vizuálna stránka a nadupaná, hoci striedmo použitá hudba umocňuje zážitok z tejto exkurzie v pekle takmer na úroveň "tripu". P.S. Pre znásobenie zážitku odporúčam pozerať v hlbokej noci, v hodne tesnom spacáku a so slúchadlami. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Moderní forma trýznivého inferna, vyznačující se nebývalou naturalističností, porcí napětí, utrpení a soucítění zároveň. Hlavní symptomy vyskytující se během sledování: zrychlené dýchání a vyšší tepová frekvence, kousání nehtů, nezvyklé obličejové grimasy a pocuchání už tak křehkých nervů. 85% ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vždy mi je ľúto, keď svojím sposob geniálny film posielam do pod/priemeru, ale nemám chuť sa pretvárovať, že ma to bavilo. Polovicu som len tŕpel a sledoval, kedy to skončí, dalšiu som s otvorenými ústami. Dakedy ani nechápem, jak je to možné, že z Japonci s fakt nepríjemného filmu zrobia romantickú romancu..a ten záver? Dosť slabý na taký film.(2,5*)EDIT:25.2.2015 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Shin'ya Tsukamoto věděl, že ve filmu „Haze“ bude potřebovat víc než jen to, co je řečeno anotací. A tak přidal hodně stísněný prostor, z kterého může muž vykukovat a vidět různé děsivé věci. Tyhle obrazy nejsou pěkné, stejně jako ten, u kterého se nakonec zastaví a kde potká ženu. Tam konečně čeká rozřešení, ale vše v duchu gore a nepříjemných vizí s mrtvými lidmi. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný film nezachycuje klaustrofobickou atmosféru jako tento. Sledování Haze je vyloženě nepříjemné, což je na jednu stranu pro horor skvělou vizitkou, na stranu druhou nepříjemnost sledování Haze bohužel pramení i z toho, že ve většině filmu není nic vidět. Ano byl to sice definitivně záměr, který plní svůj účel - nicméně jej plní až příliš. Krapet více světla a drobet snesitelnější úhly by na síle noční můry vůbec neubraly. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama