Reklama

Reklama

Santa Claus 3: Úniková klauzule

  • USA The Santa Clause 3: The Escape Clause (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Calvin, který se stal Santa Clausem, a jeho manželka Carol, čekají své první dítě. Bohužel právě ve chvíli, kdy se blíží Štědrý den. Carol ale chybí přítomnost její rodiny, takže Scott se rozhodne pozvat její rodiče na Severní pól. Problém je, že oni netuší, kdo je, a myslí si, že je výrobce hraček v Kanadě. Před Radu Severního pólu je přizván Jack Frost, který hodně žárlí na Santu, a je radou obviněn, že se ho snaží zastínit. Matka příroda navrhuje sankce. Jenže Jack je velmi výmluvný a snaží se své jednání obhájit, což se mu docela daří. Jako trest dostává jen veřejně prospěšné práce. Pod vedením elfů by měl pracovat na přeměně Severního pólu na Kanadskou provincii - to kvůli rodičům paní Clausové. Jenže Frost má jiný cíl. Chce přimět Santu vzdát se svého postavení. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (55)

Ainy odpad!

všechny recenze uživatele

Včera jsem podlehla argumentačnímu nátlaku svého potomka a jala jsem se sledovat další film o Santovi. Nu což, řekla jsem si, dám tomu šanci, jsou přece Vánoce. Do necelých deseti minut jsem nabyla přesvědčení, že tohle nevydržím a hledala jsem únikové východy, načež jsem byla ihned zalehnuta se slovy "nikam nepůjdeš" a vzápětí se ozval i hlasitý smích. V té chvíli jsem si připadala jako ve špatném hororu a kalich hořkosti mi ukazoval své dno. Pomoooooc! Vysílala jsem signály SOS všemi směry, ale nebyl tam nikdo, kdo by mé vlny úzkosti zachytil. Už dlouho jsem do sebe nevstřebala větší odpornost, důsledkem čehož se mi do obličeje vryl strnulý, duchem nepřítomný výraz a mé oko, má brána do duše započalo svůj protestní tik. Milosrdný spánek naštěstí zklidnil pocuchané nervy. Budu doufat, že se něčemu podobnému příště obloukem vyhnu. Následky by mohly být fatální! ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $84,500,122Tržby Celosvetovo $110,768,122Tržby za predaj DVD v USA $71,765,630 //počet predaných kusov 3,978,330 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třetí Santa Claus má hodně napilno. Paní Clausová čeká dítě, její rodiče přijedou na návštěvu, bývalá manželka se chce podívat na Severní pól, který je potřeba předělat na Kanadu a roli záporáka přebírá Jack Frost v podání otravného Shorta. Únikovou klauzuli měli zvolit i tvůrci, ale po letech nečekaně přidali ještě seriál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Komentár ku prvej časti tejto vianočnej komédie som ukončil slovami: Tim Allen ako samovoľne sa transformujúci "Santa Claus" je zábavný. Toto konštatovanie som po zhliadnutí snímku "Santa Claus 2" musel negovať. To čo bolo vtipné a zábavné v roku 1994, to už o osem rokov neskôr nefungovalo. Napriek tomu bola o ďalšie štyri roky, v roku 2006, vyprodukovaná ďalšia časť. "Santa Claus 3: Úniková klauzula". Zbytočný pokus, zasa nuda. Dúfam, že spoločnosť Walt Disney Pictures uplatní v tomto prípade klauzulu tri krát a dosť. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování rodinného vánočního filmu z roku 1994, který už dnes považuji mezi vánočními snímky za kultovní. Obsazení se nemění, opět jsou tu staří známí herci z prvního i druhého dílu, to vše v čele s Timem Allenem v titulní roli Santa Clause. Ale objevují se zde i nové postavy, z nichž asi ta, která dostává nejvíce prostoru, je Jack Mráz v podání Martina Shorta. A kolem něj se také točí vlastně celý film. Jack Mráz patří mezi tzv. pohádkové postavy, ale ze všech těchto postav je ve světě lidí nejméně známý. Žárlí na Santovu oblíbenost a rozhodne se ho připravit o toto výsostné postavení, což se může stát pouze tehdy, kdyžý Santa drží v ruce svůj sněžný globus a současně pronese formulku, že si přeje, aby se nikdy nestal Santa Clausem. Dál děj popisovat nebudu, protože nechci zbytečně spoilerovat. Ale je tu něco velice originálního, co se v pokračováních filmů objevuje málokdy. Mám na mysli to, že se tu objevuje scénka z prvního dílu, kdy se Tim Allen stal Santa Clausem. Tato scénka je sem velmi zajímavě zakompovaná a film se tím rozhodně stává zajímavějším. A je tu i jedna změna oproti prvním dvoum dílům. Zatímco první dva díly se odehrávají z velké většiny ve světě lidí, tento díl se naopak z velké většiny odehrává na Severním pólu. To je také oproti prvním dvoum dílům tak trochu změna. Ale celkově film vyznívá dost dobře a pořád se u toho bavím stejně dobře, jako u prvního či druhého dílu. Je to prostě pohodový vánoční film s trochou toho napětí a s trochou humoru, ale pořád to plní dobře svůj účel. Takže stejně jako prvním dvoum dílům, i tomuto třetímu pokračování dávám čtyři hvězdičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vtipných scénok je síce poskromne, ale aj tak sa pobavíte. Túto komédiu považujem za podarenú vianočnú oddychovku a môžem ju každému odporučiť. Dúfam, že sa bude vysielať aj tento rok, aby tí, čo ju ešte nevideli, sa skvele pobavili a naladili sa na vianočnú atmosféru. Hodnotím ju tromi hviezdičkami. 3.diel Santa Clausa síce už nedosahuje kvalít dielu prvého a druhého, ale stále si drží nastavenú latku pomerne vysoko. Dej je zaujímavý. Čakal som niečo oveľa horšie, nie pohodový, veľmi príjemný vianočný film. Neoplýva hĺbkou, ani dychberúcimi nápadmi, ale keď človek na chvíľu potlačí svoje cynické ja a opäť nechá fantáziu plynúť, nesklame sa. Musím pochváliť hlavne masky a efekty a prekrásnu Elizabeth Mitchell, ktorá v tomto dieli dozrela do krásnej Santovej manželky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce bravúrny Martin Short musí svojho strašidelne mrazivého Jacka Frosta držať na uzde, aj tak je jediným, kto tento film drží nad vodou. Príbeh s cestovaním čase, zvrate dejín a Jackovi Frostovi nahradzujúceho Santu je skvelý, ale tvorí asi 15 minút z filmu. Zvyšok je podobne ako vo dvojke o farebných kulisách, technických vymoženostiach Severného pólu a na hlavu postavenej magickej mytológii. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tato vánoční série má těžce sestupnou tendenci. Jedničku miluju již od dětských let, dvojka je pořád zábavná, ale tento díl už je chvílemi tak strašně moc nudný, že až zamrazí. Film je na dvě hvězdičky a třetí přilétá za Martina Shorta. Nicméně bych se přimluvil, aby další díl už raději nevznikl... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Takže to nakonec Santa Allen neustál. Po vydařené jedničce a snesitelné dvojce, přichází katastrofa, kde pokus o originální zápletku zabíjí nejen krkolomný scénář plný hloupostí, závěje trapnosti a herecké bezradnosti, ale především nuda, která je tentokrát divákovi věrnou průvodkyní po Severním pólu, kde se většina děje odehrává. Místy je ta nuda tak hustá, že skrz ni není vůbec vidět. A to je škoda. Tim jako Santa měl na víc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Predošlych Santov som nevidel. Tu kvitujem zakomponovanie Mráza (občas sa dosť zabúda, že Mráz je súčasťou aj americkej vianočnej mýtológie). Ako rodinný film je to pozerateľné. Tim Allen v prestrojení vyzerá strašne dementne... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

takový průměr, nic proti ničemu, spousta viděných klišé, spousta patetických frází o lásce a rodině....naštěstí je tu martin short který svou dokonale slizkou kreací Jacka Frosta zahraňuje humor filmu. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Americká vánoční limonáda. Tyhle filmy mají štěstí, že jsou většinou sledovány právě na Vánoční svátky (kdy také jindy koukat na film o Santa Clausovi)...osvobodit ale film od vánoční atmosféry, ihned je kvalita a vše ostatní jinde, pak klidně hodnotím jednou hvězdou nebo odpadem. Jelikož jsou ale právě podobné snímky točeny pro dny pohody a klidu, dávám dvě hvězdy. Jako vánoční komedie pro děti to není zas tak zlé ;), čekat víc by bylo absurdní. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je ale zvláštní vesnice !! Všichni jsou tu tak malí.." - "Ne, drahá, Tom Cruise je malý !! Tihle lidé jsou mrňaví.." ;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Existujú aj výnimky, ale z vrcholu sa väčšinou už len padá. Po vynikajúcej druhej časti, prichádza pokračovanie, ktoré má kvality len mierne nadpriemerné. Poteší napr. taký Martin Short ako Jack Mráz a obstojná vianočná atmosféra. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Říka se třikrát a dost! Jak u mně, tak u filmařů. V trojce cítíme už znatelný úpadek, místy dost velká nuda, ale můžu si říct, že jsem splnil jakousi povinnou vánoční tradici s koukáním na vánoční oddechové komédie. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tento kousek jsem zachytl v tv při pečení cukroví. Nějak zvlášť mě teda snímek nezaujal. Jde o klasické vánoční klišé, které bohužel vůbec není vtipné. Spíše nuda a nedoporučuji. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Žádné převratné pokračování se nekoná. Ano, nějaká akce se filmem prožene, děti ukápnou slzičku za santu nesantu. 30% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluji filmy o Santa Clausovi. Je mi jasné, že každému budu připadat jako blázen, jelikož jsem jedna z mála, která tomuto filmu dala 4*, ale mě to bavilo. Užívala jsem si to. Ano, věděla jsem dopředu, jak to skončí, ale nenudilo mě to. Originální děj a navíc vtipný. Líbilo se mi, že se většina odehrává na severním pólu a také, že tam je scéna z prvního dílu, tím je to zajímavější. Mám ráda Tima Allena a pokud Santa existuje, jsem si jistá, že on je Santa v reálném životě, jelikož tu roli by zvládl na jedničku, stejně jako skvělý Martin Short v roli Mráze a Alan Arkin mě na konci svým obličejem dost rozesmál. Prostě nádherná Vánoční podívaná, která neurazí, ale potěší. ()

Související novinky

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama